torsdag, december 27, 2018

Veckan innan jul

Veckan innan jul var det fullt upp. Det var mycket som skulle planeras och hinnas med. De sista julklapparna inhandlades, jag klippte mig, vi var på Ikea och på jobbet behövde jag jobba undan inför julledigheten. Och min man var förkyld och höll mig vaken nätterna genom med sin hosta.

På måndagen hade vi lunch tillsammans på kontoret och Mr T presenterade nya releaser. Hur spännande och intressant som helst!
Juligt och fint nere på stan
På tisdagen hämtade min man mig efter jobbet och vi åkte till Ikea för att köpa ljus och servetter och sen orkade vi inte laga middag, så vi åt bara ostfondue.
Ostfonduens tillbehör
På onsdagen hade jag en klipptid klockan nio, så jag började dagen med att slänga i mig en frukost på Espresso House. Och hos frisören bestämde vi att låta det bli lite mörkare och han klippte bara ur topparna lite. Och när jag var klar köpte jag såklart en mirakelprodukt innan jag åkte hem och jobbade hemifrån hela eftermiddagen. Och på kvällen åkte min man och hämtade legot jag beställt och sen byggde vi lego tills kvällen blev sen och vi blev trötta.
Jag fick slänga i mig frukosten
Centralen var julfin
Det blev en rostbiffsmörgås till lunch
Lego!
Byggandet satte igång. Många små bitar...
På torsdagen jobbade jag länge för att bli klar inför julledigheten och det gjorde alla andra på kontoret också. Vi åt lövbiffgryta till middag och sen ägnade vi kvällen åt att bygga lego.
Åh! Ett ånglok!
Hela tåget blev klart!
På fredagen var kontoret stängt och jag steg upp ungefär samtidigt som min man och åt frukost och gjorde mig i ordning när han åkt till jobbet. Och sen skrev jag en lista och åkte in till stan för att köpa de allra sista julklapparna. Jag började med Granit, fortsatte till Åhléns, Designtorget och Lakritsroten och sen var jag så kissnödig att jag var tvungen att gå upp om kontoret för att låna toaletten och naturligtvis hade Mr T möte i fikarummet och jag bara rusade genom och sa snabbt hej och kände mig ganska dum. Och sen hamnade jag på Lindex och köpte en kofta på rea och t-shirts och strumpbyxor och i cigarraffären köpte jag cigarrer till min man. Och sen hade jag köpt allt utom julklappar till kidsen, men orkade inte mer så jag åkte hem. Och där hemma åt jag lunch och packade in julklappar och blev klar alldeles lagom tills min man kom hem. Och då åt vi förtugget och biffen och klyrran och provade årets glögg som verkligen inte var god. Nästa år tror jag att jag ska hoppa över allt vad glögg heter...
Detta var den enda sol jag såg till
Jag packade in julklappar
Detta är min mans. Vi gav varandra bara en julklapp i år. Eller två... 
Ingen vidare glögg alltså!
Vi byggde gatlampor
Och en övergång
Bilen testade övergången. Den funkade. 
På lördagen snöade det och vi gick ut med jyckarna och sen åkte vi till Nova för att köpa de sista julklapparna till kidsen. Och när vi kom hem hade vi båda glömt att vi provat nya larmet för första gången. Så min man lämnade av mig som var extremt kissnödig och körde vidare till Netto för att köpa batterier. Och när jag kom in genom dörren pep larmet för att jag skulle stänga av och jag fick panik eftersom jag inte visste hur man stängde av och gick ut på trappan för att vinka tillbaka min man, men han såg mig inte. Så jag gick in igen och försökte ringa, men var stressad och kissnödig och fumlade med telefonen och lyckades trycka av samtalet och sen satte larmet igång på riktigt och jag fick ännu mer panik och var rädd att jag skulle kissa på mig och att larmbolaget skulle se det i kameran och till slut tjöt larmet så högt att jag fick gå ut på trappan och jag fick tag på min man och han kom hem och stängde av. Och jag kissade inte på mig. Sen packade vi inför söndagens Stockholmsresa och jag tog ett bad och jag pratade med Syrran och vi åt kalvgryta och vi byggde klart vårt lego.
Snö!
Julklapparna - inpackade och nerpackade
Tåget lämnar stationen
Vi byggde en station också ju! 
Konduktören höll på att trilla av 
Bussen väntar på sin tur
Fina bussen med alla julklapparna

Inga kommentarer: