tisdag, juli 16, 2019

Veckan då vi hade besök

I måndags tillbringade vi större delen av dagen inomhus. Inte för att det var dåligt väder, men det var inte heller något toppenväder, utan för att vi hade massor att röja. Så vi röjde. Vi tömde en av de gamla garderoberna i blivande arbetsrummet/gästrummet och vi kastade och plockade undan och satte ner i källaren och dammade och städade och framåt eftermiddagen kom Syrran och kidsen.
Vi gick en morgonrunda

Min Syrra spelade Gameboy, min man lagade middag och jag lekte med Systerdottern. Det var mest konstiga lekar som gick ut på att man skulle springa runt i trädgården och plocka bär på tid, jag var inte jättesugen på att springa, jag ville mest avnjuta ett glas cava, men jag kämpade på ändå.
Bären räknas för att se vem som vann
Galning!
Systerdottern hjälpte till att sätta fyr på grillen
Det gick bra
Rotfrukter och potatis till
Rödbetsgroddar på köttet. Yum!
Syrran ritade en enhörning
Jag ritade en glass... 
Systersonen höll en polisbil

Vi åt rökgrillad rostas med klyftisar och rotfrukter och aioli och sen ritade vi och jag konstaterade ännu en gång att jag inte har någon konstnärlig ådra. Alls.

I tisdags packade vi in oss i våra bilar och körde till Erikshjälpen. Först till Åkarp där jag inte köpte något, men Syrran hittade två tjusiga krukor som jag hade kunnat tänka mig, men jag hade inte kommit på tanken att böja mig ner och titta längst in på nedersta hyllan, så jag hade aldrig hittat dem. Men nu har jag förhoppningsvis lärt mig... Vi åkte till Erikshjälpen i Genarp också. Där hittade jag åtta vackra champagnekupor i ögonhöjd för tjugo kronor styck. Dessa köpte jag. Och när vi var klara tog vi med oss Systerdottern hem, medan Syrran och Systersonen åkte till Modern.

När vi kom hem ville jag mest av allt gå och lägga mig en stund, men medan min man var och handlade till kvällens middag, ställde Systerdottern och jag oss att göra rabarberlemonad. Den blev ganska god, men kunde varit lite syrligare. Nästa gång ska jag ha i mer citron. Och mer rabarber. Man skulle ha ett kilo, men vi fick bara ihop 800g.
Sista rabarberna
Jag invigde nya champagnekuporna

Min man lagade pizza till middag, den gamla vanliga med kronärtskockor till honom och mig, och en liten minimargarita till Systerdottern. Sen blev vi sugna på något gott, så han ställde sig att göra chokladbollar. Ibland är han så himla bra att ha alltså! Vi åt de fantastiska chokladbollarna och tittade på RuPaul's Dragrace All Stars, och Systerdottern var väldigt fascinerad över att alla var killar. Vi diskuterade vem vi gillade bäst och vem vi tyckte skulle vinna. Vi hade inte riktigt samma smak, om man säger så, men enades om att de var väldigt duktiga.
Yum! Favoritpizzan!

När vi gick och la oss, trodde jag hon skulle vilja sova inne hos oss, som förra året, men hon ville ligga själv i gästrummet. Så jag låg där en stund med henne och vi tittade på nagelvideos på YouTube och sen blev jag trött och ville gå och lägga mig. Så det gjorde jag.

I onsdags vaknade min man och jag tidigt, han gjorde bullar, jag väntade på att de skulle bli klara. Och ett par timmar senare kom Systerdottern ner. Vi gjorde oss i ordning och jag hade semesterns bästa hårdag och sen åkte vi till Kulturen i Lund. Min man och Systerdottern gick och lekte med Hans och Greta, jag gick och såg utställningen om Katja of Sweden. Mycket intressant! Sen blev jag hungrig och vi gick till caféet som inte hade något att erbjuda mer än en sillmacka och jag var den enda i sällskapet som uppskattar sill, men inte ens jag var sugen. Inte när jag inte har något att välja på liksom... Och vi tittade på menyn på restaurangen utanför, men jag var för sur och gick min väg och min man försökte lugna mig, Systerdottern såg förskrämd ut och till sist hamnade vi på en restaurang på Stortorget där vi åt var sin hamburgare. Och jag förklarade för Systerdottern att jag inte var arg på henne, utan bara hungrig. Vet inte om hon tog det till sig...?
En runsten!
Kulturen
Fint!
En katt låg och spanade
Utställningen jag såg

En tidslinje på engelska. Inte förrän jag vände mig om såg jag att den fanns på svenska på väggen bakom mig. Men jag förstår ju engelska så det gick bra ändå
Fina färgglada kläder...
... i mängder
Systerdottern var övertygad om att en av döskallarna rörde på sig
Karta över Kulturen
Jag hade en bra hårdag. Kanske den enda på semestern?
Och sen åkte vi till Lomma och åt glass. Jag åt chokladglass och den rann ner i min urringning och jag försökte torka upp den så gott jag kunde och sekunden senare kom en kollega till min man förbi och jag var glad att han inte kom när jag hade glass rinnande ner mellan brösten...
Glassätarna
Vi åkte hem, jag satt i trädgården och trodde min man hade koll på hundarna, det hade han inte, så Systerdottern hamnade mitt emellan två skällande galningar och blev rädd och ledsen, jag blev arg på min man. Systerdottern och jag kom fram till att chokladbollar skulle få rädslan att försvinna och så blev det. Vi åt tacos till middag och såg ett avsnitt RuPaul igen. Och sen började vi se RöjarRalf, men när klockan var halv elva blev jag trött och ville gå och lägga mig. Systerdottern tittade oförstående på mig, men protesterade inte så mycket...

I torsdags steg min man och jag upp tidigt och packade ner frukost och väckte Systerdottern och sen åkte vi till Beijers park där Sommarlov spelas in. Vi trodde vi var ganska tidiga, men vi fick åka runt en evighet och leta parkeringsplats så min man fick släppa av oss och fortsätta leta själv. Systerdottern och jag hittade en plats ungefär längst bak, men vi var i alla fall inte sist... Min man kom efter cirka 40 minuter och ungefär en halvtimme, eller två, senare började det. Och vi såg typ inget alls och jag visste inte vad jag skulle se? Systerdottern verkade inte överdrivet intresserad och hittade en bro att hoppa på och jag satt själv och tittade på Hasse Andersson. Läste sen att det varit publikrekord med 4500 pers i publiken...
Inte riktigt vaken... 

Vi åkte hem och åt lunch och planen var att vi skulle åka till Historiska Museet i Lund, men Syrran ringde och när vi pratade frågade hon om vi orkade och jag fick ju erkänna att vi egentligen inte gjorde det, så Syrran pratade med sitt barn och övertygade henne om att vi inte skulle åka dit. I stället tillbringade vi eftermiddagen i trädgården. Jag drack ett glas cava och läste en bok, min man och Systerdottern hjälptes åt att klippa päronträdet. Det gick ganska vilt till och jag misstänker att det var det roligaste på hela vistelsen hos oss...
Flisning på gång
Hon hjulade. Det gjorde inte jag
Lite senare på seneftermiddagen kom Syrran och Systersonen med kvällens middag och min man ställde sig snällt och grillade. Och kvällen tillbringade vi med Uno och GameBoy.

I fredags steg jag upp först av alla. Det var varmt ute, så jag satte mig i trädgården med jyckarna och läste min bok och drack en islatte tills min man steg upp och bakade bullar. De andra steg upp och vi åt frukost och tillbringade större delen av dagen utomhus. I skuggan. Jag läste, Syrran spelade GameBoy, min man klippte häcken, Kidsen spelade spel och fotboll. Och framåt eftermiddagen åkte Syrran och kids till Ystad och Modern, min man åkte och handlade och jag lutade mig tillbaka och pustade ut.
Dylan och jag hade morgonmys
Jag läste ut en bok och drack rabarberlemonad

Kvällen tillbringade vi i uterummet med en cigarr och lite cava och charkuterier.
De tre C:na
Dylan!

I lördags var det 34 år sen Live Aid och vi steg upp och åt frukost ute och när vi gjort oss i ordning åkte vi till Ikea och köpte nya mattor till uterummet eftersom de vi hade inte var så hemtrevliga... Och när vi kom hem gjorde jag det lite mysigt med nya mattorna och min man stekte panerad fetaost som var så god att man ville börja gråta av lycka. Sen stannade vi i uterummet. Och rökte cigarr, pratade, åt gräddbullefingrar och spelade spel. Och sen åt vi pasta till middag.
Mycket mysigare i uterummet med nya mattor
Yum! Panerad fetaost!
Vi skålade in nya mattorna med en aperol spritz
Och rökte rejäla cigarrer
I söndags hängde vi mest i trädgården. Igen. Med en liten avstickare till Emporia och Triangeln för jag fick för mig att jag behövde en ny kjol och det kunde tydligen inte vänta. Och till middag åt vi Bookmaker Toast. Och kollade Masterchef Australia.
Lite charkuterier igen
Undrar hur många bilder på Bookmaker Toastar jag har i mitt bildbibliotek?
Dylan pustar ut

Inga kommentarer: