tisdag, juni 04, 2019

Helgen då jag hade bokcirkellunch

Lördagen efter safarin hade jag bokcirkellunch med tjejerna. Och jag tror vi slog nytt rekord för alla hade läst ut boken inom två månader. Merparten av oss i alla fall? En bra bok (Lisa Jewell - Och sen var hon borta), men vi nämnde den bara i förbifarten. Som vanligt. Vi har ju alltid så mycket annat att prata om... Och inget fel med det alltså! Alltid trevligt att träffas och prata i timmar om högt och lågt!
Innan tjejerna kom var jag urstressad och sprang mest runt som en yr höna och gjorde mest inget alls. Men sen sansade jag mig och dukade och gick runt och fotograferade och gjorde pinchos. Min man var gullig och grillade oxfilé till oss. Och på förmiddagen var det strålande sol, men när klockan blev ett och tjejerna kom, försvann solen och det blev nästan kallt, men vi drack lite cava och åt lite pinchos på övre däck innan vi gick in och satte oss. Och blev serverade rökgrillad oxfilé och gremolatagrönsaker och klyftisar med vitlök och vitlökssmör, sardellsmör och persiljesmör. Smören svängde jag ihop om det är någon som undrar...
Vi åt och drack och pratade och pratade och pratade och på kvällen blev Katta hämtad av Michael och Elliott och vi passade på att trejda lite pokisar och jyckarna tyckte det var jättehärligt att bli klappade och få stå i centrum en liten stund. Becka och Ingrid stannade kvar ett par timmar till och vi pratade och pratade och pratade och jag har faktiskt ingen aning om hur vi kunde ha så himla mycket att prata om? Trevligt var det i vilket fall som helst om än väldigt känslofyllt.

Becka och Ingrid gick hem vid midnatt och jag stöp i säng och sov säkert till nio. Eller nåt. Och på söndagen var jag helt slut. Verkligen helt urlakad och efter frukost och hundpromenad låg jag i skuggan och lyssnade på en bok medan jag sa till min man vad han skulle klippa. Och inte ett foto tog jag. Men vi åt rester från lunchen till lunch och till middag åt vi ostfondue och sen såg vi Masterchef Australia.

Inga kommentarer: