måndag, juni 24, 2019

Veckan då jag jobbade på ett dagis

Veckan innan midsommar var busy. Mycket att göra på jobbet och mycket att göra utanför jobbet. Modern och Rolf bjöd hem sig till midsommar så planering och inhandling krävdes och jag var och klippte mig. Plus en arbetsdag mindre.

På måndagen var det fem barn med på jobbet och det var ganska jobbigt tyckte jag. Jag har full förståelse för att man måste ha med sig sina barn ibland, men det känns ändå lite jobbigt när lunchbordet är så fullt av barn att inte de som jobbar där får plats. Det vill säga jag. Så jag åt min lunch inne på mitt kontor. Och sen plockades inte bordet av när barnen ätit, utan deras mat stod kvar hela eftermiddagen. Inte så fräscht tycker jag. Men jag sa inget för jag vill inte vara barnhataren på kontoret. Men det konstiga är att ett av barnen tillhörde hon som gillar att säga till andra när de inte har tömt diskmaskinen eller inte torkat av efter sig...

Efter jobbet var vi och hämtade en paket på posten. Det var inte så att posten skickade ut någon avi eller så, vi fick leka detektiver och spåra på egen hand. Det var min bh från Marlies Dekkers rea som hade kommit. Den var snygg. Mycket snygg!
Jag behövde en cigarr och en GT när jag kom hem
Åh, så fin!
Vi hade primörer till middag
Vackert!
Pocherat ägg och hollandaise till
På tisdagen var det bara tre barn med, men samma visa med fullt lunchbord och mat som stod kvar hela eftermiddagen. Och jag sa återigen ingenting. Men störde mig såklart i tysthet. Speciellt på hon som gillar att klaga. Som hade stora problem med att en hundmatskål åkte med i diskmaskinen. Som inte kan sitta i min fåtölj när Dylan varit där, trots att jag alltid torkar av fåtöljen så att alla hår ska försvinna. Plus att jag alltid har en filt på fåtöljen för att minimera förekomsten av hår... Jag sa inget om att matbordet var kladdigt och att ingen torkade av...

På lunchen träffade jag min man för att välja ut en treopresent eftersom jag lyckats med konststycket att inte ta en Treo på en hel vecka. Så egentligen var det fulla lunchbordet inte så mycket problem just den här dagen, men jag bestämde faktiskt träff med min man just på grund av att jag inte skulle få plats... Efter jobbet gick jag inom HM och köpte mig en svart klänning.
Vi hade pasta med ostsås till middag
Och avslutade kvällen med en cappe och glass med lakritssås
På onsdagen var det bara ett barn på jobbet och hon märktes inte av så mycket. De andra dagarna var det lite höga ljud och spring i korridorerna och jag tycker faktiskt att det är ganska jobbigt att jobba under dessa omständigheter. Ja, naturligtvis kan jag stänga dörren om mig, men tycker inte att jag ska behöva göra det? Shit vad jag låter som en gnällig gubbe nu! Det är jag faktiskt inte... Men jag tycker om att ha lugn och ro när jag jobbar...
Jag lyxade till det med sushilunch
På onsdagen var jag även och klippte mig och blev sjukt snygg i håret! Men tyvärr berättade min frisör att han skulle sluta. The story of my life tänkte jag. Men sen sa han att han skulle börja på en annan salong och jag kunde fortsätta att gå hos honom om jag ville. Och det vill jag ju! Min man var och handlade inför midsommar så han plockade upp mig på vägen hem. Och sen satt vi ute och åt ostfondue tills det var dags att gå in.
Kopplade av medan min man svängde ihop...
... ostfonduen
Och på torsdagen var det dan innan midsommar och jag jobbade på och på väg hem köpte jag cigarrer och praliner och bröd och rödbetor. Och när jag kom hem satt vi ute och rökte cigarr och åt ost och sen åt vi biffen och klyrran och förberedde midsommarbakelserna.
En av midsommarcigarrerna
Midsommarbakelserna

Inga kommentarer: