tisdag, augusti 06, 2019

Veckan då jag kom tillbaks från semestern

Att komma tillbaka till jobbet efter semestern kan vara en utmaning. Plötsligt ska man komma ihåg hur man gör när man stiger upp och klär på sig och gör sig i ordning för att hinna med bussen vid åtta. Och som om inte det är nog, så ska hjärnan börja användas igen. Till andra saker än tv-serier och  spel och böcker och nonsenskonversationer. Och så ska man försöka få igång datorn som laddat ur. Det var nog mitt största problem tror jag. För inget hände när jag stoppade in strömsladden i datorn. Efter en ganska lång stund upptäckte jag att någon dragit ut sladden ur kontakten, varför då kan man ju undra? Tangentbordet var också urladdat och sladden urdragen där med. Men det värsta av allt var nog att någon använt mina pennor! Som jag är ganska övertygad om att jag lagt ner i lådan. Jag har lite bacillskräck när det gäller mina pennor... Lånar inte gärna ut dem. Det fick bli en grundlig rengöring av dem innan användning om man säger så...

Men annars gick första arbetsdagen över förväntan. Trots att jag kom lite sent på grund av rakning av ben och armhålor och färgning av ögonbryn och inpackning av hår. Och trots att jag hade ett par motgångar i form av ickefungerande betalningsfiler. Så jag fick betala manuellt och det gick ju bra det men, men tog en jäkla tid.
Lummigt och fint på Stortorget
Min man hade fortfarande semester eftersom han har fem veckor och jag bara fyra. Så jag låtsades lite att jag också hade semester. Efter jobbet satt vi i trädgården och hade det lite härligt med ett glas rosé och en cigarr. Bland annat... På väg hem från jobbet shoppade jag nästan varje dag. Det kändes så fritt att strosa runt i affärer och plocka på sig lite av varje. Som jag naturligtvis också betalade för... Hösten verkar fylld av vilda kattdjur och det kan jag inte motstå, så jag har köpt både kapsylöppnare och bricka och doftljus med diverse kattdjur. Typ tigrar, leoparder, lejon...
Pasta med citron
Alla mina vilda katter
Och en tiger
Min man marinerade lövbiff och grillade. Yum!
En dag beställde jag en rosa Kitchenaid och en annan dag kom svärmor på middag. Samma dag slutade jag tidigt och när jag kom hem hällde jag upp ett glas vin och chefade runt min man och när svärmor kom hade jag dukat och gjort halloncoulis och min man hade förberett maten.
Jag dukade
Svärmor hade med sig tugg till jyckarna och för att ta det säkra före det osäkra, lät vi Dylan gå ut och tugga, medan Dixie fick stanna i köket med sitt tugg. Det hjälpte inte ett dugg. Dylan kom in igen och Dixie var klar med sitt och Dylan hade gömt sitt och var övertygad om att Dixie tänkte ta det så de rök ihop. Tur att grinden till kökshallen var stängd... Vi särade på dem, men det hjälpte inte, i stället började de bråka genom grinden mellan kök och matrum. Och det var på riktigt. De hade kunnat skada varandra ordentligt om inte grindarna varit där. Så jag tog med mig Dylan ut för att leta reda på var hans tugg var gömt, för annars hade vi ju inte kunnat släppa ut dem i trädgården igen. De hade ju fortsatt ryka ihop. Vi misstänkte att han grävt ner det bland hallonen så jag gick dit och petade med en pinne, sen bad jag Dylan ta fram sitt tugg. Det gjorde han faktiskt till slut. Och sen satt jag bredvid honom medan han åt upp det och sen fick han komma in igen. Dixie var fortfarande i matrummet och grinden var stängd. Men Dylan vägrade titta på henne, vägrade att gå i närheten av grinden. Fortfarande sur efter bråket om hans tugg. Men en timme senare var de vänner igen, men det är jäkligt jobbigt att ha två såna hundar. Som ryker ihop på riktigt om ben eller hud eller annat man kan tugga på...

I alla fall, jag vet inte om det var hundbråket som påverkade mig, men jag glömde nästan ta några bilder på maten. Till förrätt blev det i alla fall panerad fetaost, till huvudrätt lax och hollandaisesås och till efterrätt fläderpannacotta med halloncoulis.
Fetaosten! Yum!
Pannacottan såg nästan ut som en masterchefrätt
Och sen blev det torsdag och augusti och min man åkte till Ikea och köpte nya högtalare som jag kopplade in och vi hämtade vår Kitchenaid som redan dykt upp. Och vi åt ostfondue till middag.
Blomkål!
Ost!
Och första fredagen i augusti jobbade jag hemifrån eftersom jag tror på mjukstarter. Vid lunch kände jag mig klar och då grillade min man korv som vi satt ute och åt och sen blev det en liten cigarr på övre däck innan vi gick in och lagade middag.
Jag ville tvunget få frukosten serverad på nya brickan. Min man tyckte jag var tönn
Yum... Grillad korv!
En cigarr och en gt fick fira in helgen
Första lördagen i augusti bad jag min man om att få lite egentid och han tyckte jag haft egentid hela helgen. Då var det lördag förmiddag och vi var ute på jyckarnas morgonrunda. Jag började nästan böla. Men min man insåg sitt misstag och roade sig på egen hand och jag roade mig med mina simmar. Tills det var dags att åka in till stan och gå på Pokémondag. Och sen åkte vi hem och åt räkor och vitlöksbröd.

Första söndagen i augusti grillade vi korv till lunch och satt ute och åt och sen gick vi in och tittade på Masterchef Australia och förmodligen gjorde vi lite annat där emellan, men vad har jag ingen aning om...

Inga kommentarer: