söndag, juni 24, 2018

Midsommarveckan

Och det blev midsommarvecka och min sista vecka innan semestern och jag hade massor att göra och var galet stressad och rädd att jag inte skulle hinna med allt och samtidigt gick jag in i semestermode och tillbringade kvällarna som om jag redan hade semester. Och jag är fortfarande inte säker på att jag hann med allt jag skulle, men jag tänker att så himla viktigt är inte mitt jobb, det finns alltid någon annan som kan och vet.

I måndags började jag dagen med att tona en slinga i luggen rosa och på jobbet jobbade jag snabbt och effektivt, men samtidigt som jag klarade av uppgift efter uppgift, var min hjärna inte med. Den tänkte i stället på nästa uppgift och på handledningen jag skulle skriva och på midsommarfirandet och på semestern... Men dagen tog slut till sist och jag promenerade ner till Saluhallen för en AW med Becka och Ingrid. Vi började med ett glas vin och tilltugg på Möllans Ost och gick sen vidare till Västra Station där vi drack mer vin och åt lammracks och när vi var klara där åkte vi upp till Malmö Live Skybar där vi drack drinkar och mer vin och sen var klockan tio och vi åkte hem. Och jag hade galet ont i huvudet när jag kom hem, att jag var tvungen att ta en treo innan jag gick och la mig.
I tisdags hade vi vår VD på besök så det var många och långa jobbsamtal och sen gick hela kontoret på lunch tillsammans och sen var det möte igen och efter jobbet skulle min man och jag gå på KB, men jag orkade inte. Jag var så slut och stressad och ville bara stanna hemma i trädgården och som tur var, var min man också trött och kunde tänka sig att stanna hemma han med. Så det gjorde vi. Och satt ute och umgicks i stället och det var rätt härligt det med.
I onsdags började jag känna av stressen ordentligt så Dylan och jag jobbade till fem och när vi kom hem, jobbade jag ett par timmar till. Och min man lagade tröstbiffen och hällde upp tröstvinet och vi kom i säng lite för sent...

I torsdags var det sista dagen innan semestern och jäklar som jag jobbade på! Jag skrev mail och handledningar och bokade för fulla muggar och på lunchen såg jag fram emot en god biff med bea, men när jag öppnade matlådan, låg där två råa biffar. Tack för den älskling... Så jag fick gå ner till Willys och köpa en sallad och passade på att gå inom Lakritsroten för att köpa semesterlakritsen samtidigt. Och sen jobbade jag intensivt hela eftermiddagen och precis när jag var redo att packa ihop för att jobba färdigt det sista, hörde min chef av sig på Skype, så jag chattade med honom en stund och kom inte iväg förrän vid halv sex. Och när jag kom hem hällde jag upp ett glas vin och jobbade klart det sista och sen åt vi brietårta och såg Mr Mercedes och jag försökte greppa att jag skulle ha semester.

I fredags var det midsommarafton och jag var så trött så trött. Men vi åt frukost och gick ut med jyckarna och jag tonade hela håret rosa och det blev lite mörkare än jag tänkt mig och vi städade trädgården och dukade och plockade blommor, vilket inte var någon picknick eftersom i stort sett allt var utblommat. Men jag hade köpt två buntar blåklint dagen innan, så jag fyllde bara på med lite rosor och veronica. Jag gjorde tryffelsmör och vitlökssmör och fetaostsås och min man la revben på grillen. Vid två kom Syrran och kidsen och Modern och Rolf och vi började med att dricka cava och äta förtugg som bestod av kex med getost. Och sen åt vi sillsalladen Modern hade med sig och Syrran svängde ihop en marängrulltårta med lemoncurd och jordgubbar. Och när allt det var uppätet satt jag och umgicks, medan min man lagade all mat till kvällen. Och jag är så tacksam över att han gjorde det! Jag var rätt hopplös hela dan, hade ont i huvudet och fick ta en treo, var trött och ville mest gå och sova middag, försökte att inte stressa över allt jag kanske glömt att förbereda på jobbet inför semestern, försökte att inte ta åt mig av alla negativa kommentarer... Maten blev klar, vi fick flytta in på grund av blåsigt midsommarväder, maten var jättegod; rökt rostas, revben, klyftisar, rotfrukter med persilja och citron och grillad halloumi, tryffelsmör och vitlökssmör och fetaostsås. Och vin. Moder och Rolf åkte hem, vi andra dansade oss trötta och gick och la oss och Systerdottern sov mellan min man och mig.

Igår var vi trötta och gjorde i princip ingenting alls. Vi gick ut en långrunda med jyckarna, Syrran och kidsen åkte till Modern, min man och jag satt ute och till middag åt vi rester.
Idag har det varit strålande solsken och vi har tillbringat större delen av dan utomhus. Och jag har spelat sims. Riktiga sims. Och min man har grillat brisket som vi åt som hamburgare.

Inga kommentarer: