torsdag, oktober 11, 2018

Första veckan i oktober

Äntligen oktober! Bästa höstmånaden av dem alla!
Jag bestämde mig för att ta fler foto när jag går genom stan
Hm ser tråkigt ut nu, men blir nog fint när det är klart

Månaden och veckan, inleddes med att Mr  T fyllde år och vi överraskade honom med en bukett blommor och lunch på en syrisk restaurang. Och på eftermiddagen bjöd han på tårta.
En tårta
En tårta till
Jag beställde ramar på internet och var stressad mest hela tiden eftersom vi skulle fira min födelsedag till helgen och inget var klart i hemmet och födelsedagsmenyn var inte klar eftersom jag ändrade mig hela tiden och vi åkte till Blomsterlandet för att hitta något fint, men köpte bara rött gräs. En dag hade jag ont i magen och fick stanna hemma från jobbet och misstänker att det var magnesiumets fel. Lite stressigt att inte jobba, men ändå skönt att bara ligga i soffan och kolla tv. Och sen ta ett varmt bad.
Min man fick handla till födelsedagsfirandet själv, jag satt hemma och jobbade. Han hade fått en väldigt ingående inköpslista så han klarade det galant. Och på fredagen jobbade jag hemma och lyssnade på Boomtown Rats på grund av Bob Geldofs födelsedag och när jag jobbat klart satte jag igång att städa och fixa inför lördagens firande. Och sen vaxade jag mustaschen och färgade brynen och tog ett bad.
Det blev fint med rött gräs till hortensiorna
I trädgården blommar dahliorna...
... för fullt

Och sen blev det lördag och dags för firande. Modern och Rolf och Svärmodern skulle komma redan klockan ett, så min man och jag fick vara effektiva som satan. Och det var vi. Vi städade och lagade mat och dukade och gjorde oss vackra och klockan ett var vi alldeles redo och knappt stressade alls.
Jag dukade fint men det ser ändå stökigt ut i matrummet
Vi dukade fram lite lakrits till gästerna
Vi är redo!
Vi började med att dricka lite cava och äta brillat på sked och jag fick presenter och blommor. Och till förrätt hade vi smörstekt kantarelltoast och den var så jäkla god! Huvudrätten bestod av grillad oxfilé och hasselbackspotatis och trattkantarellsås och aioli och oxfilén var grillad till perfektion! Och till efterrätt blev det lingonpannacotta som också var väldigt fin om jag får säga det själv. Tyvärr gjorde den sig inte på bild.
Lite mingel
Min man kommer med godsakerna
Dylan tramsar sig och Dixie hoppas någon spiller
Mmm... Gott!
Modern och jättehunden Dylan
Kantarelltoasten
Jag drack vin
Oxfilén och de ugnade tomaterna
Djupa samtal?
Katten jag fick av Modern
Jag fick blommor. Gillar egentligen inte rosor, men blev såklart glad ändå!
Vi åt upp och satte oss sen i soffan och samtalade och drack kaffe och åt kanelsnäckor och sen blev klockan sju och gamlingarna åkte hem och min man och jag bytte snabbt om till mjukiskläderna och satte oss i soffan och kollade tv.

Och på söndagen hade vi fria aktiviteter. Vilket innebar att efter morgonrundan med jyckarna, låg jag i soffan och lyssnade på en bok.

Inga kommentarer: