fredag, februari 08, 2019

En helg i februari och veckan därefter...

I fredags jobbade jag hemifrån. Egentligen skulle det bara vara halvdag, men på grund av diverse jobbrelaterade incidenter blev det en dryg heldag. Jag började innan sju och när jag bestämde mig för att jag jobbat klart, var klockan tre. Så jag hann åter igen inte städa och plocka undan innan min man kom hem. Däremot tog jag ett långt härligt bad med en gin och tonic och det var verkligen inte helt fel.

Min man kom hem med godsakerna och fredagsbuketten och vi åt förtugget och biffen och klyrran och aiolin och drack vinet och tittade på Scandal och gick och la oss.
Fredagsbuketten
Lite kex, lite delice, lite parma och lite salami
I lördags vaknade jag klockan sju och insåg att vi glömt sätta deg till frukostbullarna, så min man fick snabbt googla fram ett annat recept så att vi skulle få våra nybakade bullar till frukost. Och vi dukade fram Magor och St Agur och apelsinmarmelad med ingefära och salami och avokado och fil med blåbär och granola och färskpressad apelsinjuice. Och latte förstås. Och sen satt vi där en lång stund och njöt av frukosten och ett korsord.
Åh, frukost! Dagens bästa mål!
Fil är bra för tarmbakterierna har jag hört... 
Färskpressad apelsinjuice
Resten av dagen tillbringade jag med att försöka ta bra foton till fotogrupperna. Något som var randigt var helt omöjligt att hitta så det fick bli ett övergångsställe. Kaffet jag skulle fota i macro ville inte bli bra på bild så där gav jag nästan upp och frihetsbilden blev inte alls som jag ville, så där tolkade jag hej vilt.
Ett ganska ordinärt och tråkigt övergångsställe
Dylan fick springa fritt och symbolisera frihet...
... men bakgrunden. Bakgrunden!
Så jävla ful och grå och smutsig och tråkig!!!

Så det fick bli en bild på Dylans tass efter han haft sin stund av frihet
Och efter friheten blev han trött
Och vi åt lunch
Jag försökte fota kaffe till macrogruppen, men blev inte nöjd. Publicerade den ändå. 
Och när jag inte fotade, försökte jag fixa med fotoboken till Modern och upptäckte hela tiden foton som saknades och fick rota i externa hårddiskar. Och min man lagade parmesansoppa och när jag provsmakade brände jag mig på tungan och läppen och en stund senare svällde min läpp upp så det såg ut som om jag förstorat den och jag såg inte klok ut och det började sticka i näsan och jag googlade allergichock och symptomen stämde in och jag fick andnöd och panik och min man fick leta antihistaminer och jag vågade inte äta soppan. Men den var sjukt god och det verkade inte som om jag höll på att dö, så jag smakade lite ändå. Och åt nästan en hel portion. Så god var den. Att jag vågade äta den trots att jag såg döden i vitögat.
Inte topping utan botting? I alla fall det som låg i botten av skålen innan soppan hälldes på
Gott!
När jag vaknade nästa morgon var läppen fortfarande svullen, men jag hade åtminstone överlevt natten, så jag började misstänka att det kanske inte var på grund en allergisk reaktion som den svullnat upp, utan bara som jag bränt den illa.


Vi åt ungefär samma frukost och jag tillbringade dagen på ungefär samma sätt som föregående dag. Och till middag lagade min man fylld kalkonfilé med guacca.
Fil till frukost igen
Hägern flydde som vanligt när jag kom med kameran i högsta hugg
Det blev en Rueben till lunch. Gott som fan!
Fylld kalkon till middag var inte heller fy skam
I måndags fastade vi igen och det gick faktiskt över förväntan trots måndagsmöte med goda frukostbullar, som jag inte åt. Och efter jobbet åkte vi och hämtade en paket och sen kände jag att det enda, verkligen det enda, jag kunde få ner var te och macka. Så vi åkte och handlade bröd och pålägg och sen drack vi te och åt en macka, eller två, och såg Scandal och Wahlgrens Värld tills vi gick och la oss. Fast innan vi gick och la oss blev jag ovän med mitt fotobibliotek och fick reparera och reparera och slutligen kasta och börja om från början. Misstänkte att något gått fel från första början eftersom det tog över en vecka innan alla bilder kom på plats. Och det har inte gått att få ner en högre upplösning från molnet.

I tisdags fastade vi inte och jag köpte en morgonlatte och åt fil till frukost och gröt till lunch och jobbade till kvart i sex på grund av massor att göra och min man kom och hämtade mig och vi åkte till Ica och handlade till kvällens middag som blev biffen och klyrran på grund av sugen på något gott. Och medan min man stod i köket och lagade mat, somnade jag i soffan.

I onsdags fastade vi igen och jag jobbade förmiddag på kontoret och eftermiddag hemifrån soffan. Och när jag jobbat klart var klockan fem och jag frös som en gris, så jag tog ett varmt bad. Och min man kom hem och började på maten och jag gick upp ur badet och kände mig alldeles svimfärdig och var tvungen att äta en macka och låg sen och vilade på sängen tills jag inte kände mig svimfärdig längre. Och sen åt vi rullader och såg Scandal och Masterchef.

Igår tog jag med systemkameran till jobbet för att gå ut på lunchen och bli inspirerad. Det gick sådär. Vädret var tråkigt och hela stan var grå och ful. Så jag gick in igen och åt min lunch. Och apropå systemkameran, objektivet vill inte fungera i vissa lägen. För det är ju klart att allt som har med foton och fotografering ska krångla med mig just nu. Kameran vill heller inte ladda över fotona till datorn med sladd och min kortläsare är försvunnen, så jag måste föra över dem till phonen via wifi och sen hamnar de ju i molnet och då också på datorn. Knappt krångligt alls... Men mitt fotobibliotek verkar ha repat sig och man får ju vara glad för det lilla...

När jag kom hem från jobbet spelade jag musik för min man medan han lagade ostfondue och bakade baguetter. Det ena söndagstemat är retro och vad är väl mer retro än ostfondue? Tyvärr insåg jag att ostfondue inte gör sig speciellt bra på bild. Så vi får se hur jag gör. Om jag får komma på något helt annat eller om jag kör på ostfonduen ändå.

I vilket fall som helst var fonduen vansinnigt god och vi satt och lyssnade på musik hela kvällen och sen avslutade vi med ett avsnitt Wahlgrens Värld.
Baguetterna såg lovande ut
Fortfarande lovande
Mmm... Fin färg! Tyvärr var de inte alls lika goda som de ser ut. Nästa gång kör vi vårt vanliga recept. Eller köper färdiga

Lite salami måste man ju ha till ostfonduen
Ostfondue alltså! Vilken uppfinning!

Åh!
Dylan var också sugen...

... jättesugen!
Fredagsbuketten var fortfarande fin
Och idag har jag tagit ledigt. Jag har jobbat mycket de senaste veckorna så jag tyckte att jag var värd en ledig dag. Men vaknade inatt och hade jätteont i magen och kunde inte somna om, men gjorde det till sist och min man försov sig och jag skulle stiga upp tidigt och ta ett morgonbad med en islatte, men på grund av fortfarande ont i magen, var jag inte så sugen. Så jag tillbringade morgonen i soffan med min dator och ett glas vatten. Men vid nio kände jag mig bättre så då gjorde jag mig en islatte och tog ett bad med Grey's Anatomy. Islatten var vansinnigt god, men själva badet var inte så härligt som jag fantiserat om. Tror det var för att jag kände mig lite stressad över allt jag borde göra...
Islatte!!!
Men jag har haft det ganska bra ändå idag. Jag åt brunch snarare än frukost och är inte så sugen på att äta något just nu. Jag bytte objektiv på kameran, så nu funkar den. Jag borde plocka undan lite och kanske dammsuga och vattna blommorna, men är verkligen inte inspirerad just nu. Så jag fortsätter med alla mina fotoprojekt och ser om jag kan hitta ett hål att fotografera till måndagens tema.

Inga kommentarer: