fredag, februari 22, 2019

Efter Alla Hjärtans Dag

Efter Alla Hjärtans Dag var det en alldeles vanlig fredag då jag jobbade hemifrån. Jag vaknade redan halv sex och funderade på att gå ner och jobba, men bestämde mig för att gå ner och titta på Grey's Anatomy en stund i stället. Och när min man gick ut med jyckarna hängde jag med. Så jag började inte jobba förrän halv åtta och det var helt okej. Och sen jobbade jag ett par timmar och blev tröttare och tröttare och till sist alldeles snurrig, så jag bestämde mig för att sluta jobba för dagen och äta frukost och ta ett bad i stället. Obs! Inte samtidigt! Jag åt frukost och blev ännu tröttare och bestämde mig för att lägga mig i soffan och vila lite tills jag kände mig pigg nog för ett bad. Det blev inte förrän halv fyra. Jag kan liksom inte greppa hur trött jag var? (Jag sov alltså inte från elva till halv fyra, jag slumrade och steg upp för att fotografera och jag slumrade lite till och fotograferade lite till...)
När jag fotade denna blev jag inspirerad till min ljusbild
Jag badade klart, min man kom hem, vi åt biff och hemmaslagen bea och såg Masterchef Australia tills det var dags att sova.

I lördags var det en helt vanlig lördag förutom att jag vaknade med en helvetiskt värk i axeln. Men vi steg såklart upp ändå och jag dukade fram lakrits till min Treo och vi åt frukost och smorde in axeln med liniment och jag försökte fota till grupperna och vi gick ut med jyckarna och sen åkte vi ner på stan och gick en sväng. Och när vi kom hem upprättade jag en arbetsstation på matbordet. Med datorer och skanner och kameror och alla andra devicer jag kunde hitta. Och ett glas vin förstås. Sen satt jag där och skannade och redigerade och organiserade foton. Och min man lagade kalkonfilé med karljohansvampsås. Och sen såg vi Masterchef Australia.
Lakritsen till treon
Fil och bär och frön och sånt
Mmm... Frukost
Älskar att vi börjat använda linneservetter
Vi gick förbi en blomsteraffär
Åh! Tulpanerna! Älskar tulpaner!
Min arbetsstation
Åh! Ost!
I söndags var det en helt vanlig söndag och jag hade fortfarande ont i axeln trots tabletter och diverse liniment. Så efter frukost fick min man gå ut med jyckarna själv, jag skannade och fotade och redigerade och sorterade och organiserade och la upp bilder till grupperna mest hela dan. Och framåt eftermiddagen köpte vi pizza. Det händer typ aldrig! God var den och god var cavan vi drack till. Sen fortsatte jag med mitt fotoprojekt tills jag inte orkade mer. Och min man lagade typ tacos med kyckling till middag och vi tittade på Masterchef tills ögonen gick i kors och jag blev sugen på ett nytt kök där jag ska gå runt i klänning och höga klackar och rött läppstift och göra min egen pasta och svänga ihop fantastiska rätter till min man.
Denna blev det till tema ljus. Jag blev rätt nöjd faktiskt
Och sen blev det måndag och min man hade semester och jag fastade och blev sen på morgonen på grund av hårtvätt men min man skjutsade mig så jag kom i tid ändå. Och efter jobbet hämtade han mig så vi skulle kunna köpa en födelsedagspresent till systersonen som snart fyller år. Och när vi kom hem behövde jag äta så vi åt en riktigt middag för min man ska ju inte behöva fasta när han har semester och jobbar hårt på ovanvåningen dagarna i ända. Och sen såg vi Masterchef Australia. Såklart. För det är det enda vi tittar på just nu...

Och i tisdags fastade vi inte, men jag jobbade till fem och på väg från jobbet köpte jag oss en vacker kruka att ha i arbetsrummet när det blir klart. Och sen låg jag i soffan och tittade på Grey's medan min man slet i köket. Biff Stroganoff blev det. Gott! Och tidigare på kvällen gick min man och tappade sin jobbmobil medan han var ute med jyckarna. Han fick tillbaka den som tur var eftersom det var någon ärlig som hittat den och svarade när han ringde...

Och i onsdags var det fasta igen. Och jag började dagen med att gå till frisören. Han slingade och tonade och peelade och klippte och fönade och lockade och sen såg jag ut precis som innan. Fast kanske lite fräschare... Eftermiddagen tillbringade jag på jobbet och när jag kom hem la jag mig i soffan med jyckarna och kollade på Grey's och sen fortsatte jag att kolla Grey's medan min man svängde ihop en kycklingrätt med chili och matvete. Sen såg vi Masterchef Australia tills jag somnade och när vi gick och la oss var klockan inte ens tio. Jag tror jag var trött...?

Igår var jag inte snygg i håret längre. Det regnade när jag skulle gå till jobbet så det kändes inte lönt att försöka fixa till det. Men jag köpte en latte på väg till jobbet och den var galet god. På jobbet tyckte Mr T att vi saknade något så på eftermiddagen åt vi semlor. Och sen jobbade jag till fem eftersom jag är ledig idag. När jag kom hem hade min man provmålat där uppe med tre olika färger och jag fick välja vilken jag gillade bäst. Som tur var, gillade vi samma. Så om jag har tur hinner min man måla nu medan jag är i Stockholm i dagarna tre. Eller fyra beroende på hur man räknar... Och sen åt vi biffburgare och kollade både på den australiska och den svenska mästerkocken.
Semlan innan jag rättat till den
Semlan när jag gjort den ätlig
Kanalen var så himla fin när jag stod och väntade på bussen
Biffburgaren med gorgonzola och chutney

Inga kommentarer: