torsdag, februari 01, 2018

Jag jobbade, köpte växer och sen blev jag sjuk

Natten till förra söndagen vaknade jag av att jag nös. Om och om och om igen. Och när det var morgon och dags att stiga upp fortsatte jag med mitt nysande. Och fick inte mycket gjort under dagen, eftersom jag var tvungen att ha ett paket näsdukar i ena handen.

Det var min tur att göra frukost och när jag dukat fram chiapuddingen och skulle toppa den med granolan, upptäckte jag att den nästan var slut. Det var min man som tullat på den varje dag, trots att jag sagt att den endast var till helgfrukosten. Nåja, jag fick en rejäl sked på min chiapudding och som straff fick min man endast ett kryddmått.

På måndagen var mitt märkliga nysande över och jag var på jobbet som vanligt. Och efter jobbet gick jag inom Åhléns för att titta på en handväska, men det var helt omöjligt att bestämma sig. Och när jag kom hem åkte vi till Blomsterlandet och köpte en liten palm och en stor bambufikus.

På tisdagen hade jag Dylan med på jobbet och efter jobbet åkte vi hem. Och till middag hade vi världens plattaste västerbottenpaj med smetana och löjrom. Men den var god ändå.

På onsdagen hade jag också Dylan med på jobbet. Och efter jobbet åkte vi och hämtade ut ett paket med krukor på posten. Och när vi kom hem piffade jag fönsterkarmarna. Och sen åt vi kålpudding. Och gav Westworld ett försök.
En stor låda fylld med krukor
Fönsterkarmen blev glad av nya växter och nya krukor
På torsdagen var det äntligen lön och det firade jag med att premiäranvända min nya kappa när jag gick till jobbet. Och jag gick lite tidigare och kollade återigen på en handväska på Åhléns, men kunde fortfarande inte bestämma mig. Så jag gick till Centralen där min man hämtade mig. Vi åkte till Plantagen eftersom jag fått ett våldsamt begär efter en pillerfikus. Vi hittade ingen. Men vi köpte en svart flamingoblomma.

Sen åkte vi till tapetaffären för att köpa tapeter till hallen. Vi visste precis vilka vi skulle ha, men blev båda två störtförälskade i en blå tapet med flamingos och  när jag frågade om den fanns i en annan färg, berättade försäljaren om den nya tapetkatalogen från Cole & Son som kommer om ett par dagar och rekommenderade oss att titta i den innan vi bestämmer oss. Så det ska vi göra.

Och när vi kom hem firade vi lönen med att äta bookmaker toast och se Westworld.
Bookmaker Toast!
I fredags morse vaknade jag klockan fem och hade vansinnigt ont i huvudet och kunde inte somna om. Min man vaknade också klockan fem, han hade hög feber och hosta och kunde heller inte somna om. Så klockan sju steg vi båda upp för att gå ut med hundarna. Och när vi varit ute med hundarna jobbade jag en timme och min man gick och la sig igen. Jag städade och dammsög och planerade helgens mat och beställde på mat.se och vid två steg min man upp igen. Och kände sig tillräckligt bra för att åka och köpa kvällens förtugg. Jag badade, vi åt biff och aioli och såg Beck och jag somnade i soffan.
Flamingoblomman trivs än så länge
Fredagsbuketten
Natt till lördag sov jag ungefär ingenting eftersom min man tillbringade natten med att hosta så hela sängen skakade. Och när han inte hostade, snarkade han så rutorna skallrade. Jag gick upp vid sju och på väg ner för trappan missade jag sista trappsteget och föll handlöst på alla fyra. Tack och lov blev inget stukat. Men knäna fick sig en omgång... Jag gick ut med jyckarna, satte mig sen i soffan med en lyxig frukost och när den var uppäten tog jag tag i att plantera om alla växter. Nästan alla i alla fall. Och sen steg min man upp och hjälpte till. Lite. Han var mest sjuk och trött. Och när vi nästan var klara med all omplantering fick jag ont i huvudet och satte mig i soffan med en treo. Framåt eftermiddagen kände min man sig bättre och vi gick ut med jyckarna tillsammans och naturligtvis trampade jag fel och föll handlöst på knäna. Resten av kvällen kändes knäna svullna och jag hade lite svårt att gå. Min man kände sig ännu bättre och orkade slänga ihop kyckling med dragonsås och till den såg vi It och jag somnade såklart till i mitten...
Jag åt lyxfrukost i min ensamhet
Kyckling i dragonsås. Det ser ut som om såsen skurit sig, men det hade den inte
Natt till söndag var det jag som hostade hela natten, men inte så att sängen skakade... Vi gick ut med jyckarna tillsammans och jag tillbringade dagen i soffan med Bron och med att datorsupporta Modern. Min man kände sig frisk nog att tvätta. Jag kände hur jag blev sjukare och sjukare och när vi skulle gå och lägga oss hade jag ont i huvudet och feber och kände på mig att jag inte skulle få en blund på hela natten. Det fick jag inte heller. Huvudet värkte och värkte och jag låg och vände och vred mig och ömsom frös och ömsom svettades och för att ha något att göra lyssnade jag på musik i lurar.

Klockan fyra gav jag upp. Då tog jag fram padden och spelade spel och sen skickade jag ett mail till jobbet och förklarade att jag inte skulle komma på ett par dagar. Sen tog jag mina prylar och gick ner. Jyckarna tyckte väl det var lite märkligt att jag kom nertassande innan fem, men tog det med ro och la sig på var sin sida om mig i soffan. Jag sköljde ner en treo med en blodapelsin och rostade två mackor som rev skönt i halsen. Sen satt jag där med tända ljus och såg på Bron och tyckte lite synd om mig. Min man steg upp till sist och tog hand om jyckarna och gav mig en andra frukost och satte sig sen att jobba i matrummet. Jag tillbringade dagen i soffan och blev bara sjukare och sjukare och fick ondare och ondare i halsen och till slut gick jag upp och la mig i sängen. Och när jag vaknade en timme senare kände jag mig sjukare än någonsin och var övertygad om att jag aldrig skulle bli frisk igen. Till slut tog jag en treo och sen kände jag mig lite bättre. Åtminstone tillräckligt bra för att sitta upp och äta en minimal portion chili till middag.

Natt till tisdag sov jag ganska okej, förutom att jag hade galet ont i halsen och vaknade typ tusen gånger. Jag tillbringade dagen i soffan, min man satt och jobbade i matrummet. Egentligen skulle han åkt till Stockholm med första morgontåget, men tog istället kvällståget så jag slapp vara ensam med jyckarna. Jag låg och googlade mina symptom, övertygad om att ingen haft så ont i halsen förr och att jag behövde uppsöka läkarvård. Möjliga sjukdomar jag fick fram; förkylning, influensa, halsfluss och körtelfeber. Alla gick över av sig själv och krävde sällan läkarvård. Jag insåg att jag hade influensa och att det skulle gå över av sig själv. Kände mig dock bara minimalt lugnare... Min man åkte, jag tog hand om kvällsbestyren själv och hade sen jätteont i halsen hela natten.
Dylan tycker det är jättetråkigt när alla är sjuka och ingen har tid med honom
Igår gick jag upp sju och gick ut med jyckarna och de är så snälla och duktiga och det är precis som att de fattar att de måste vara extra snälla mot mig. Jag tillbringade ännu en dag i soffan och såg klart Bron så långt det gick, såg The Good Place som jag dissat innan, men nu älskar. Längtar efter nya säsongen! Jag tog ett bad, tog hand om jyckarna, gick och la mig och kunde inte somna på grund av hosta.
Tända ljus livar upp när man är sjuk
Imorse steg jag också upp sju och gick ut med jyckarna och sen skulle jag jobba en stund, men internet tog slut och jag blev trött av allt ståhej så jag tog en treo och vilade. Sen kom internet tillbaka, men jag orkade inte jobba ändå. Men jag känner mig bättre. Långt ifrån frisk, men mer normalt förkyld nu i alla fall och det är ju ett framsteg. Och jag har tillbringat dagen med Project Runway och jag har spelat spel och jag har sovit och om en timme kommer min man äntligen hem från Stockholm. Och han ska laga middag! Jag ser fram emot att äta något ordentligt för första gången på länge. Jag känner inte så mycket smaker, så jag har haft dålig aptit, men nu är jag sugen på en rejäl bit kött och en stark aioli. Och vin!

Inga kommentarer: