lördag, januari 19, 2019

Nyårsafton

Nu har det gått sådär lång tid mellan blogginläggen igen. Inte bara mitt fel den här gången. Det har varit jobbigt att inte ha en egen dator, så jag har använt min jobbdator, men bilderna har inte velat synka alla gånger. Och jag har tänkt börja använda systemkameran mer, men kan inte för mitt liv hitta kortläsaren. Så bloggen har fått lida. Men nu har det nya året satt igång på allvar och jag ska försöka skärpa mig. Och hittar jag inte kortläsaren i veckan, får jag väl bita i det sura äpplet och köpa en ny. För i år ska jag fotografera mera. Hur nu det ska gå till? Sen jag köpte min nya telefon för drygt tre månader sedan, har jag tagit cirka 4800 bilder, vilket ger 1500 i månaden...

I alla fall...

På nyårsafton gjorde vi vår traditionsenliga utflykt till Torups Slott. Eller utflykt och utflykt, vi promenerade runt slottet och lät jyckarna titta och lukta på ungefär allt de ville. Och jag fotade. Och vi stannade och fikade på medhavda lussekatter och svart kaffe.
I trädgården blommade kaprifolen

Jyckarna var taggade på promenad
Ingången
Alltid denna dimma på nyårsafton
Jag älskar att fota slottet, det märks kanske...?
Älskar sjön och det där trädet
Jyckarna älskade änderna i sjön
Vi hittade en liten stuga
Och en liten begravningsplats
Jag tog kort på slottet ur en annan vinkel
Dylan står i egna tankar och Dixie verkar ha ett projekt på gång...
Vid milstolpen fikade vi
Obligatoriska nyårsbilden. Dixie tog på sig sin fotomin
Dylans fotomin är inte lika fin
Men han blev rätt snygg ändå
Till slut...
Sista bilden på slottet. För den här gången... 
Jyckarna kollade på hjortarna
Mycket spännande
När vi kom hem från promenaden, satte vi igång att förbereda för kvällens nyårsfirande. Vi var väldigt sena med årets planering får man säga. Vi svängde snabbt ihop en meny medan vi åt frukost och sen åkte min man och handlade. Hummer till förrätt, oxfilé till huvudrätt, champagne (såklart!) och cigarrer till efterrätten. 

Som sagt, vi kom hem, duschade och gjorde oss i ordning, korkade upp champagnen medan middagen förbereddes, jag passade på att blogga lite och sen åt vi kokt hummer med smält smör. Och hummer med smält smör är nog något av det godaste jag vet faktiskt. Och sen blev det oxfilé provençale. Och kvällen avslutades med en cigarr medan vi väntade på att klockan skulle bli halv ett och raketerna skulle vara över och vi skulle få gå och lägga oss. 
Hemma var det fortfarande lite jul
Bloggen och champagnen
Hummern, champagnen och hunden
Oxfilén!
Åh! Det vattnas i munnen!
Med dessa cigarrer firade vi tio år som cigarrökare
Min man tände på
Espresson och rommen passade fint till cigarren 
Och när cigarrerna var slut tittade vi på Instant Hotel på Netflix tills raketerna var över. Jyckarna lyfte som vanligt inte ens på ögonbrynet.

På nyårsdagen gjorde jag inte många knop. Vi gick ut med jyckarna och sen låg jag i soffan och läste och vi fortsatte kolla på Instant Hotel.

Inga kommentarer: