tisdag, juli 30, 2019

Veckan som var den tredje på semestern

Vecka tre av semestern kom och gick. Jag kände mig fortfarande stressad och det kändes som om alla andra hade så himla härliga semestrar med sol och bad och camping och charter och grillkvällar, medan jag bara satt hemma och ugglade. Naturligtvis var det inte så, vi var ganska aktiva den tredje veckan och egentligen vill jag ju varken campa eller åka på charter. Däremot hade jag velat hänga lite på stranden, men vädret var inte riktigt strandvänligt. Fast jag började spela Sims igen. Det har jag inte gjort sen förra sommaren eftersom jag aldrig har tid. Jag älskar ju att spela Sims. Det är så avkopplande och perfekt att varva ner med. Och med Sims menar jag Sims 4 på datorn. Sen har jag ju Sims Mobile och The Sims Freeplay på phone och pad också, men de är inte lika engagerande. Längre. Speciellt inte sen jag började spela på datorn. 
Det första som hände min sim Tegan, var att en vampyr bröt sig in och bet henne. Tur att han inte förvandlade henne i alla fall... (Jag skriver mer om Tegan och hennes arvingar här)
Måndagen tillbringade vi med att åka till Ikea. Egentligen behövde vi inget på Ikea, men eftersom vi tittar så mycket på Masterchef Australia kände vi att vi behövde uppdatera köket med lite nya köksgeråd. Så det gjorde vi. Vi åkte inom Byggfabriken också för att äntligen köpa fönsterbeslag. Något vi har tänkt göra sen vi bytte fönster för sex år sen. Det går inte alltid så snabbt när vi ska göra något. Vi måste tänka och begrunda och välja och välja om ett par år först... I alla fall så köpte vi tre fönsterbeslag och de var inte alls lika dyra som vi trott. Så skönt att äntligen kunna ha öppet fönster i köket så hundarna inte behöver få värmeslag när de är ensamma hemma och det är trettio grader ute...

På tisdagen började jag dagen med att köra ett pass Jillian på övre däck. Shit så jobbigt det var! Jag var helt slut när min man kom hem från sin joggingrunda. Orkade inte röra mig på länge. Svettades och eftersvettades i evigheter.  Men när jag slutat svettas och vi ätit frukost och jag gjort mig i ordning,  åkte jag in till stan för att luncha med Katta. Vi åt grekiskt och pratade konstant eftersom vi inte träffats på flera, flera veckor. Sen köpte jag mig en sportbh så att jag ska kunna träna ännu hårdare... Och till middag gjorde vi i ordning en mezebricka med röror och oliver och bröd och charkuterier och melon.
Grillspett! Yum!
Jag marinerade minimozzarella och oliver
Vi köpte hummus, min man gjorde sin supergoda tzatziki, jag marinerade fetaost
Bröd och melon och tomat och ost och charkuterier
På onsdagen vaknade jag med en jävla träningsvärk, men efter frukosten tog vi med jyckarna och promenerade runt kalkbrottet i Klagshamn. Eller vi gick aldrig runt hela på grund av långt och varmt och huvudvärk från min sida. Men det var en trevlig runda tyckte vi alla fyra. Och när vi kom hem åt vi rester från mezebrickan och tillbringade ett par timmar i trädgården. Jag satt mest och läste. Min man grillade en Côte de boeuf och vi avslutade kvällen med Masterchef, en cappe och en glass.
Vid kalkbrottet
Jag gick läskigt nära kanten
Det gjorde min man och jyckarna också... 
Vem vågar hoppa härifrån???
En lång grön gång
Mina fina jyckerumpor
Det såg ut ungefär som i Floridas swamp
Côte de bouef innan grillen
Da grill is on fire!
Yum!
Perfekt!

Perfekt storlek på en glass!
På torsdagen kände jag ett enormt behov av att vara hemma och göra mest ingenting. Så vi stannade hemma. Egentligen hade vi väl tänkt åka till Köpenhamn, men det sköt vi upp till en annan dag. Vi tillbringade alltså hela dagen i trädgården med att läsa, äta, röka cigarr, dricka en drink och sen åt vi pasta med räkor till middag och upptäckte att det inte längre gick att se Masterchef Australia på Prime och jag fick panik! Vi var ju mitt i säsong fyra! Vad skulle vi göra nu???
Stockrosorna blommade
Fjärilsbuskarna också
Och i blomlådan frodades rudbeckiorna
Vi åt resterna av côten till lunch
En GT och en cigarr och en bok framåt eftermiddagen
Dylan låg och sneglade på sitt horn
Sträckte på halsen så han nådde
Han orkade inte riktigt resa sig...
Dixie bara låg och tittade på honom. Hade hon kunnat hade hon förmodligen skakat på huvudet... 
Pasta med räkor och salvia. Yum!
En helt annan sorts glass med cappen
På fredagen steg vi upp tidigt och tog med oss jyckarna och frukosten ut i skogen för att förhoppningsvis hitta svamp. Vi hittade en. Sen åkte vi hem. Och i bilen sa min man att han var sugen på att hitta på något och jag fick panik och hoppades att jag skulle slippa bli inblandad. Det slapp jag. Min man ställde sig i köket och bakade småkakor, jag satt ute och väntade på att de skulle bli klara. Hallongrottor och björnbärsgrottor blev det. Sjukt goda! Svårt att sluta äta dem... Och det gick fortfarande inte att se Masterchef Australia och jag googlade febrilt utan framgång så vi började se Endeavor; Unge kommissarie Morse och det är ju faktiskt riktigt bra.
Jyckarna var glada att vara ute i skogen
Det såg likadant ut i skogen som vanligt
Samma träd, samma mossa, samma backar
Mina fina!!!
Dagens svamplycka
Min man gjorde hallongrottor
De blev så fina!
De kunnat ha lite mer hallonsylt i, men första gången för oss båda. Till nästa gång vet vi
Björnbärsgrottorna var större och också jävligt goda
På lördagen upptäckte vi att vi glömt planera frukost, så min man fick köra och handla när vi vaknade. Sen hängde vi mest runt i trädgården tills min man gjorde sig i ordning för att åka på 50-årsfest. Jag stannade hemma och lagade biff och rökte cigarr och spelade sims och såg Younger och gick och la mig ganska tidigt på grund av huvudvärk. Min man kom hem mitt i natten och luktade alkohol.
Dylan slutade vara rädd för lejonet
Han jagar humlor i tid och otid
Och dahliorna är så fina!
På söndagen trodde jag att min man skulle vara bakfull och jobbig att ha att göra med, men jag hade fel. Han var bara jobbig att ha att göra med och det är han ju alltid så ingen skillnad... Vi åt frukost och vi skrotade runt och vi åkte in till stan för att gå på Pokemondagen och när vi kom hem svängde min man ihop en pizza. Samma som vanligt med kronärtskockor och burrata.
Vi gick en morgonrunda och tittade på korna
Dylan älskar sitt lejon
Jag älskar den här pizzan

Inga kommentarer: