söndag, juni 17, 2018

Det är juni och snart har jag semester

Tänk att det redan är mitten av juni? Om knappt en vecka är det midsommar och sen har jag semester! Hallen är helt klar, förutom att vi måste få hit en elektriker som kan byta lite kontakter och koppla in ytterbelysningen. Och så måste vi klä om en fåtölj.  Men det är färdigmålat och vi har fått upp vår tavelvägg och vi har lagt ut en matta där uppe. I veckan som kommer blir det till att vara effektiv på jobbet och få klart handledningar och rensa upp på skrivbordet. Onsdag och torsdag har jag bestämt mig för att jobba så länge det behövs. Min man har lovat att ta tag i listan inför midsommar.

Och detta har hänt sen sist... 

En fredag för drygt två veckor sen blev det juni och jag köpte cigarrer och ny duschtvål på lunchen. Och jag slutade vid två och när jag kom hem satte jag mig i trädgården och njöt av värmen medan min man var och handlade. Vi rökte cigarrerna jag köpt och åt biff och klyrror till middag och satt ute och njöt av sommarkvällen tills klockan var över elva. 

En lördag för två veckor sen steg vi upp tidigt eftersom målaren skulle dyka upp. Och vi åt frukost i trädgården och målaren kom och vi var tvungna att åka iväg ett ärende och när vi kom hem var målaren klar för dagen och åkte hem och min man och jag satte oss i trädgården medan tjocka revben låg på grillen för att bli till kvällens pullade porkburgare. Och sen satt vi ute tills klockan var över elva igen.
En söndag för två veckor sen åt vi yoghurt med gratinerad grapefrukt till frukost och när vi varit ute med jyckarna satte vi upp mina horn och min rosa slang. Jag lyssnade på min bok, min man grävde i rabatterna och vi gick och la oss innan elva. 
En måndag för nästan två veckor sen blev målarna nästan helt klara och min man och jag var överlyckliga. Och firade med tacos på pulled pork.

En tisdag för nästan två veckor sen jobbade jag hemifrån och målarna kom och inspekterade och gjorde det allra allra sista. Och på eftermiddagen jobbade jag och jyckarna i trädgården. Och sen kom glassbilen med vår jätteladdning. Glass till oss och jyckarna och is i mängder. Min man kom hem från jobbet och vi låtsades att det var fredag på grund av ledig onsdag.
En onsdag för drygt en vecka sen var det Sveriges nationaldag och också fem år sen Dixie flyttade hem till oss. Detta firade vi med att äta glass och lyssna på böcker och grilla ribestek som vi åt som hamburgare. 
En torsdag för drygt en vecka sen var jag på jobbet igen. Och på lunchen köpte jag cigarrer till date night. Och efter jobbet åkte vi till Gallerix för att köpa ramar. Och sen åkte vi hem och hade date night med cava och råraka med räkor. 
En fredag för drygt en vecka sen var jag åter igen på jobbet. Och jobbade till halv ett och det var galet varmt på stan så jag gick inom Lakritsroten och förlustade mig. Och när jag kom hem satte jag mig i skuggan på övre däck och åt lunch. Och hela eftermiddagen sökte jag skugga, men det var på gränsen till för varmt även där. Och jag älskar verkligen verkligen sommar och sol och denna fantastiska hetta vi varit bortskämda med så länge! När min man kom hem satt jag i skuggan och drack vin och åt lakrits och lyssnade på igelkotten jag upptäckte bor under syrenen. Dixie och Dylan upptäckte också att en igelkott bor där och skällde på den. Vi satt ute halva natten och njöt av mat och vin och cigarrer.

En lördag för drygt en vecka sen var det precis lika varmt som vanligt. Vi åt frukost i trädgården och gick ut med jyckarna och gjorde oss vackra och körde ner till Modern och Rolf för att hämta inramade tavlor och bli bjudna på grillat. Kusin Rolf med fru var också där och fläskfilén och sparrisen låg på grillen och vi åt och drack och åt lite till och det var varmt och svettigt men ändå härligt. Vi var hemma igen vid nio och gick ut med jyckarna och satte oss sen i trädgården med lite mer vin och en liten cigarr. 
En söndag för en vecka sen var det fortfarande lika varmt och medan min man åkte och handlade började jag på tavelväggen i hallen. Svetten rann när jag sprang upp och ner i trappan och mätte och tejpade och satte upp post-its, men när min man kom hem var halva jobbet gjort. Så vi satte upp tavlorna och sprang upp och ner och svettades ännu mer och sen  blev vi hungriga och åt cavalunch i skuggan. Katta kom förbi och köpte vår gamla espressomaskin och fick på köpet en rundtur i trädgården. Och när hon gått satte vi upp två tavlor till och sen grillade vi lammfilé.
En måndag för knappt en vecka sen gick ekonomiavdelningen ut på en planeringslunch. Vi åt väldigt goda hamburgare på Tugg och planerade semestrar och semestervikariens uppgifter och sen gick vi tillbaka till kontoret och jobbade på. Och till middag hade vi tacos på pullad pork. Och jag köpte en matta på auktion.
En tisdag för knappt en vecka sen jobbade jag halvdag på jobbet och resten från soffan där hemma. När min man kom hem från jobbet gick vi ut med jyckarna tillsammans och träffade på en lös hund som sprang omkring på en gräsmatta. Ingen ägare syntes till och vi kunde ju inte lämna den vind för våg. Så vi försökte locka den till oss, men den vägrade. Däremot tyckte den att det var helt okej att följa oss och våra jyckar på håll. Så vi ledde den bort från den trafikerade gatan och ringde polisen. Sen kom en kvinna och sa att hon trodde att hon kanske visste vem hunden tillhörde och vi försökte locka hunden igen, men den vägrade fortfarande att komma och till slut dök matten upp. Då hade hunden sprungit runt och skällt i säkert tjugo minuter. Och det visade sig att den bodde typ två hus bort och hör man inte att ens hund håller på att skälla som en galning? Eller märker att den inte är hemma? Vi gick hem och hittade en ledsen skatunge på gräsmattan och jyckarna och katten fick hålla sig inne resten av kvällen. Och vi åt lax med hollandaisesås till middag.
En onsdag för ett par dagar sen hittade vi skatungen död på gräsmattan och jag började nästan gråta. Eftersom jag är så blödig. Jag åkte till jobbet som vanligt och var inte speciellt effektiv och på eftermiddagen fick jag ont i magen eftersom jag åt lax till lunch och min man kom och hämtade mig  och när jag kom hem satte jag mig med en bok och min man åkte och handlade och sen åt vi bookmakertoast till middag.
En torsdag för ett par dagar sen jobbade jag hemifrån eftersom min man var i Stockholm. Alla ekonomiprogram var segare än segast, så det kändes inte som om jag kom någon vart. Och strax innan lunch skulle jag ta hand om mina simmar och upptäckte att allt raderats. Jag uppdaterade appen på morgonen, spelade en liten stund och när jag öppnade den nästa gång hade jag gått från level 40 till level 1. Allt jag gjort och köpt och fått hade försvunnit. Jag blev alldeles gråtfärdig och beklagade mig för Christina, som också spelar, och hon blev också förfärad. Så jag kontaktade EA via ett formulär på hemsidan och kunde välja mellan att de ringde, tack, men nä tack, och att de kontaktade mig via mail. Jag valde mail. Jag fick svar ganska omgående och han tyckte jag skulle felanmäla igen och välja support, via chatt, men det alternativet fick jag inte upp. Så jag blev gråtfärdig igen och jobbade i stället och när jag jobbat klart tog jag tag i det igen. Jag felanmälde mitt konto den här gången, förra gången felanmälde jag spelet. Jag fick svar meddetsamma och ombads att stänga av spelet på mina devicer och svara när jag var klar. Jag gjorde som han sa och en minut senare svarade han att det skulle vara fixat. Och när jag öppnade Sims så var alla mina simmar och alla mina saker tillbaka! Lättnaden alltså!!! Jag tittade till mina simmar en stund och sen hällde jag upp ett glas vin och gick ut i trädgården och jobbade två timmar och sen fick jag bråttom in i duschen eftersom min man skulle komma hem från Stockholm. Vi hade date night med ostfondue och Mr Mercedes och gick och la oss.
I fredags jobbade jag på jobbet och fick inte mycket gjort. Förmiddagen gick åt till att komma på en bra present till en kollega som ligger på sjukhus utomlands och sen lista ut hur vi skulle gå till väga för att skicka presenten. Och sen var det lunch. Och sen tydligen fotbolls-VM och dags att flytta tv:n. Och sen blev klockan halv tre och min man kom och hämtade mig och vi åkte till Ikea och Emporia och handlade till kvällens middag och när vi kom hem dukade vi upp förtugg i trädgården och satt och hade det trevligt tills det var dags för biffen och aiolin och Will & Grace.
Igår åt vi frukost i trädgården och stoppade sen in jyckarna i bilen och körde till Lund för att hämta mattan jag köpt på auktion och sen passade vi på att gå en sväng med jyckarna i Stadsparken och innan vi körde hem åkte vi inom Coop och handlade till kvällens middag. När vi kom hem satt vi ute med ost och charkisar och en gin & tonic innan min man lagade hamburgare.

Idag har vi varit ute med jyckarna och ätit förmiddagsglass och jag gjorde sallad på varm camembert och parmaskinka till lunch. I morgon börjar sista veckan innan semestern!

Inga kommentarer: