måndag, juni 03, 2019

Safari 2019

Klämdagen efter Kristihimmelsfärdsdagen är det ju tradition att åka på Plantskolesafari, så det gjorde vi. Min man och jag. Enligt traditionen ska det ju egentligen vara Katta och jag, men jag lät henne slippa undan och tog med min man och jyckarna. Vi började, som man ju ska, med att besöka Tirups Örtagård utan att köpa något. Vi gick mest runt och tittade och fotograferade och funderade och planerade. Och sen åkte vi vidare till Flyinge Plantskola, där handlade vi desto mer. Eller det var ju inte så svårt eftersom vi handlade ingenting alls på Tirup... I alla fall så blev det en palm till nedre däck, en pelargon, lite sommarblommor och en ställning till rosorna.
Efter Flyinge lät vi GPS-Heidi leda vägen till Ystad. Och hon förvånade oss genom att inte tvinga ut oss på motorvägen, utan vi körde längs små gulliga vägar där vi stannade till lite varstans för att fotografera kyrkor, som var veckans fototema. Sen blev det tyvärr så att jag helt glömde bort att publicera dem, men kanske gör jag det en helt annan dag?
Vi kom fram till Åbergs sen eftermiddag och då hade vi hunnit inom Ystad för att jag skulle kunna köpa den där klänningen jag var ute efter. Och på Åbergs var det fullt med folk, vi var hungriga, jag hade ont i huvudet, vi visste inte vad vi skulle ha, vi blev irriterade och hoppade in i bilen igen och körde hem och åt biff och klyftisar och tittade på Masterchef Australia.

Inga kommentarer: