tisdag, februari 19, 2019

Mer från februari

För drygt en vecka sen var det fredag och jag var ledig. Och detta har jag redan skrivit om, men jag har inte skrivit om jyckarnas märkliga beteende. Jag satt och åt lite tryffelsalami och drack lite vin och väntade på att min man skulle komma hem och plötsligt började Dylan gnälla och rusa från fönster till fönster och från dörr till dörr. Jag hörde inget och fattade inget, men Dixie blev också stirrig och tillsammans flög de fram och tillbaka och gnällde. Drygt fem minuter senare steg min man in genom dörren och vi konstaterade att jyckarnas märkliga beteende sammanföll ungefär med tidpunkten då min man steg av bussen. Det kan ju inte vara så att de vet när han går av bussen? Det är ju inte så att han kommer hem exakt samma tid varje dag. Eller ens ungefär samma tid? Men det är inte första gången det händer och förmodligen inte sista.
Dylan innan husse gick av bussen och kaoset uppstod

Salamin jag njöt av när kaoset uppstod
Monsteran jag fotade innan kaoset uppstod
För drygt en vecka sen var det lördag och min man bakade nattjästa bullar och vi dukade upp en rejäl helgfrukost. Jag försökte komma på något att fotografera som var retro eftersom inte ostfonduen blev tillräckligt bra på bild. Och sen åkte vi till Pildammsparken med jyckarna för att hitta något att fota i grodperspektiv. Och till Ica för att köpa något med hål i att fota till macroutmaningen. Inte det lättaste något av det faktiskt...
Älskar frukost!
Och islatte! Tidigaste säsongsstarten någonsin!
Margaretapaviljongen
De där hundarna är inte lättfotograferade alltså...
Vad föreställer det ens?
En portal
Världen är verkligen tråkigt färglös just nu... 
Ett försök till grodperspektiv
Och när vi kom hem dukade vi fram lite snacks och cava och satt och lyssnade på musik och pratade en stund. Och vi hade Bookmaker Toast till middag eftersom jag tyckte det var en perfekt retromaträtt och dessutom vet jag ju att den blir bra på bild.
Åh! Cava!

Åh! Snacks!
Ett hål jag fotade och valde bort
Detta hålet blev det
Bookmaker Toasten!
Vi hyrde Smokey and the Bandit, jag somnade i soffan och när jag vaknade hade min man rakat av sig mustaschen och såg ut som en helt ny kille. Det var inte så att jag inte visste att han skulle raka av sig mustaschen, det var jag som föreslog det. Jag hade glömt att han var så snygg utan. Har ju inte sett honom utan på över fem år...

För drygt en vecka sen var det söndag och vi dukade upp frukost och gick sen ut en rejäl långrunda med jyckarna och och jag försökte fortfarande hitta något att fotografera från grodperspektiv när vi kom hem var jag helt slut och hade spänningshuvudvärk, men satte mig att kolla genom bilderna och se om någon gick att använda och gick till slut ut och satte mig på huk och fotograferade vårt hus. Den bilden blev faktiskt helt okej. Sen redigerade jag foto och la ut i grupperna och min man lagade en fantastisk potatispizza med Burrata till middag.
Söndagsfrukosten var lite rörigare...
Vi gick över en bro
En blomma hade slagit sig ner i ett träd
Vi gick över en hängbro också
Jag hittade något rosa i naturen!
Vårt hus i grodperspektiv. Inte min bästa bild, men den duger
Pizza!
För drygt en vecka sen var det måndag och jag skulle fasta. Tyvärr hade jag fortfarande en jävla spänningshuvudvärk, så jag var tvungen att börja dan med en Treo och fick då också äta något. Spänningshuvudvärken höll i sig större delen av dagen, men min man tröstade mig med en hemmagjord hamburgare när jag kom hem. Fast innan jag kom hem flippade jag på it-avdelningen eftersom skrivaren inte fungerade (som vanligt) och man inte får någon hjälp (som vanligt). Så jag sa fuck och jävlar och gick min väg. Fast jag hade tänkt gå ut ändå eftersom det var lunch och jag skulle handla present och lakrits inför Alla Hjärtans dag. Och när jag kom tillbaka till kontoret hade de faktiskt startat om skrivaren så den fungerade igen.
Hamburgare!
För en vecka sen var det tisdag och jag fastade icke. Däremot tog min man och jag bussen till jobbet tillsammans och köpte morgonlatte. Och på väg till jobbet såg jag reklam för nya smaker på jordnötter, så på väg hem sprang jag inom Ica och inhandlade dem. De var goda. Mycket goda! Och när jag kom hem åt jag jordnötterna och fotograferade förpackningar och hårt ljus och vanligt ljus inför helgens alla fotoutmaningar. Det gick sådär... Jag blev inte nöjd. Men vi åt pasta till middag och frossade i Masterchef Australia tills det var dags att sova.

För knappt en vecka sen var det onsdag och vi fastade igen. Och vi hade jyckar med på jobbet och parkerade på Stortorget så Dylan och jag skulle få promenera genom stan. Och han är ju så snäll och så rar och så gullig och uppförde sig så fint både på promenaden och på jobbet. Och efter jobbet kom min man och Dixie och hämtade oss och jag fick ett akut behov av lakrits. Ett behov så stort att det endast kunde botas med lakrits. Så vi åkte och köpte lakrits. Och jag åt lakrits och sen var ju fastan förstörd så vi åt biffen och klyrran till middag och tittade på Masterchef Australia tills det var dags att sova.
Dylan jobbade oerhört hårt hela dan
För mindre än en vecka sen var det torsdag och Alla Hjärtans Dag, men det tar vi i ett eget inlägg.

Inga kommentarer: