söndag, april 14, 2019

Första veckan i april

Första måndagen i april var det jobb och fasta precis som vanligt. Och jag var trött efter helgen. Jättetrött. Men när jag kom hem åt vi vår soppa och sen satte vi igång med lite köksplanering och jag insåg att det var helt hopplöst. Eftersom vårt kök är alldeles oregelbundet med dörrar och fönster och en skorsten, så finns det inte många andra sätt man kan ha köket på. Och det känns så jäkla onödigt att lägga ner en massa pengar och tid på att göra om köket om det kommer att se ungefär samma ut, lika oplanerat, fast med nya dörrar. Så jag blev sur. Och fick ont i huvudet och avslutade kvällen med en treo. Trots fastan...

Första tisdagen i april vaknade jag med huvudvärk, för tydligen hjälpte inte den där treon jag tog kvällen innan ett jävla dugg. Så jag bestämde mig för att stanna hemma i soffan och kurera mig. Och där låg jag och gjorde ingenting tills det blev lunch och Dylan ville gå ut i trädgården och jag hängde med och fotade i rabatterna.
Blåa blommor blommade
Pionen såg ut som en kycklingfot
En rhododendron blommade
Det var soligt och fint, men lite kallt, så vi gick fort in igen och jag fortsatte att ligga i soffan och ha ont i huvudet och stressa över allt jag är stressad över, men sen tog jag mig i kragen och satte på en Amy Schumer special på Netflix och hon muntrar ju alltid upp...
Dylan fann solen
Min man kom hem från jobbet och åkte och hämtade min tyska golvvas jag budat hem på auktion och han skickade tillbaka min klänning och när han kom hem upptäckte vi att vi glömt skicka med det tillhörande skärpet. Pinsamt! Sen lagade han pasta med tomat- och vodkasås. Mycket, mycket god! Och vi tittade på Masterchef Australia och när vi gick och la oss fick jag ont i magen och hade sen ont i magen hela natten.
Pasta med tomat- och vodkasås
Första onsdagen i april vaknade jag och hade fortfarande ont i magen, så jag bestämde mig för att stanna hemma ännu en dag. För det är inte jätteroligt att jobba på jobbet och ha ont i magen och inte kunna åka hem när man vill på grund av bussar som bara går en gång i timmen... Och eftersom det var onsdag var det fasta och det passade ju bra eftersom jag inte var så sugen på att äta. Jag jobbade ett par timmar hemifrån och sen låg jag i soffan och tittade på Pretty Little Liars.
Drack te gjorde jag och premiäranvände min nya tekula
Första torsdagen i april var jag tillbaks på jobbet igen och Dylan gjorde mig sällskap eftersom min man skulle spåra med Dixie. Vi jobbade hårt och blev hämtade av min man vid fem. Och när vi kom hem lagade vi getostpaj med purjolök. Den var jättegod, men till nästa gång ska vi bryna purjolöken först, för löksmaken var lite för kraftig... 
Dylan tycker om att vara med på jobbet för man får kaka! Dylan älskar kaka!
Getostpajen...
... var god
Första fredagen i april jobbade jag hemifrån och jyckarna gjorde mig sällskap som vanligt. Jag skulle jobbat halvdag, men slutade inte förrän nästan fem och hann inte med mitt fredagsbad så det fick bli en dusch i stället. Och min man kom hem och hade med sig en jättefin fredagsbukett med franska tulpaner. Älskar franska tulpaner! Och eftersom han också var sen, åt vi vårt förtugg i köket medan vi lagade biffen och klyrran och sen såg vi Masterchef Australia tills det var dags att sova. 
Dixie hjälpte till genom att ligga över hela soffan... 
Dylan hjälpte till på distans från fåtöljen
Jag påskade till det med lite påskliljor på matbordet
De fantastiska tulpanerna min man kom hem med
Älskar att de är långa och stora och hängiga
Åh!
Samma gamla förtugg... 
Första lördagen i april åt vi gröt och bullar till frukost. Och efter en lång och härlig runda med jyckarna tog jag på tofflor för första gången i år och sen åkte vi till Nova eftersom jag behövde titta på ny locktång. Expediten på Lyko var inte speciellt hjälpsam så jag blev inte inspirerad till något köp. Istället åkte vi till Media Markt och tittade på kylskåp och blev förälskade i ett från Smeg och detta kylskåp drömmer jag om dagligen... Sen skyndade vi oss hem för att hinna njuta av solen eftersom det var som sommar ute. 
Frukost!
Jyckarna hängde såklart med ut i trädgården och jagade varandra som galningar, det märktes verkligen att de hade spring i benen! Men när de sprungit av sig det värsta la de sig ner hos oss på uteplatsen och solade. Min man och jag skålade in våren med kall cava och var sin cigarr. Och när cavan tog slut blev det en gin & tonic och sen försvann solen bakom ett träd och vi fick gå in och börja på dagens middag. 
Han Dylan lyckas alltid göra konstiga miner på alla bilder... 
Dixie också tydligen... 
Att äntligen få skåla in våren! 
Min man njöt
Jag drack rosa gin & tonic
Kvällens middag bestod av lobster rolls och mac n' cheese på hummer. Hur gott som helst! Speciellt rollsen! Kommer vi lätt att göra igen! Och sen avslutade vi kvällen med att se A Star Is Born med Lady Gaga och den var så fin och så bra! 
Jag kände mig som en mästerkock där jag stod och gjorde hummerfond 
Och stekte bröd till gratineringen
Hummer mac n' cheesen
Till rollsen stekte jag briochekorvbröd
Mmm! Lobster rolls!
Mac n' cheesen var också god, men det kunde lätt varit mer hummer i. Våra var tyvärr lite små. 
Första söndagen i april var det inte lika härligt väder så jag passade på att sitta inne och blogga och ta ett bad och titta på Pretty Little Liars. Min man ömsom målade garderoben och grillade pulled pork till hamburgare. 
Magnolian blommade
Så fin! 
Min man grillade
Burgaren! Åh! Burgaren!
 Sen såg vi Masterchef Australia tills det var dags att sova.

Inga kommentarer: