onsdag, juli 31, 2019

Veckan som var den fjärde och sista semesterveckan för den här sommaren

Den sista veckan var nog den som kändes mest som semester. Det var närmare trettio grader hela tiden och perfekt strandväder. Vi hade faktiskt tänkt tillbringa veckan på stranden, men eftersom jag är en finsmakare när det gäller stränder, så har vi restid på närmare tre timmar, tur och retur. Och hade det varit i början av semestern hade jag inte tvekat, men jag kände inte att jag ville lägga halva sista veckan på att sitta i bilen. Så vi stannade i trädgården. Och låg i skuggan och drack isvatten och läste och hade det riktigt härligt och semesteravslappnat. Och jag lyckades googla fram den senaste säsongen av Masterchef Australia, så den såg vi när vi inte satt ute och njöt av de varma sommarkvällarna. OBS att vi inte blev klara. Drygt 60 avsnitt ser man inte på en vecka direkt... 

Måndagen tillbringade vi med att gå en promenad med jyckarna i Pildammsparken. De var jätteduktiga hela tiden och Dylan blev inte arg på en endaste hund. Och när vi gått klart åkte vi till Ikea. Såklart. Eftersom vi varit på Ikea varje vecka den här semestern... I alla fall, vi åkte till Ikea eftersom alla filtar och kuddar vi drar ut i trädgården och in igen, såg så stökiga ut i matrummet, så vi köpte helt enkelt två korgar att lägga dem i. Mycket lättare att bära och mycket snyggare, både i matrummet och på uteplatsen.
Pildammsparken
Vi hittade en tunnel att gå i
Dylan älskar sitt lejon
Det blev så bra med korgarna
Jag älskar verkligen vårt uterum!
Jag blev såklart hangry när vi var på Ikea och ville verkligen inte äta någon korv igen för det kändes som om jag ätit korv varje dag. Det hade jag inte för när vi räknade efter var det nog bara två gånger. Men ändå...! Så min man gick in på Ica och köpte på sig lite av varje som vi åt till lunch när vi kom hem. Lite bröd, lite ost, lite charkuterier, lite kiwi, lite oliver, lite hummus... Och till det drack vi lemonad. Sen var jag snäll och gullig som en kissekatt igen. Så vi rökte en cigarr och sen lagade min man hamburgare.
Min man fixade ost och sånt så jag inte skulle vara så arg
Lemonad! Jag har druckit så mycket lemonad på semestern!
Vi rökte en eftermiddagscigarr. Det har blivit en hel del cigarrer under semestern... 
Min man! 
En hamburgare
På tisdagen steg vi upp tidigt. Och åt frukost och gick ut med jyckarna och var redo att köra iväg redan halv elva. Det händer typ aldrig. Egentligen skulle vi handla mat, men hann med en sväng inom Media Markt för att titta på hushållsassistenter eftersom vår gick sönder när min man skulle baka småkakor. Eller egentligen gick den sönder långt tidigare, men min man har levt i förnekelse. Jag ville ju såklart ha en Kitchenaid och det var min man inte någon motståndare till. Så vi tittade och jämförde och sen gick vi till spelavdelningen och jag blev sugen på ett Nintendo Switch. Och sen gick vi till DVD-spelareavdelningen och tydligen är DVD-spelare små nuförtiden! Who knew liksom? Så nu är vi lite sugna på en DVD-spelare så vi kan se Supernatural sen när jag köpt den på DVD. Lär dröja, men ändå... Möjligheterna finns!

Vi gick en sväng på Nova också och upptäckte att Nadja Wedins svarta tigerkudde nu fanns att tillgå på Hemtex, så jag slog till. Sen köpte vi mat och åkte hem och åt lunch i trädgården. Och efter lunchen satte vi fast fönsterbeslagen, det tog bara en vecka från inköp till verkställande och det är nog rekord... Och min man bakade chokladbiscotti och apelsinbröd. Och till middag lyxade vi till det med råbiff och finvin och vi satt ute och åt vår middag och efter maten blev det cigarr och musik och vi satt ute tills klockan var elva.
Ny kudde!
Fönsterbeslagen - bästa köpet på länge!
Apelsinsnittarna såg inte alls ut som mormors, men var goda ändå
Biscotti!
Råbiff! Yum!
Cigarrer, vin och musik! 
Taklampan i uterummet var tänd
Och på onsdagen låg vi i trädgården och solade i skuggan och jag drack vatten i mängder och jag googlade hushållsassistenter och läste och vi fikade och min man grillade lammracks.
Jag drack vatten i mängder ur min nya vattenflaska
Pizzalunch
En fika av många
Åh! Lamm!
En kakburk
Fler kakburkar
Torsdagen tillbringade vi ungefär på samma sätt. Med sol och vatten och fika och böcker i skuggan. Förutom att vi åt biff och klyftisar och aioli istället för lammracks. Sen satt vi ute och rökte cigarr tills kvällen blev sen.
Ännu en fika. Och treo och lemonad
Panerad fetaost igen
Biffen och klyrran. Jag älskar biffen och klyrran
Cigarrer och vin igen 
Och min älskade man
På fredagen behövde vi lite omväxling och körde in till stan och gick en sväng runt slottet och åt sen lunch i Slottsträdgårdens café. Och jag fick lite panik över våra ledsna rabatter där hemma som inte fått någon kärlek på länge. Eftersom rabatterna i Slottsträdgården var så fina och tydligen fått massor med kärlek. Sen åkte vi hem och hängde i trädgården och till middag hade vi sushi från Hai. Och avslutade kvällen med att sitta på övre däck och dricka cappe och röka cigarr.
Vi gick runt slottet
Så himla fint!
Fina rudbeckior i slottsparken och jag saknar mina så mycket
Så himla fina rabatter!
Min man bjöd på lunch
Jag var trött och svett
Vallgraven var fin när vi gick till bilen också
Jag blev glad att vi också hade fjärilar i trädgården när vi kom hem
Ett svalkande glas rosé 
Dixie hittade en bra plats
Vi åt sushi
Mina killar!
Kvällsfika
Lördagen tillbringade jag med att blogga ikapp lite. Min man gjorde en jäkligt god bea. Nästan perfekt faktiskt. Förmodligen för att jag höll mig undan och inte skrämde den... Vi såg Masterchef Australia också. Och tillbringade hela kvällen inne i soffan.
Nybakade bullar! Yum!
Eftermiddagsfika
Bean! Yum!
Biffen och klyrran. Igen. Vi har inte haft mycket fantasi den här semestern... 
På söndagen förberedde jag mig mentalt på att börja jobba. Jag hade tänkt ta ett bad och packa in håret och färga brynen och raka benen, men jag orkade inte göra något av det. Jag skrotade mest runt och njöt av att fortfarande få vara ledig... Sen lagade min man Bookmaker Toast till middag för det hade jag önskat mig. Och vi avslutade min semester med ett avsnitt Masterchef Australia, eller två...
Yum!

Inga kommentarer: