söndag, mars 18, 2018

Lakrits och ost och charkuterier och annat som man äter

I måndags hade jag ont i huvudet och började dan med treo/kaffe/cola och fortsatte dan med att stanna hemma från jobbet.

I tisdags hade jag bara lite ont i huvudet och pallrade mig till jobbet. Och förvånade mig själv genom att vara effektiv och få saker gjorda. Efter jobbet gick jag inom lakritsaffären och köpte lakritskola och sen hämtade min man mig vid Centralen. Med sig i bilen hade han både jyckarna och nya soffbordet jag köpte på auktion. Vi åt lamm och potatisgratäng och såg Scandal som är så spännande att vi håller på att spricka!
Sjukt god kola!
I onsdags steg min man upp klockan fyra för att åka till Stockholm, jag sov ända till halv sju. Och sen gick jag ut med jyckar och gjorde mig i ordning och åkte till jobbet och jobbade till tolv då jag åkte hem och fortsatte att jobba ett par timmar. Och när jag jobbat klart ägnade jag mig åt att gå ut med jyckar och mata jyckar och mata mig själv och se Supernatural (två veckor och fem säsonger, hinner jag???) och gå ut med jyckar igen och sen gick jag och la mig och jyckarna hängde med, men halv tolv sa Dylan att nu får det vara nog. Så jag fick gå ner med dem i köket igen.

I torsdags steg jag åter upp halv sju. Och gick ut med jyckarna och håller på att lära Dylan att gå fint i koppel utan att dra och jag satte igång att jobba och blev utkastad från servern hela tiden och gjorde omstart på omstart och sen tog jag långlunch och åkte in till stan och handlade godsaker till kvällen då min man kom hem. Men först jobbade jag ett par timmar till. Och sen städade jag och möblerade med nya soffbordet som är så fint så fint, men lite väl högt. Först tyckte jag det såg lite konstigt ut, men nu har jag vant mig och tycker det är riktigt mysigt med höjden.
Jag började på vinet

Och tog fram champagnen. Vi firade att vi äntligen friska från våra förkylningar. Och för att det var torsdag. 
Mycket fina getostar från Lidl
Lite bröd att doppa i hummusen
Ost och bröd och charkisar
Och lite från ovan
Min man skulle komma hem vid åtta, men tåget var sent och han dök inte upp förrän vid nio. Då hade jag börjat på vinet och dukat fram ostar och charkuterier och hummus och fetaostsås och baguette och kex och vin och champagne. Och sen åt vi och såg Scandal tills klockan blev alldeles för mycket.

I fredags jobbade jag på jobbet och min man spårade med Dixie och Dylan fick hänga med. Jag lyxade till det med sushi och på väg hem köpte jag lakrits och kvällens middag och vin. Vi åt biff och klyrror och aioli till middag och såg Scandal tills jag somnade i soffan.
Mjuka såna som brukar vara hårda!
Sååå goda!!!
Biffen och aiolin var inte heller så dumma...

I går steg vi upp sju och jag hängde med ut på morgonrundan och Dylan gick så fint så fint utan nosgrimman. Min man tapetserade, jag dammsög och städade ur ett köksskåp och tog ett bad och så Supernatural och sen åt vi lax och såg säsongsavslutningen av Scandal och det var så spännande att jag nästan glömde bort att äta.
Gick husse? Vart ska husse? Varför gick husse? Vad ska vi göra nu när inte husse är hemma?

Under alla räkorna gömmer sig en bit lax
I morse gav min man mig sovmorgon så jag låg kvar och såg Supernatural och spelade spel medan han var ute med jyckarna. Och min man har tapetserat klart och det blev så bra så bra och ännu bättre blir det när vi köpt något att hänga kläderna på. Jag har beställt en taklampa och fotat i trädgården och googlat och badat och gjort en inpackning och snart ska vi äta ankbröst.
En ros lever
Några snödroppar fanns kvar i gräsmattan
Inte så många dock
Hortensian ser kall ut
Vintergäcken är utblommade

Inga kommentarer: