onsdag, juli 10, 2019

Veckan då jag sov

När vi kom hem från Kolmården kastade jag mig i duschen och min man dukade fram ost och vin. Och när jag var ren och väldoftande satte vi oss och tittade på bilderna från djurparken på tv:n medan vi åt ost och drack vin och förundrades över att vi sett björnar och lejon och elefanter och en hel massa andra djur, på riktigt. Syrran och kidsen gick och la sig vid tolv och min man och jag stannade upp en stund till för att njuta av ett avsnitt Masterchef Australia, men det vägrade att samarbeta så jag blev irriterad och frustrerad och vi fick gå och lägga oss.

I tisdags steg min man upp tidigt och bakade frukostbullar, jag låg kvar en stund i sängen. Min man och jag åt frukost, Syrran kom ner en stund senare och gjorde oss sällskap och ännu lite senare kom kidsen. Och efter frukost blev jag trött och la mig i soffan och lyssnade på min ljudbok och somnade. När jag vaknade lockade jag håret på Syrran och flätade Systerdottern och framemot eftermiddagen körde de till Modern och min man och jag begav oss ut på grindjakt. Och konstaterade att vi får bygga en egen för alla är fula eller klena eller både ock. När vi kom hem la jag mig i soffan en stund och somnade nästan genast. Och vaknade av att min man dukat fram ost och chark och vin. Och sen åt vi biffen och klyrran och aiolin och försökte se Masterchef Australia, men det ville fortfarande inte samarbeta med oss.
Jag köpte ett lejon på Kolmården, men Dylan var rädd för det
Det var inte Dixie, men hon var inte så begeistrad heller

Knuffade omkull den stackaren och gick sin väg
Men hon har väldigt långa tår, den där Dixie
Sparrisen ser ut som en palm! Och potatisen är faktiskt salt- och vinägerkryddad. Gott!
I onsdags sov jag ungefär hela dan. Jag vaknade med huvudvärk, så min man gick ut med jyckarna medan jag tog en Treo och sen somnade jag. Och sov som sagt ungefär hela dan. Vaknade och åt och somnade igen. Det kändes som om jag aldrig skulle bli pigg och orka göra något igen.
Vi åt äggröra och bacon till frukost
Jag sköljde ner treon med s-märken

I torsdags steg vi upp tidigt på grund av att min man skulle lämna in bilen på service och jag kände mig förvånansvärt pigg och bestämde mig för att tillbringa dagen med att blogga ikapp lite. Så det gjorde jag. Och min man lagade chili och när vi ätit chilin blev jag galet sugen på något, så världens bäste man ställde sig och gjorde chokladbollar till mig och Masterchef Australia funkade igen så allt var tipptopp.
Chili i tacobröd
Med tomatsallad
Mmm... Chokladbollar!

I fredags steg vi också upp tidigt och packade frukost och jyckar och åkte ut i Bokskogen för att gå morgonrundan och kanske också hitta en svamp. En kantarell alltså. Vi hittade en svamp, en blodsopp  och sen hittade vi faktiskt ett gäng kantareller också. Inte många, men tillräckligt för att få ihop var sin liten portion till fredagsbiffen. Solen sken så när vi kom hem från skogen tillbringade vi resten av dagen i trädgården. Det blev en liten cigarr och ett par chokladbollar i solen framåt eftermiddagen och sen åt vi biffen och klyrran inne medan vi tittade på Masterchef.
Jyckarna var taggade!
Kaffe i skogen
Jag såg en stubbe
Och klättrade i en ravin
Och såg jättemånga träd
En kantarell!
En fingersvamp! Den plockade vi inte... 
Ett helt kluster av kantareller
Dylan kollade efter ekorrar
Synd att det inte är svamp de luktar efter... 
Dixie tog igen sig på övre däck när vi kom hem
Vi lyxade till det med både det ena och det andra 
I lördags skulle min man ställa ut Dylan i Falsterbo, men det regnade precis hela dan. Och det är ju inte världens roligaste att stå och vänta på sin tur i flera timmar i ösregn, så han stannade hemma. Och vi åkte till Erikshjälpen och köpte lite bilar att ha i barnlådan som vi håller på att sätta ihop till Systerbarnen. Och när vi varit på Erikshjälpen åkte vi till Ekohallen, eller vad det heter nuförtiden, och råkade köpa alldeles för mycket godis. Lakrits förstås. I mängder. Sen åkte vi hem.

I söndags var det ganska fint väder igen, men jag behövde shoppa, så vi åkte till Nova och jag köpte en leopardmönstrad kjol och vi passade på att handla till middagen och det slank med en räkmacka vi hade till lunch i trädgården och sen blev det en cigarr och ett par gräddbullefingrar innan min man grillade kyckling i ugnen och pressade gurka och gjorde buljongen till såsen från scratch.
Vi kollade utsikten på morgonrundan 
Bilarna fick åka i biltvätten
Ett glas cava till räkmackan
Mmm... Räkor!
Yum... Gräddbullefingrar!
Yum! Pressgurka!
Åh! Kycklingen! Såsen! 

Inga kommentarer: