lördag, maj 26, 2018

Helgen och utställningen och trädgården och födelsedagen och en himla massa väntan

En torsdag för en vecka sen fick jag ett enormt behov av att gå ut och shoppa på lunchen så det gjorde jag. Det blev cigarrer till date night och det blev ännu en slinga till uterummet och det blev guldiga spikar så jag kan hänga upp fina bilder på min lilla tavelvägg jag bestämt mig för att ha på jobbet. Och när jag kom hem satte vi oss i trädgården med ett glas vin och en cigarr och lite ost. Och sen satt vi där tills det var dags att göra hamburgare och sen åt vi hamburgarna och sen var det dags att gå in och lägga sig.
Det är fullt med knoppar i rosorna
En fredag för en vecka sen slutade jag tidigt. Som vanligt. Och tog bussen hem till jyckarna och tog med Dylan ut i trädgården för att träna inför lördagens utställning. Vi sprang och vi ställde upp och det gick faktiskt ganska bra ändå. Trots att vi inte övat så mycket. Min man kom hem och åkte genast och handlade och jag kammade och tvättade Dylan och övade och min man kom hem och vi satte oss i trädgården och åt lite förtugg och åt biff och aioli och såg Grey's och gick och la oss.
Vissa blommar för fullt
Ännu en rosenknopp
En lördag för en vecka sen satte vi klockan på sex, men jag vaknade redan klockan fem. Och låg och spelade spel och funderade tills det var dags att stiga upp. Och jag visste precis vad jag skulle ha på mig när jag skulle ställa ut Dylan, det var bara det att jag inte kunde hitta någon ren tröja. Och när jag väl hittade en ren tröja var den alldeles för kort, så jag fick leta ett varv till och till slut hittade jag en tröja som funkade. Och när vi var klara stoppade vi in Dylan i bilen och körde till Hässleholm. Och hittade rätt ring och sa hej till de andra vi kände och jag var inte ett dugg ren, eftersom Dylan gått och gnidit sig mot mig hela vägen till ringen. Det blev ganska fort vår tur och Dylan och jag åkte ut meddetsamma. Inte helt oväntat... Han hörde inte min röst överhuvudtaget, jag fick kämpa som ett djur för att få honom med mig när vi sprang och inte ens när vi ställde upp ville han samarbeta. Han brukar vara riktigt bra på att ställa upp sig i vanliga fall, men i lördags stod han mest som en banan och jag blev alldeles stressad. Och när vi åkt ut kände jag mig helt hopplös och skämdes för att vi gjort så dåligt ifrån oss. Men när jag såg bilderna min man tagit, så såg det inte så farligt ut ändå och sen fick vi höra att dagens domare inte gillade några av hanhundarna. Tyärr gillade han Dylan minst av alla... Men skitsamma, vi ger inte upp så lätt, nu får det bli ett par ringträningar och inofficiella utställningar och till nästa år har han förhoppningsvis mognat lite. Vi såg klart Ridgebackarna, gick och tittade lite i stånden, köpte inget, pratade lite med Annika som har Dylans bror och sen åkte vi in till Hässleholm för att köpa en latte och en croissant som vi åt i bilen innan vi åkte till en park för att gå en kort sväng med Dylan. Och på vägen hem handlade vi och när vi äntligen landade i trädgården var klockan halv tre och vi var helt slut. Så vi gjorde det enda rätta, dukade fram lite ost och chark och cigarrer och vin och satt där tills det var dags för biff och bea och sen tittade vi på tv och gick och la oss.
Klematisen vid garaget blommar för fullt, men jag lägger ändå inte märke till den av någon anledning
Lite förtugg att pusta ut med

I söndags satte vi klockan på sju och min man tog med Dixie för att spåra, jag gick ut en runda med Dylan. Resten av dagen tillbringade jag i trädgården. Jag läste, fotade, spelade spel, planerade, städade lite i uterummet. Dylan var mest trött och varm och gick in och la sig. När min man kom hem öppnade vi en flaska cava och satt ute i värmen och sen gick vi in och åt räkor och tittade på säsongsavslutningen av Grey's och sen gick vi och la oss.
I den här fåtöljen tillbringade jag större delen av dagen
Jag satte upp en tredje ljusslinga
Åh! Poppius!
Som ett stort rosa moln!
Dylan var fortfarande trött efter utställningen

I måndags fyllde Dylan två år! Så efter jobbet hämtade min man mig vid Centralen, eftersom bussen för första gången var i tid så att jag missade den, och vi åkte till djuraffären så att Dylan skulle få välja vad han ville. Han valde mest säckar med mat, så det blev jag som valde till slut. En frisbee och en mjukisbläckfisk blev det. Han var inte jätteintresserad av varken den ena eller den andra, men när vi kom hem tog jag ut honom i trädgården och vi lekte med frisbeen. När han vant sig vid den tyckte han faktiskt att den var riktigt rolig. Vi lyxade till det med bookmaker toast och jyckarna fick fiskbullar i hummersås och sen rökte vi var sin cigarr och satt ute ända till tio. Sen gick vi och la oss.
Dylan och födelsedagsfrisbeen
Skål Dylan!
Och pionerna blommar
I tisdags började jag dagen med att gå till företagshälsovården för att ta prover och fick reda på att det var en väntetid på tjugo minuter. Tyvärr var jag tvungen att ta proverna just den dagen, så jag satte mig att vänta. I fyrtiofem jävla minuter väntade jag. Och sen tog det en evighet att hitta någonstans att sätta sprutan. Och sen skulle jag ta EKG också. Klockan tio var jag på jobbet. Alldeles trött och svettig och stressad. Och framför allt hungrig! Sen jobbade jag på jobbet och efter jobbet skulle jag ta bussen hem, men bussen kom inte så min man fick hämta mig vid Centralen. Sen satt jag i trädgården och lyssnade på en bok medan min man lagade pasta med champinjoner.
Kirskålen blommar!

I onsdags vaknade jag och hade legat på min vänstra arm och jag hade så ont att jag knappt kunde använda den så min man fick hjälpa mig att knäppa min bh... Och på jobbet fick jag ta en treo för att orka jobba alls, men framåt eftermiddagen orkade jag inte ändå och gick redan halv fyra. Och när jag kom hem satte jag mig i trädgården med jyckarna och en bok och min man fortsatte att jobba ett tag till. Vi åt taco på pulled pork i trädgården och tog en cigarr efter maten och sen gick vi och la oss tidigt för att läsa. Och jag räknade ut att den senaste månaden har jag lyssat på hela 13 böcker! Vilket är lite av ett rekord för mig. Just nu. Jag har varit sjukt dålig på att läsa länge, men nu har det verkligen tagit fart och jag har blivit bättre på att ta mig tid att läsa.
Cava till tacon; vilken grej!
Taco på pulled pork med massor med pressad lime är min favoriträtt just nu!
I torsdags hade jag fortfarande ont i armen när jag vaknade, men inte alls lika ont som dagen innan och jag tog en treo när jag kom fram till jobbet och den hjälpte nog, för jag tänkte inte på smärtan på hela dagen. Målarna dök äntligen upp och min man jobbade hemma och jag köpte förtugg till date night och eftersom Åhléns råkade ha 25% på solglasögon köpte jag mig ett par jag tittat på länge. Och sen åkte jag hem och vi satt i trädgården och åt förtugget och drack gin& tonic och grillade lax i folie och tittade på tv och gick och la oss.
En gin & tonic
Lite förtugg

Min man var snygg som vanligt
Jag var inte heller så pjåkig
Igår var jag tidigt på jobbet och vi var inte många, men jag var effektiv och halv två gick jag från jobbet och åkte till Emporia och köpte mig ett par nya lurar och kvällens middag och kvällens vin och provade foundations och hon på Kicks hade problem att hitta en nyans som var tillräckligt kall för mig. Så jag la ner alla tankar på foundationköp och åkte hem. Och när jag kom hem gjorde min man var sin gin & tonic åt oss och dukade fram godsakerna jag köpt och sen satt vi där och umgicks tills min man gick in och lagade biff och klyrror och aioli och vi satt ute och åt och efter maten rökte vi var sin cigarr igen och nu får vi nog ta och hålla igen lite... Klockan tio började det bli kyligt och vi gick in och la oss.
Den där franska korven var inte dum!
Sjukt nöjd med mina nya lurar!

Åh! Therese Bugnet! 
Finlands vita ros fick vi som rotskott av Modern, den har vuxit till sig rejält!
Älskar verkligen den! Vi ska ha den som häck längs med häcken tänker vi
Ännu en klematis som blommar
Dylan får fart när det blir svalt på kvällen
Det blir åtminstone en klase vinbär i år. Om inte duvorna äter upp den... 
Tydligen har vi en gul ros...?
Fredagsbiffen!

Inga kommentarer: