onsdag, augusti 01, 2018

Det tar ju aldrig slut...

Nu har jag varit tillbaka på jobbet mer än en vecka och allt känns som vanligt. Men inte på något dåligt sätt. Jag tycker det är skönt att stiga upp och göra mig i ordning och gå iväg till jobbet och träffa mina trevliga kollegor och använda hjärnan igen. Det enda som är jobbigt är att sommarhettan aldrig tycks ta slut. Det är ju närmre trettio grader i skuggan var och varannan dag och inte är det mycket bättre inomhus. Inte ens på jobbet. På förmiddagarna är det runt tjugofem grader och på eftermiddagen är det runt tjugosju grader. Inte helt optimalt arbetsklimat, men det funkar någorlunda. Än så länge...

Det hände inte så mycket förra veckan, jag gick till jobbet, jobbade oväntat effektivt, blev varm och trött och gick hem.

På måndagen lunchade jag med Katta, vi hade ju inte träffats på ett tag, så det var mycket att avhandla...
När jag kom hem hade min man satt nya handtag på vitrinskåpet
Och han hade lagt torvblock runt hela det nya förminskade woodlandet
Sen rökte vi tillbakstilljobbetcigarrer
En dag träffade jag en granne och hans hund. Tror hunden heter Rob Roy? Eller Rocky? Något på R i alla fall. Tror jag...
En dag åt vi hamburgare på pulled pork. Hemmapullad pork alltså
En dag orkade jag göra en fin frukost på jobbet

En dag åt vi räkor

Vi drack cava till
I fredags slutade jag vid ett och min man kom och mötte mig. Tillsammans gick vi och köpte cigarrer och sen gick vi och åt hamburgare på Tugg. Efter maten gick vi en sväng på stan och hamnade på Saluhallen där vi köpte ost och salami och parmaskinka och tog ett glas vin och sen blev vi trötta och varma och tog bussen hem. Och landade i skuggan i trädgården och satt och lyssnade på våra böcker och drack lite vatten tills vi blev hungriga på kvällens middag som bestod av salamin, parman och osten vi köpte på Saluhallen. Och sen satt vi ute tills det blev mörkt och svalt och rökte cigarr och drack vin och lyssnade på musik och pratade.
Det behövs mycket vatten i den här hettan
Vi åt på Tugg
Jättegod hamburgare!
Vi promenerade över en bro
Och över ett trädäck
På Möllans Ost drack vi vin och åt tilltugg
Sen promenerade vi till bussen
När vi kom hem drack jag sommarens favoritdrink - isvatten
Och till middag blev det ost och parmaskinka
I lördags och söndags var det alldeles för varmt för att göra något, till och med för varmt för stranden. Jag orkar inte ligga i stekande sol utan tillstymmelse till skugga, inte ens med havet inom räckhåll. Så jag låg i skuggan i uterummet och lyssnade på min bok hela helgen. Min man grävde lite i woodlandet och sen gjorde han mig sällskap. Vi åt biff och klyftisar och aioli i lördags och lamm med klyftisar och tzatziki i söndags. Och satt ute tills det blev mörkt och svalt.
Här tillbringade jag hela helgen
Med en sån här i handen
I måndags åkte vi till Ikea efter jobbet, jag köpte rosa krukor och massor med servetter. Och när vi kom hem åt vi pasta med grönkål och tittade på tv.
En islatte på väg till jobbet är  nödvändigt!
Igår gick jag och köpte cigarrer på lunchen och det var overkligt hett ute. Och även inne på mitt kontor, så jag orkade bara jobba till tre och när jag kom hem satt jag i skuggan och lyssnade på en bok och drack isvatten tills vi åt middag i skuggan. Sen satt vi kvar i skuggan och drack vin och lyssnade på musik och rökte cigarr tills klockan blev alldeles för mycket för en vardagskväll.
Utan solfjäder klarar jag mig inte
Biff Stroganoff!
Idag är det inte bara varmt på mitt kontor, det är även vädligt kvavt och fuktigt, det känns som om jag sitter i en humidor. Och som om inte det vore nog, så håller de på att borra på nedre botten och det känns som om min hjärna ska explodera och jag längtar tills jag ska få hänga i kyldisken på Coop. Inte alls långt kvar nu...

Inga kommentarer: