söndag, december 16, 2018

I adventstider

Klockan ringde sju i morse och jag steg upp. Jag såg fram emot en latte, ett avsnitt Grey's och lite tända ljus. Men tyvärr är det problem med kaffemaskinen, så det blev ingen vidare latte. Den smakar som en svag kaffe med lite mjölk. Men Grey's är bra. Och det är mysigt att sitta här med tända ljus och trötta jyckar.

Det är bara en vecka kvar till julafton och hur overkligt är inte det? Fattar inte hur jag ska hinna med allt innan? Speciellt som det bara är fyra arbetsdagar och säkert jobb för åtta. Kanske inte, men just nu känns det så... Och på onsdag ska jag klippa mig på morgonen, så jobbar bara halvdag. Och vem bokar en klipptid precis innan lön??? Men tror jag har koll på julklapparna. Min man och jag ger bara varandra var sin julklapp i år. Kidsen har vi köpt till, julklapparna till julklappsspelet är klara. Egentligen är det väl bara jyckarna kvar?

Här tog jag en liten paus för att gå ut med Dylan som såg olycklig ut. Det var halt. Jättehalt! Och det syntes inte, så det blev en väldigt försiktig och kort runda... 

För en vecka sen var det lördag och dan efter julfesten i Köpenhamn och jag var trött. Jättetrött! Och hade bokat tid hos Apple för att de skulle kolla på min dator som gick sönder för drygt en månad sen. Det kändes som om jag utsattes för ett muntligt förhör när han frågade vad jag trodde var fel. Hur ska jag veta det? Om jag hade vetat något om datorer kanske jag hade kunnat laga? Sen frågade han mig vad jag hade gjort för att få igång den och jag sa att jag tryckt på tangenter och han frågade vilka och jag var så trött och ville bara att det skulle vara över. Det var det till sist och då med beskedet att det skulle kosta drygt 6000 kronor att laga. Sen handlade vi och när vi kom hem la jag mig i soffan och lyssnade på 24 Days of Christmas och konstaterade att jag är världens bästa fru eftersom jag gjort världens bästa låtlista.
Vi åt parmaskinka
På söndagen gick jag ut morgonrundan med jyckarna medan min man bakade lussekatter och vi tände andra adventsljuset och vi julpiffade och glömde dricka glögg och framåt kvällen började jag känna mig förkyld och snöt mig och hade ont i huvudet och i nacken och min man gav mig en Gammeldansk och sen kändes det kanske yttepyttelite bättre...
Dylan och jag tittade på en häger
Min man bakade lussekatter
Jag älskar lussekatter!
Älskar!!!
Vi tände andra adventsljuset
I måndags åkte min man till Stockholm innan ottan och jag bestämde mig för att jobba hemma på grund av förkyld. Och jag gjorde alla utbetalningar och slutade tre för att gå ut med jyckarna och när jag varit ute med dem och ätit min middag, blev jag lite stressad över allt jag hade att göra på jobbet och jag behövde ju vara ledig på tisdagseftermiddagen eftersom min man skulle komma hem och jag hade tänkt hinna bada och börja på maten. Så vid nio satte jag igång att jobba igen. Och jobbade till strax innan tolv och sen kunde jag gå och lägga mig med rent samvete.
Solen sken så jag gick runt och fotade julpyntet
Älskar stjärnorna och nästa år tänker jag att vi har ännu fler!
Hyacinten
Granarna
I tisdags jobbade jag hemifrån igen och slutade redan efter lunch och sen tog jag ett välbehövligt bad med hårinpackning. Och sen fönade jag och plattade håret efter alla konstens regler. Och sen började jag på maten och min man kom hem och vi tittade på tv alldeles för länge.
Han Dylan är en trött kille
När min man kom hem drack vi rom och tittade på Big Bang Theory tills klockan blev alldeles för mycket...
I onsdags var det dags för årets julbord med kontoret och klockan fem samlades vi i köket för glögg. Och öl för vissa av oss. Jag tror det var årets första glögg för mig och jag tyckte mindre om det än vad jag brukar... Min man och jag har fortfarande inte öppnat glöggen vi köpte i november... I alla fall så var vi peppade inför julbordet på St Gertrud och tog en taxi dit.
Morgonlatten är ju den bästa latten
Ny data!
Lite julig förfest innan julbordet
Vi kom fram, fick glögg och skulle vänta en kvart på vårt bord, men kvarten blev fyrtio minuter och vi hann väl bli lite irriterade, men när de kom och hämtade oss och vi gick till matsalen så kändes det bättre på grund av fin miljö. Vi blev visade till vårt bord och skulle beställa in något att dricka, men vi fick ingen information om vad det fanns att välja på? Kändes lite konstigt... Och sen fick vi inga ölglas, så när han servitören kom igen, bad jag om ölglas, till oss alla och han kom tillbaka med ett till mig? Mycket märkligt för man dricker väl ändå inte ur flaskan på restaurang? Maten var inte eller mycket att hänga i julgranen (pun intended) inte så mycket att välja på och det som fanns var inte speciellt gott. Vitlökssillen var god och den gravade laxen, men det andra var rätt tråkigt och inte fint upplagt, så jag tog inte så mycket bilder. Eller rättare sagt, jag tog bara en bild på min första portion.
Innergården var ju fint pyntad
Min första portion. Laxen och vitlökssillen var goda. Resten hade jag kunnat vara utan...
Vi var väl ganska överens om att julbordet inte var någon höjdare och bestämde oss för ett bra nästa år. Och för att muntra upp oss skulle vi ta ett glas på något glamorösare ställe, eftersom jag ju är så glamorös... Så fem av oss gick till hotellbaren på andra sidan gatan, tre av oss åkte hem. Jag gick till hotellbaren och drack en gin & tonic och jag hade verkligen inte tänkt bli sen. Så halv elva messade jag min man att jag bara skulle ta ett glas till och två timmar senare messade han och frågade om det blivit fler... Och jag såg att klockan var halv ett och bad honom komma och hämta mig.
Mmm... Cava!
Så i torsdags var jag trött. Jättetrött. Men min man skulle spåra med Dixie, så Dylan och jag fick skjuts till jobbet och var där först av alla. Nästan i alla fall... Och jag skulle få en ny dator, men det gick inte att föra över från gamla till nya. Men efter mycket om och men och trixande (inte från min sida alltså) så fick jag äntligen min dator. Visst saknas det fortfarande en hel del, men det får jag ta hand om så småningom. De viktigaste programmen har jag i alla fall. Internet, iTunes, Spotify, mail, excel och bokföringsprogram. Egentligen skulle vi åkt till Ikea efter jobbet, men jag var så sjukt trött att vi sköt upp det.
Möttes av det här på min nya dator. Det var inte bra sa IT-avdelningen
Och i fredags jobbade jag halvdag på kontoret. Och på väg till bussen köpte jag julklapparna, de allra sista. Jag njöt av att det var fredag, vi åt Parma och Agour till förtugg och sen blev det biffen och klyrran och Jumanji, den nya.
Jag såg snö!
Igår var vi ganska aktiva och körde iväg till tippen med en byrå och en garderob. Och vi hann med ett besök på Blomsterlandet där vi plockade på oss tallkvistar och andra kvistar och julstjärnor. Och när vi kom hem åt vi lunch och julpiffade och sen åt vi lax med vitvinssås till middag och såg The Santa Clause.
Vi köpte en fläckig julros
I källaren hittade jag en gammal jullöpare som gör sig fint på tv-bänken
Och nu när jag skrivit hela detta inlägg är det söndagkväll och min man har varit ett par vändor på tippen med gamla sängarna och sängramen. Och han kalkade av kaffemaskinen och det hjälpte ungefär inget alls, men jag föreslog ättika och det gjorde susen. Nu är den back in business igen. Och jag har planterat hyacinter och dekorerat tallriset. Och bloggat och beställt ett legotåg. Snart blir det The Santa Clause 2.
Fina snöflingor i tallriset
Tallriset

Inga kommentarer: