tisdag, september 25, 2018

September och kräftskiva

Jag kom hem från Stockholm på söndagen och fredagen efter var det dags för PGMs traditionsenliga kräftskiva. Vilket innebar att större delen av veckan gick åt att planera, tänka, handla, förbereda och baka en paj. Förutom att jobba och ha ont i axeln och nacken och sova dåligt förstås...

Och fredagen kom, jag var inte sugen alls på att gå på någon kräftskiva, kände mig mest asocial och tråkig och håret vägrade samarbeta just denna dag. Men naturligtvis tog jag mig i kragen och hängde med. Eftersom det är så jag gör.

Vi träffades på kontoret och hann väl jobba en timme eller två innan det var dags att åka till Gislöv där kräftskivan skulle hållas. Och jag hade ingen riktig kamera med mig, utan förlitade mig på telefonen. Eftersom jag ändå var så totalt oinspirerad. Eftersom jag alltid verkar vara totalt oinspirerad att ta kort och jag har nog inte tömt minneskortet till den riktiga kameran sen i somras? I alla fall, ingen riktig kamera innebar en hel hög med dåliga bilder, men jag är inte säker på att de hade blivit bra ändå. Ingen inspiration, kommer du väl ihåg...?

Vi möblerade om och piffade och dukade och åt pizza och tittade på havet och drack öl och umgicks och sen kom Danmarkskontoret. Och då blev det mer öl och snacks och kubb och till slut dags för kräftor. Och jag åt kräftor och paj och bröd och aioli och snapsade och vi sjöng snapsvisor och sen drack vi vin och umgicks och quizzade och mitt lag vann och fick var sin påse Twist. Älskar Twist! Och sen blev klockan elva och Katta körde mig och Christina och Mats till Malmö där min man hämtade mig på Centralen. Och jag hade så ont i huvudet när jag kom hem att vi satte oss framför tv:n och åt Twist och jag drack treo och min man drack ett glas vin. Sen gick vi och la oss.
Vi möblerade om
Och hittade ett övergivet getingbo
Katten ville inte vara med på bild
Vi hängde upp dekorationer
Jag gick en sväng och hittade ett nybyggt gästhus
Vi dukade
Vi hängde upp vimplar
Vi drack öl
Ingen aning om vad som händer här?
Saffransaiolin var sjukt god

Vi gick till havet
Spexiga kollegor
Mr T stod och smygjobbade bakom ett hörn
Jag var också där och drack öl och spillde ner mig. Såklart... 
Kräftor!
Kubb!
Danmark dividerade
Vad sker?
Jag drack mer öl
Och sen blev det lördag och jag var så trött. Inte bakfull alls, bara väldigt, väldigt trött. Men vi steg upp, åt frukost, gick ut med hundarna, åkte för att hitta ett litet skåp till matrummet, hittade inget, handlade mat, åkte hem, åt lunch, hade fria aktiviteter, åt biff och klyrror till middag, kollade tv och gick och la oss.

Och på söndagen hade Dixie och jag tjejsöndag då min man var och spårade med Dylan. Vi var ute en långrunda och jag röjde och plockade undan och dammsög och när min man kom hem hjälpte han mig och vid fem sålde vi vårt vitrinskåp på Blocket. Sen åt vi ostfondue och kollade på tv och gick och la oss.
Dixie och jag var ute och gick 
Dixie poserar fint

Inga kommentarer: