tisdag, juli 02, 2019

Veckan då internet försvann

Efter midsommar var det sista veckan innan semestern och jag hade en lång lista med saker som skulle betas av. På jobbet alltså. Tyvärr var jag inte speciellt effektiv, utan hoppade från den ena uppgiften till den andra utan att känna att jag avslutade något. Men jag kände mig både lugn och stressad samtidigt så jag både oroade mig och inte...
På måndagen var vi vegetariska
Och åt halloumi, pocherat ägg och hollandaise

På tisdagen åkte min man till Stockholm och jag jobbade hemifrån. Eftersom jag var så trött och hade sovit dåligt länge på grund av värme och ont i min piercing och åska, bestämde jag mig för att inte ha så bråttom med att börja jobba. Men naturligtvis var jag ovanligt pigg när min man steg upp vid fem. Så jag tänkte ligga kvar i sängen och ha det härligt med mina spel och kanske ett avsnitt PPL. Men då slutade det jävla internet att fungera och jag blev vansinnig och flög upp och började skälla på min man, som ju inte kunde göra något eftersom hans taxi skulle komma vilken sekund som helst. Så jag fick starta om alla prylar och grejor och dra ut sladdar till höger och vänster och koppla upp datorn via min telefon och försöka jobba och jag var rasande skulle man kunna säga. Och det är inte första gången detta händer. Ibland försvinner internet och kommer inte tillbaka på en timme eller två och vi är jävligt sugna på att byta leverantör. I alla fall så kom internet tillbaka till slut. Efter två timmar. Och jag kunde börja jobba. Så där försvann min härliga morgon. Men ute sken solen och jag satte mig i trädgården och jobbade när jag varit ute med jyckarna och det blev varmare och varmare och jag drack flaska efter flaska med bubbelvatten. Och på eftermiddagen när det var cirka trettio grader i skuggan gick jag in och jobbade klart. Och bestämde mig för att inte jobba sådär länge som jag alltid gör, utan sluta i normal tid. Så eftermiddagen och kvällen tillbringade jag i skuggan på övre däck och drack lite vin med bubbelvatten i, chattade med min man som var ute på festligheter med jobbet, såg ett par avsnitt Pretty Little Liars, försökte röka en cigarr, men elden tog slut och jag hade problem med att fylla på gas i tändaren eftersom jag var rädd att den skulle explodera. Och jag satt ute till tjugo över tio då ollonborrarna började vakna till liv. Då gick jag in och la mig.
Dylan och jag var ute
Min arbetsplats, laddad med Treo, cola och en flaska bubbelvatten
Rosorna blommade
Denna med
Jag lagade mat!
Dylan höll mig sällskap när jag satt ute
På onsdagen vaknade jag ganska stressad och steg upp och började jobba tidigt. Och det var lika varmt som dagen innan och jag ömsom satt ute och jobbade, ömsom satt inne. Och min man kom hem med tåget klockan sex och jag slutade jobba fem för att hinna duscha och fräscha upp mig tills dess. Sen satt vi ute en liten stund och åt lite ost innan vi gick in och lagade bookmaker toast.
Dixie höll mig sällskap när jag jobbade
Frukost i trädgården
Jag dukade fram gamla ostar och musik medan jag väntade på min man
Är det husse som kommer?
Det ÄR husse!!!
Husse! Husse! Husse!
Min man hade med sig spännande gin till mig
Ett paket från Apotea knackade på. Så jäkla tråkigt med ett paket fullt med nödvändigheter
Vi åt bookmaker toast
På torsdagen var det också fint väder och på lunchen gick jag och gjorde nya naglar; korta och röda. Sen fick jag ett sms om att mina glasögon var klara att hämtas, så jag sprang dit också. Och på vägen hem satte jag på mig mina nya solglasögon med styrka och jag kunde se! Helt fantastiskt! Detta firade jag med att köpa en kruka med ett lejon på. Och när jag kom hem åt vi pasta med pilgrimsmusslor och räkor och tittade på Masterchef Australia och sen gick vi och la oss.
När vi var unga och vackra och väntade på bussen tillsammans
Tre par nya glasögon. Shit vad jag ser nu!
Jag fnissade fånigt när jag såg att det stod Masterclass på påsen. För mycket Masterchef Australia gissar jag... 
Pastan med räkorna och pilgrimsmusslorna
Och sen var det fredag! Sista arbetsdagen innan semestern! Jag hade bestämt mig för att inte jobba längre än till fyra och lyckades hålla det. Och kände mig faktiskt ganska redo att lämna jobbet bakom mig. Även om jag inte hunnit städa undan allt jag hade tänkt mig och även om mina handledningar lämnade en del att önska... Men i alla fall, på lunchen var jag ute och shoppade semestercigarrer och praliner och efter jobbet på väg till bussen fick jag jätteont i magen så min man fick hämta mig på centralen. Men när jag kom hem och hade bytt om och varvat ner gick det över. Så vi satte oss i uterummet och firade in semestern med champagne och allehanda godsaker och cigarrer. Och sen avslutade vi kvällen med biffen och klyrran och Masterchef Australia.
Äntligen dags att fira in semestern med champagnen jag köpte i Nice
Dylan väntade ivrigt på korken som vanligt
Min man bjöd på fincigarrer
Coolaste semesterfirarna
Lördagen efter fredagen tillbringade vi utomhus i cirka trettio graders värme. Vi åt frukost ute, min mans nybakade bullar, vi åt lunch ute, och på kvällen lagade min man pizza som vi åt ute. Och däremellan satt vi i skuggan, jag packade min väska, vi tvättade, vi var ute med jyckarna, vi rökte cigarr och åt praliner, vi läste.
Lyx, lyx, lyx 
Pizza med bea!
Och sen blev det söndag och jag åkte till Kolmården.

Inga kommentarer: