söndag, januari 20, 2019

Trettonhelgen och tiden innan och efter fram till nu

Efter nyår var det dags för jobb igen. Min hjärna hade fortfarande jullov, men på det hela gick det rätt bra ändå. Det var ju bara tre dagar att ta sig genom... Och jag bestämde mig för att ta tag i ett av mina nyårsmål och gick och köpte örhängen jag kunde återuppliva mina gamla hål med.
Vi åt smörgåsar med ägg och kräftröra och hade färskpressad apelsinjuice till
Jag fick en supergod tryffelsalami av Katta!
Och jag älskar verkligen dessa små rågbrödskex!
Sen blev det trettonhelg och vi var bjudna på middag hos Modern. Syrran och kidsen var där och det var även Kusin Rolf med fru. Vi bjöds på whiskeymarinerad kalkon och den var galet god alltså. Måste lagas en dag! Sen hängde Syrran och Systersonen med ut när min man och jag rastade jyckarna. Systersonen ville gå och gå, så jyckarna fick sig en rejäl runda. Och när vi kom tillbaka satt Systerdottern och jag och spelade spel på padden tills det var dags för oss att köra hem.
Vi fick bubbel
Modern dukade
Syrran spritsade potatismos
Vi började med jordärtskockssoppa. Så himla gott med skockor och bra för tarmen är det ju också
Den Lilla är söt, synd bara att coca-colaburken står där och förstör hela bilden
Jag var också där!
Den lilla snurrade...
... och snurrade
Varför tillagar man inte potatis såhär lite oftare?
Åh! Vi fick crème brûlée!
Han visade vägen
Syrran gick med Dixie
Jag drack tydligen whisky...
På söndagen var vi ute med jyckarna, röjde lite, min man lagade chili, vi åt godsaker.
Isen ser ut som plastfolie
Strandängarna låg under vatten
Hägern flydde när jag kom. Som vanligt...
Lite ost och lite salami till lunch
Lite chili och lite guacca till middag
Veckan efter var allt som vanligt igen. Jag jobbade hemifrån två dagar, första dagen på grund av optikerbesök, som sen blev inställt, och andra gången på grund av ont i magen. Eller om det var ont i huvudet, kommer inte ihåg längre. Ont hade jag i alla fall... Jag kollade på Scott and Bailey på SVT Play och jag kollade på Grey's Anatomy. Ett av mina nyårsmål är att se mer tv, än så länge går det bra. Vi har sett alla Harry Potterfilmerna och vi har haft date night med planering av renovering. Vi har hunnit med community day och lunch på Tugg och vi har varit ute med jyckarna och det snöade lite en dag. Vi har börjat köra 5:2, Christina på jobbet kör också så vi peppar varandra. En dag hade min man och jag date night med skaldjursfrossa och jag passade på att ha ett fotoskjut. Katta, Ingrid och jag bestämde oss nämligen för att köra en (två?) fotoutmaning(ar); Fotosöndag och Macro Mondays. Snacka om att jag har fått tänka till och tänka om både en och två gånger...

Min man gav mig en flaska gin

Vi hade date night med brillat, san daniele, agour och lomo. Och finvin.
Och brietårta
Det såg ut som någon tappat ett hjul till en prärievagn
Typ snö
Vi åt pasta med räkor
Gröt och macka med avocado och latte och rödbetsjuice till det
Parma och brillat
Vi promenerade på kyrkogården
Åt lunch på Tugg
Jag tittade på skor
Vi hade date night med skaldjursfrossa. Och denna bild fick bli mitt första bidrag till Fotosöndag där temat var "reklambild". Och shit som jag kämpade för att få till en bild! Och så länge jag velade om jag verkligen skulle våga lägga upp den i gruppen på Flickr. Men sen kände jag att jag inte vill vara en sån som bangar. Och även om jag inte är bra på att fota så tycker jag inte att jag är så himla dålig. Det finns ju de som är sämre om man säger så. Så jag la upp den. Och har faktiskt fått en hel del likes också och det förväntade jag mig inte. 
Min man kom hem med en enorm bukett tulpaner och jag råkade säga att jag inte tycker om ljusrosa tulpaner. Och det gör jag inte heller, men buketten är fin ändå och jag blev såklart glad.
Igår gick vi i stadsparken i Lund med jyckarna och de betedde sig som om de aldrig varit ute förr. Jag har börjat se Outlander och kan inte slita mig. Trots att det egentligen inte är en serie som borde intressera mig på grund av tidsresor och kostymdrama. Och i morse fick jag panik över att jag inte har någon dator, så vi hängde på låset när NetOnNet öppnade så jag kunde köpa mig en ny. Så nu kan jag äntligen ta tag i alla fotoprojekt igen. Ska bara skaffa mig lite tid först...
Det var kallt och jävligt i parken
Vi hoppade över lunchen och åt förtugg i stället. Älskar getcastellon! 
Och så här jävligt ser det ut i gästrummet just nu. Och då ser det ändå bättre ut än för någon vecka sen. Jag undrar om vi någonsin kommer att bli klara???

Inga kommentarer: