söndag, juli 08, 2018

Vecka två

Tänk att jag redan haft semester i två veckor!? Tiden bara försvinner iväg och jag gör inget vettigt och känner mig långt ifrån utvilad. Solen skiner hela tiden och det är varmt och jag har knappt varit inomhus sen i maj. Mitt D-vitaminförråd måste verkligen vara påfyllt vid det här laget! Vi är alltså ute, äter ute, röker cigarr ute, lyssnar på musik ute, gräver i woodlandet, ibland blir vi trötta på värmen och sitter inne och ser Will & Grace eller en film. Men mest är vi ute. Dagarna börjar med en långrunda med jyckarna och sen blir vi trötta och matta och orkar inte göra mycket mer... Jag har ont i höften mest hela tiden, så i söndags spontanbeställde vi en ny säng.

I måndags började vi dagen med att åka till Classe för att köpa flugfångare på grund av att vi håller på att bli tokiga på alla flugorna! Framåt eftermiddagen dök Syrran upp med kidsen och vi körde till Blomsterlandet där jag köpte mig en Rudbeckia (som nu förmodligen dött...). Vi grillade rostas och åt den med klyftisar och aioli och efter maten letade jag fram mina gamla Game Boy och satt och försökte komma ihåg hur man spelar Mario... Skoj, men svårt!
I tisdags kom sängen vi beställt och jag hämtade mina baddräkter på posten, de passade perfekt båda två, Syrran och kidsen åkte iväg, min man byggde en säng och jag tillbringade eftermiddagen och kvällen i trädgården.

I onsdags åkte vi till stranden! Vi packade ner pizza och vatten och var sin bok och drog iväg till Sandhammaren eftersom jag talat så lyriskt om mitt besök där för min man. En och en halv timme tog det att köra. Tyvärr visade stranden sig inte från sin bästa sida, men ändå väl värt resan. Det var varmt och skönt, men blåste lite väl mycket och strandkanten var full av tång och vattnet var grumligt och iskallt. Det hindrade dock inte min man och mig från ta oss ett dopp. Eller två. Eller egentligen inte ett riktigt dopp, eftersom vi bara gick ut och plaskade oss våta. Men tre timmar låg vi där och läste och hade det bra, så en riktigt härlig dag på stranden fick vi i alla fall. Och när vi kom hem kopplade vi av med ett glas cava och lite ost och fortsatte att läsa våra böcker.
I torsdags var vi hemma. Min man grävde i woodlandet, jag läste ut min bok. Min man utställningstränade Dylan i trädgården. Sen åt vi middag och gick och la oss.

I fredags åkte vi till Bokskogen med jyckarna men vi höll på att bli tokiga alla fyra. Det var så jäkla mycket mygg och de attackerade mig och jyckarna så vi skyndade oss att bli klara med rundan så vi kunde åka hem. Och när vi kom hem beställde jag present till Katta och vi tillbringade kvällen med ost och charkisar och cigarrer i uterummet.
Igår ställde min man ut Dylan i Falsterbo. Jag följde inte med. Jag skulle följt med, men när jag vaknade kände jag bara panik över att behöva göra något, så jag frågade honom om jag fick stanna hemma med Dixie och det fick jag. Dixie och jag såg en halv film, sen gick vi ut en långrunda i värmen och höll på att svettas ihjäl. Och när min man kom hem från utställningen med Dylan som blivit bäst av hanhundarna och blivit BIM och fått ett riktigt fint omdöme, åkte vi till Plantagen för att köpa rhododendronjord och markduk. Tyvärr glömde vi markduken, så vi kunde inte göra så mycket med jorden när vi kom hem... Men vi firade Dylans framgång med ost och chark och vin i uterummet. Och på kvällen ringde Modern och sa att hon skulle möta upp Syrran och kidsen hos oss följande dag klockan halv tolv. Så min man och jag fick ställa in våra planer...
I morse skickade jag ett sms till Syrran och undrade om de verkligen skulle komma halv tolv, men det skulle de inte, så vi bestämde halv två i stället och min man och jag ställde inte in våra planer. Efter hundrunda och frukost åkte vi ner på stan för att gå på community day och halv två hämtade vi Modern på stationen och vid halv tre dök Syrran upp med kids och väninna. Vi fikade en stund och sen körde min man alla utom mig och Systerdottern till stationen. Systerdottern och jag målade naglarna. Min man kom hem och vi gjorde minihamburgare till middag och efter maten gick vi till lekparken. Och när vi kom hem åt vi glass och placerade Systerdottern framför padden med musikvideos, medan min man och jag såg Will & Grace. Sen gick vi och la oss. Systerdottern ligger mellan oss i sängen och vill titta på något innan hon somnar, så jag letade fram en serie om tonårshäxor på Netflix som vi ligger och tittar på nu...

Inga kommentarer: