onsdag, januari 02, 2019

Mellandagarna

Mellandagarna inleddes med att vi på torsdagen tog tåget hem till Skåne igen. Ja, eller först vaknade vi hos Syrran och såg till att hela familjen var vaken och redo att gå till jobb och fritids innan vi vågade bege oss. Och vi hade tänkt äta hotellfrukost, men på grund av att jag såg fel i tidtabellen missade vi bussen och fick promenera till tunnelbanan och det var ungefär en kilometer glashal nedförsbacke där jag höll på att trilla mer än en gång. Vilket gjorde att vi blev lite försenade. Och när vi kom fram till Centralen var jag så sugen på en riktig latte, att vi stannade på Espresso House och åt scones och overnight oats och en märklig man satt mitt emot oss i en soffa utan att varken äta eller dricka något...
På väg till bussen mitt i natten. Eller tio i åtta på morgonen...
Trötta och spexiga
Frukosten 
Vi hoppade på tåget och vi löste korsord och lyssnade på en bok och åt en räkmacka och jag lyckades faktiskt sova en liten stund. Och när vi kom hem åkte min man och hämtade jyckarna och handlade kvällens middag på vägen, jag tog en dusch. När alla var hemma igen åt vi oxfilén och klyftisen och aiolin. Och sen drack vi champagne och bytte julklappar. Jag fick en halsduk och två ljusstakar. Min man fick t-shirts och cigarrer. Och sen var vi helt slut och gick och la oss.
En räkmacka
Julvinet!
Champagnen!
Sen blev det fredag och ingen sovmorgon eftersom min man skulle jobba och jag skulle ha tjejerna på middag på kvällen. Så det var bara att stiga upp och äta frukost och gå ut med hundarna och sen fick min man ta en långlunch så vi kunde åka till Coop och handla inför kvällens begivenhet. Och när vi kom hem fortsatte min man att jobba, jag städade och plockade undan och dukade och gjorde mig vacker och kvart i sex knackade det på dörren.
Chiapudding till frukost!
Dylan väntar på morgonkaffet
Dukat och klart!
Tågbanan med station fick flytta till ett eget bord
Vardagsrummet julpiffades i sista sekunden
Ser bra ut från ovan också ja
De juliga kuddfodralen köpte jag förra julen, men tog inte på dem förrän precis innan tjejerna kom
Cava och crustader
Mmm... Gott!
Min man var gullig och lagade middagen och passade upp oss hela kvällen. Jag behövde bara vara värdinna och ta hand om mina gäster. Vi började med cava och krustader med skagenröra medan vi bytte julklappar och sen satte vi oss till bords och åt lite förtugg. Och sen blev det biffen och klyrran och den rostade vitlöksmajjon och sparrisen och vinet. Och vi åt och drack och pratade och pratade och pratade och sen blev klockan tolv och tjejerna åkte hem. Min man och jag gick ut och satte oss på kökstrappan och rökte var sin cigarill innan vi gick och la oss.
Ett glatt gäng och en himla massa julklappar!
Förtugget är framdukat
Ser bra ut från ovan också (Är det min nya grej eller? Att fota från ovan?)
Efterrätten hade min man lagt upp fint
Väntar på min man
I lördags var jag trött. Jättetrött. Det var som om de senaste veckornas dåliga sömn kom ikapp mig. Tillsammans med förkylningen jag inte låtsades om. Så efter en lång morgonrunda med jyckarna låg jag mest i soffan och kollade tv och snöt mig. Och sen lagade min man pizza till middag och jag tyckte den smakade parfym och kunde bara äta kanterna. Och sen såg vi CHIPS och gick och la oss.
Jag fick blommor också
Söndagen förflöt ungefär på samma sätt. Förutom att vi hade kyckling till middag och såg Harry Potter istället för CHIPS.
Fy vad världen ser tråkig ut såhär års!

Inga kommentarer: