tisdag, mars 05, 2019

En februarihelg i Stockholm

En fredag för drygt en vecka sen, tog jag ledigt och satte mig på tåget till Stockholm. Fast innan jag hoppade på tåget, köpte jag mig en bulle och en tidning och en wrap. Wrappen var det äckligaste jag varit med om i matväg sen eldkvarn brann. Den var så äcklig och full med majonnäs, äcklig majonnäs, att jag inte kunde äta upp hela. Och sen mådde jag illa. Men jag åt min bulle och lyssnade på musik och på min bok och läste en tidning och löste korsord och försökte att inte tänka på den äckliga wrappen och plötsligt var jag framme i Stockholm.
Jag åkte tåg!
Jag åkte direkt till Syrran som var hemma med sjukt barn och medan Syrran stack iväg och handlade, tog jag hand om kidsen. Vilket innebar att jag satt med mina grejor och de satt med sina. Syrran kom tillbaka och svängde ihop gnocchi med burrata och pesto och vi åt och drack vin och gick och la oss.
Jag försökte hitta något spännande att fotografera
Systersonen spelade spel
En gitarr
Gnocchi! Burrata! Pesto!
En lördag för drygt en vecka sen vaknade jag hos Syrran. Hon dukade fram en härlig lördagsfrukost som vi åtnjöt innan vi gjorde oss i ordning. Och sen kom Svågern för att ta hand om kidsen medan Syrran och jag åkte iväg för att ha en heldagsshopping. 
Systerdottern kurerade sig med passionsfrukt
Vi började med att åka till Läkarmissionen där jag fyndade tre små fat i pressglas. Älskar små fat i pressglas! Och sen åkte vi vidare till Vällingby där Syrran letade presenter till Systersonen och jag fångade pokisar och hängde efter Syrran som en liten svans. Och sen blev vi hungriga och åt hamburgare. 
I Vällingby
Vi gick in på Gnarly Market
Placerades vid bord 221
Beställde in något att dricka
Och åt goda hamburgare
De hade lejon i Vällingby
När vi kände oss klara med Vällingby åkte vi hem och lämnade vår inköp och tog tuben in till stan och tog en latte och fortsatte leta present till Systersonen. Sen åkte vi hem och avlöste Svågern och landade i soffan med ett glas vin och lite chips och Dirty John på Netflix. Och bestämde oss för att vi var alldeles för mätta för att äta någon middag.
Syrran och jag försökte fotografera våren
Smutsiga videkissar
En halvfrusen bäck. Eller å eller nåt...
Ett fallet träd
Vi åkte till Fridhemsplan där de hade underbart kakel på väggarna. Nästa badrum vill jag ha gult!
Konstig konst på väggarna 
Latten var god men stor
Syrran köpte blommor
Vi åt chips
Pringleschips
En söndag för drygt en vecka sen fyllde Systersonen fyra år och han fick prinsesstårta och presenter på sängen. Och sen åt vi tårta till frukost innan Syrran och jag åt en riktig frukost. Systerdottern hade 40 graders feber och var jättehängig, Systersonen lekte med sina presenter. Jag gick och handlade söndagsgodis och efter lunch gick Syrran och Systerdottern och vilade en stund. Systersonen och jag umgicks och lekte med hans nya kulbana. Och sen svängde Syrran ihop panerad ost med tartarsås. Och när den var uppäten såg vi klart Dirty John.
Fölsegrisen blåser ut ljusen
Tårtan!
Fölsebarnet
Han Mohammed balanserade runt på balkongräcket så jag blev helt nervös. Han är ju ingen ungdom längre!
Vuxengodiset
I fin skål
Jag träffade ett gäng soptunnefigurer
Mohammed! 
Åh! Panerad ost!
En måndag för drygt en vecka sen tog jag tuben till Centralen tillsammans med Syrran. Hon åkte alltså inte till Centralen, hon åkte till jobbet, men vi hade i alla fall sällskap en bit. Och jag åkte till Centralen som sagt. Och köpte mig lite frukost som jag satt och åt i vänthallen medan jag väntade. Och sen gick tåget och resan gick bra och när jag landade i Malmö stod min man och väntade på mig på perrongen.

När vi kom hem hoppade jag direkt i badet och när jag kom upp hade min man lagat biffen och klyrran och aiolin. Och vi hann med ett avsnitt Masterchef Australia eller två innan vi gick och la oss. Men innan vi gick och la oss raderades mina Simmar och jag var tillbaka på level 1.

Inga kommentarer: