torsdag, maj 31, 2018

I veckan

Vi har målare här hemma nu som ska måla om hallen och det gör att jag är rätt tidigt på jobbet, eftersom jag ju måste gå ner för trappan innan de kommer och sätter igång. Om de kommer vill säga... I måndags kom han vid halv åtta, men gick vid tio och kom inte tillbaka och han sa inget till min man. Som ju inte vågar sticka någonstans, för tänk om han skulle komma tillbaka? I tisdags kom det ingen målare alls. Och ingen berättade något. Och min man fick snällt sitta hemma och jobba och vara beredd på att någon skulle dyka upp, kanske. Så han skrev ett lite irriterat mail till målerifirman i tisdags och i onsdags åkte han till Stockholm och lämnade mig och jyckarna in charge. Och tjugo över sju onsdag morgon kom en målare och jag oroar mig för att han stör sig jättemycket på oss nu för att vi klagade.

I måndags var det högsommar igen och jag älskar det! Älskar att solen skiner hela tiden och att vi kan sitta ute på kvällarna! Förra sommaren satt vi ute kanske en gång? I alla fall, högsommar, varmt och efter jobbet skulle jag på hälsoundersökning och promenerade dit och när jag kom fram var jag formligen blöt av svett. Otroligt pinsamt! Men jag låtsades som inget och proverna var bra och jag promenerade genom stan för att ta bussen hem. Och när jag kom hem var jag ännu blötare av svett och gick upp och bytte om och satte mig med min ljudbok och ett glas kallt vatten i trädgården och skulle njuta medan min man var och handlade och nån jävla granne bestämde sig för att gräva upp hela sin trädgård med en gigantisk grävskopa som inte bara brummade (eller vad nu grävskopor gör), utan även gnisslade. Jag höll på att bli tokig! Speciellt som fasadrenoveringen på jobbet samma dag, innebar att de stod utanför mitt fönster och borrade loss den nuvarande fasaden och det lät så mycket att jag inte kunde lyssna på musik. Men grävskopan slutade att gräva till slut och vi satt ute och åt ostfondue och sen gick vi in och la oss. Inte mycket tv-tittande nu när kvällarna är så varma och sköna, inte...
Tuscany blommar!

Igår jobbade jag igen och det är såååå skönt nu när jag lämnat över allt vad fakturering heter till min kollega. En kort sekund trodde jag att jag skulle få sitta sysslolös, sen tog jag en titt på mitt skrivbord och satte igång att städa och organisera. Jag blev inte klar, så jag fortsätter på fredag. På lunchen gick hela kontoret ut och åt lunch tillsammans. Hamburgare blev det. Mycket gott! Jag gick lite tidigare från jobbet eftersom vi skulle på ringträning med Dylan, men när jag kom hem insåg vi att det var alldeles för varmt, både för oss och för Dylan, så vi åkte och hämtade min lilla polaroid-skrivare jag beställt och sen åkte vi hem och drack gin och tonic och åt grillad rostas med sallad och brynt vitlökssmör och sen satt vi ute till tio innan vi gick in och la oss.
Hamburgare och sötpotatispommes!
Natt till onsdag sov jag sjukt dåligt hela natten, det kändes som om jag var precis mellan sömn och medvetande och när min man steg upp klockan fyra för att åka till Stockholm, hade jag galet ont i huvudet och stapplade upp och tog en tablett och gick och la mig igen. Och vaknade halv sju och hade fortfarande lika ont i huvudet. Men jag var ju tvungen att gå upp, så det gjorde jag och gick ut med Dylan och gick ut med Dixan och sen kom målaren och jag satte mig att jobba, men det var olidligt varmt där inne, så jag flyttade ut kontoret i uterummet och där satt jag hela dan. Och halva kvällen. Igår var de tydligen två målare, upptäckte jag när den förste sagt hej då och gått och jag ett par minuter senare hörde fotsteg i trappan. Jag vet inte när tvåan gick, men jag vet att han gick för jag var där uppe och kollade runt utan att hitta någon främmande man gömd i någon vrå. Jag själv jobbade bara halvdag på grund av huvudvärk. Det var nästan 30 grader i skuggan och varken jag eller jyckarna orkade röra oss, så vi skippde rundan. Det blev en tidigt kvällsrunda i stället och sen gick jag och la mig tidigt för att läsa. Men först pratade jag med min man och sen somnade jag i boken och sen vaknade jag av Dylan som skällde som en galning. Då var klockan kvart i elva. Så jag lyssnade på boken igen och somnade inte förrän närmare tolv.
Islatte är ju ändå det bästa att börja dagen med
Burrata och tomata till lunch

Dylan hittade en plats i skuggan
I morse vaknade jag tio över fyra och var pigg. Jag tänkte försöka somna om ändå, men ett myggbett kliade på foten och sen blev jag stressad över att målarna skulle komma, så jag steg upp vid halv fem och klockan fem var jag ute med jyckarna. Och så skönt väder det var! Alldeles svalt och för första gången på länge kände jag mig nedkyld. Jag började jobba kvart i sex och vid halv åtta kom målaren och en stund senare kom ännu en målare och de lät så mycket att jag flyttade ut kontoret i trädgården. Och här har jag suttit ungefär hela dan. Precis när jag flyttat ut mitt kontor kom målarna in i trädgården och skulle fråga mig något, men de flög ut fortare än kvickt när Dylan och Dixie kom farande med raggen uppfälld och högsta volymen på skällandet. Jag sa till jyckarna och Dixie tystnade ganska fort, men Dylan vägrade ge sig, jag försökte ta honom i halsbandet för att ta in honom, men det ville han verkligen inte vara med om. Så i stället sa jag till honom att allt var okej och började prata med målarna. Det kunde Dylan acceptera. Så han stod tyst och bevakade oss, förmodligen för att se så att ingen gjorde något mot hans matte. Fint ändå att han tar hand om mig. Och att han förstår när jag klarar mig själv. Jag jobbade till ungefär halv tre och samtidigt slutade målarna, så jag passade på att gå in och ta mig en dusch. Och vid fem kom min man hem och vi har suttit ute och druckit lite vin och ätit lite ost och salami och egentligen skulle jag lagat maten, men min man var snäll och tog över så att jag ska få blogga klart.
En klematis blommar!
En doft av fläder!
Ett hav av pioner!
Ghislaine de Féligonde blommar snart!
I morgon är det äntligen fredag!

Inga kommentarer: