lördag, april 27, 2019

Påsken 2019

I påskas tog vi det lugnt. Det var ju fint väder i stort sett hela tiden, bara annandagen som var lite blåsig, så vi satt ut en hel del. Och när vi inte satt ute stod min man och målade i garderoben medan jag fotograferade och researchade nya objektiv och badade. Och så var vi ute med jyckarna, min man sprang med Dylan, vi lagade god mat och vi grillade två gånger, vi kollade på Masterchef Australia och bara hade det jäkligt lugnt och skönt helt enkelt. Precis vad vi behövde. Tyvärr innebar ju det fina vädret en pollenexplosion, så jag blev galet allergisk och ögonen rann och jag ser nu tio år äldre ut. Hoppas bara det hunnit lägga sig lite tills vi ska till Nice... 

I alla fall... Här kommer påsken!

Tredje torsdagen i april var skärtorsdagen och jag jobbade hemifrån, fast bara halvdag såklart. Och när jag jobbat klart tog jag med mig jyckarna ut i trädgården och åt lite lunch och lyssnade på en bok och min man kom hem efter sin halvdag och han åkte och handlade och när han kom hem satt vi i trädgården och rökte cigarr och åt ost och charkuterier och sen gick vi in och lagade biffen och kantarellen. Och kvällen avslutades med Masterchef Australia.
Dagens islatte
Lite lunch... Knäcke med St Agur, ett glas vin och lite minisalami
Dylan ville leka... 
... med sin favoritleksak
Rhododendronen blommar nästan
Maskrosorna blommar på, gräsmattan är full av dem nu när gräsklipparen är på service
Skärtorsdagens förtugg
Biffen och kantarellen
På långfredagen var min man ute och sprang med Dylan medan jag och Dixie promenerade en sväng. Samtidigt låg frukostbullarna på jäsning så när vi kom hem var det bara att sätta igång att duka fram frukosten. Och ge varandra påskägg. Efter frukosten gick min man upp och målade, jag roade mig på mitt håll, vi åt lunch i trädgården, rökte cigarr och när kvällen kom svängde vi ihop favoritpastan med pilgrimsmusslor och räkor. Och kvällen avslutades med Masterchef Australia.
Dixie poserade så fint
Min man fick en påskhare
Jag fick ett påskägg
Med smink!
Jag åt en bulle
En ost och en cigarr till lunch
Pasta med räkor och pilgrimsmusslor
På påskafton gick vi ut morgonrundan med jyckarna tillsammans innan frukost och sen gjorde vi oss i ordning för att åka och handla lite småsaker, så som timjan och rosmarin till trädgårdslandet och iris och kungsängsliljor till woodlandet. Sen åkte vi hem och åt laxlunch på den egengravade laxen. Och satt ute och njöt av solen och en cigarr  och min man grillade lammracks och kvällen avslutades med Masterchef Australia.
Vi hade salami till frukost
Jag fotade förgätmigej
Vi åt gravad lax till lunch!
Påskcigarren!
Gin och tonic är bra mot pollenallergi har jag hört
Åh! Lammracks!
Dylan softade
Påskdagen inleddes återigen med att min man sprang med Dylan. Jag hade ont i huvudet så jag stannade kvar i sängen en stund och min man gick ut med Dixie när han kom hem. Vi åt frukost, min man målade, jag fotade och lyssnade på en bok vi hade cigarrpaus i solen, min man lagade ädelostpaj med sparris och kvällen avslutades med Masterchef Australia.
Frukost!
Jag försökte ta en bra makrobild
Det blev denna...
En eftermiddagscigarr såklart
Pajen!
Jag lekte med kameran
Annandag påsk åt vi lammrester på frukostknäcket och sen gick vi ut med jyckarna. Min man målade, jag fotade och lekte med inställningarna till kameran och insåg att jag inte behöver ett nytt makroobjektiv som jag trodde. Bestämde mig för ett nytt porträttobjektiv i stället då det gamla trillat i golvet och gått sönder. Vi hade gårdagens paj till lunch och min man grillade fläskkarré till middag. Och kvällen avslutades med Masterchef Australia.
Frukost!
Det kändes lite taskigt att ta kort på nyckelpigorna när de försökte ha en skön stund...
Men maskrosen var fin
Rätt nöjd med denna också
Så mycket bättre makrofotograferingen blev när jag slutade använda autofokus
Lunch
En fluga mumsade på resterna av lunchen
Eftermiddagscigarren
Vi gjorde tacos på den grillade karrén

Inga kommentarer: