tisdag, juni 25, 2019

Midsommarhelgen

Midsommarvädret var fint. Kanske inte det bästa just på midsommarafton, men det var mest på grund av blåst. Solen sken i alla fall och det är ju det enda man egentligen behöver. Modern och Rolf kom vid ett och innan dess sprang jag mest runt som en yr höna och visste inte vad jag skulle göra. Sen kom jag på att det enda jag egentligen behövde göra var att piffa uterummet, plocka en midsommarbukett och förbereda för att sitta inne i matrummet. Så det gjorde jag och sen var jag inte lika stressad.
Jag piffade på övre däck
Jag plockade en svulstig midsommarbukett
Jag dukade

Och Modern och Rolf kom, som sagt, vid ett, med ett flak ägg och en skål med midsommarsill och vi började med att sätta oss på övre däck och skåla in midsommaren med ett glas cava. Och sen åt vi sill. Och mina midsommarbakelser.
Skål och välkomna
Modern var där
Min man var stilig som vanligt
Jag var också där
Yum! Midsommarsill!
Jag testade att ha citronmeliss i vattnet, det smakade absolut ingenting, så det lär jag inte göra om
Vi drack öl till sillen
Midsommarbakelsen blev god
Min man gick så småningom in för att börja på den grillade oxfilén och alla tillbehör och jag stannade kvar där ute och umgicks med Modern och Rolf och drack rosévin.
Modern och jag gick en trädgårdsrunda
Tydligen hade vi mogna hallon
Och mogna vinbär
Purpursporren blommade, men det visste jag ju
Roffe luktade på flädern
Fin funkia!
Midsomrig vallmo
Midsommarbuketten igen!
Modern och Rolf tog det lugnt
Maten blev klar, vi gick in och åt och drack och vid niotiden åkte Modern och Rolf hem och min man och jag gick ut och satte oss på övre däck en stund innan vi gick och la oss.
Fina färgglada grönsaker att bli glad av
Vi åt middag!
När Modern och Rolf gått hem vågade Jack sig fram
På midsommardagen var det strålande solsken och så varmt att vi tillbringade större delen av dagen i skuggan. En midsommarcigarr blev det såklart också. Den rökte vi tillsammans med ett glas whisky och ett par praliner eftersom vi läst att det var en fin kombination. Det var det.
Vi åt ost till lunch
Vi rökte cigarrer och åt praliner
Fina praliner
Dylan luktade på blommorna
Vallmon var helt slut efter midsommarfirandet
Låg däckade på gräsmattan
Lite tilltufsad och kanske lite bakis?
På annandag midsommar behövde vi komma ut och göra något, så vi åkte till Ikea och Ilva. På Ikea köpte vi en soffa till uterummet och på Ilva köpte vi ett litet matbord att ha i uterummet, eftersom det vi har är så stort att det tar upp hela utrymmet och för det mesta är det ju faktiskt bara min man och jag som äter vid det. Så vi bestämde oss för att sätta undan det stora bordet och bara ha det framme när vi har besök...
The fairy blommar
Och när vi kom hem satte vi igång att möblera om i trädgården och nu har vi tre mysiga uteplatser att välja mellan och det är alltid sol på någon om man är sugen på det. Men för det mesta är jag sugen på skugga om det är riktigt varmt...
Det blev så bra med soffan i uterummet
Vi satte upp en ljusslinga som lampa
Nya matbordet blev också bra, märks knappt alls
Älskar alla våra uteplatser
Vi åt lite lunch i uterummet och skålade in det med en flaska cava och sen grillade min man revben och vi tittade på Masterchef Australia tills vi gick och la oss.
Cheers
Sötaste Dylan

Inga kommentarer: