tisdag, december 11, 2018

Första adventsveckan

Första dagen i december var det dags för den traditionella adventspromenaden med jyckarnas uppfödare. Det var cirka tjugo hundar i varierande ålder, varav en hel del hormonstinna hanhundar som gruffade och hade sig medan vi samlades. Och Dylan som brukar vara värsta stöddiga killen och skälla på allt och alla, uppförde sig ovanligt väl och skällde knappt alls. När vi stod och pratade med Jessica började han däremot att skrika. Som en stucken gris. Och han skrek och skrek och haltade och lät ingen titta på hans tass. Inte ens hans älskade Jessica. Och jag fick panik och började nästan böla och Dylan skrek och runt om oss blev det tyst. Hundarna slutade att gruffa och ägarna slutade att prata. Förmodligen var det så att han trampat på ett barr eller nåt, för när min man gått fram och tillbaka med honom en stund på mossan slutade han skrika och kunde gå på alla fyra tassarna. Puh!
Vi var nästan först!
Dylle stod så fin innan han började skrika
De andra började komma
Vi gick en runda med alla hundarna, utan släpp på grund av många hanhundar, sen blev det lussekatter och kaffe och efter det åkte vi hem.
Promenaden började
Naturen var mer höstig än julig
Fina björkar
Det var full fart framåt hela vägen och vi hamnade nästan sist eftersom jag måste fota allt hela tiden
Tror jag tog kort på den här tallinstallationen förra året också
Sen hamnade vi ännu mer sist... 
Mina fina
När vi kom hem tände vi datumljuset och åt lite lunch och sen satte vi igång att julpiffa. Vi satte upp lite stjärnor och bytte ut stearinljusen i stakarna till röda och tog fram adventsljusstaken och jag gjorde ett litet vinterarrangemang på matbordet.
Julmånaden har officiellt börjat!
Jularrangemanget! Jag ska försöka köpa små Ridgebackar och en svart katt att placera i skogen
Älskar buketten av amaryllis!
Kvällsmys
Andra dagen i december var det första advent och när vi åt frukost tände vi det första ljuset och kände julstämningen flöda. Sen gick vi ut med jyckarna och efter det åkte vi ner på stan. Vi gick i affärer och köpte lite julpynt och vi gick inom Indiska för att köpa en julstjärna till mitt kontor och vi köpte lite julklappar och lite lunch och sen gick vi upp på mitt kontor för att min man skulle hjälpa mig att få upp stjärnorna. Och när vi gjort det hade hela dan gått så vi åkte hem och städade och plockade undan och smakade rommen från min mans kalender och lagade mat och tittade på tv och gick och la oss.
En liten smörgås med äggröra och bacon. Och det första ljuset är tänt!
Jag lyxade till det med lite kakao på latten
Vi hittade en mistel, men den fastnade tydligen inte på bild
Första vardagen i december följde min man med till NoaNoa och var smakråd när jag skulle köpa en kofta. Det blev en svart. Och jag hade sån tur att det var 40% rabatt på stickat. Älskar 40% rabatt! Sen jobbade jag resten av dagen hemma med jyckarna. Och min man handlade kvällens middag på vägen hem och jag jobbade på med 24 Days of Christmas och den blir så bra och jag är så nöjd så nöjd och hoppas min man blir det med. Och sen gjorde jag senap att ha med till julbordet i Köpenhamn.
Älskar stjärnor i alla fönster!
Vi kämpar på med årets datumljus
Andra vardagen i december fick jag ont i magen på grund av laktos och min man fick hämta mig på jobbet och vi tröstade mig med biff och klyrror till middag.
Men på jobbet får jag komplimanger för mina fina stjärnor
Finast av alla är de! Tycker jag såklart. 
Tredje vardagen i december tog vi ledigt, min man och jag. Vi hade nämligen bestämt oss för att röja på ovanvåningen. Det gick inte riktigt som vi tänkt oss, men vi fick massor gjort ändå. Till exempel gjorde vi julskinka i ugnen. Tyvärr funkade inte vår termometer så min man fick åka och handla en så fort affärerna öppnade. Och sen la vi ut lite grejor på Blocket. Fyra stolar, en byrå och ett PS2 fick vi sålt meddetsamma. Sängramen vill ingen ha, så den ska vi lämna till Erikshjälpen. Men vi fyllde väl nästan två sopsäckar som min man åkte till tippen med. Och sen gick vi ner i källaren och hittade lite till som skulle kastas och ges bort. Och medan min man var på tippen griljerade jag skinkan.
Skinkan innan griljeringen. Egentligen alldeles för lite fett...
Griljering på gång
När vi städade där uppe i gamla garderoben, hittade vi min plattång som jag inte sett på ett tag. Såklart hade jag precis hunnit köpa mig en ny svindyr plattång, men jag har mycket hår, jag kan inte ha för många plattänger... Inte för många locktångar heller... Så kanske köper jag mig en ny? Locktång alltså...

Fjärde vardagen i december jobbade jag igen och fick återigen ont i magen på grund av laktos och min man kom och hämtade mig ännu en gång. Kvällen tillbringade jag med att blogga och sen blev det fredag och julefrokost i Köpenhamn och den tar vi i ett helt annat inlägg.

Inga kommentarer: