lördag, januari 20, 2018

Tio tusen dagar

I veckan firade min man och jag tio tusen dagar tillsammans. Tio tusen! Dagar! Det är ofattbart mycket! Jag umgås med människor som inte ens levt i tio tusen dagar! Vi går omkring här hemma och säger tio tusen dagar till varandra i tid och otid...

Men innan dess var det tisdag och på jobbet behövde vi ny belysning och jag anmälde mig som frivillig inköpare på Ikea. Det var ett himla meckande fram och tillbaka innan alla hade bestämt sig, någon skulle ha en kruka och någon skulle ha en växt och någon ångrade sig angående lampa. Men till slut var listan klar och min man kom och hämtade mig vid halv sex och vi åkte till Ikea. Vad min man och jag egentligen skulle på Ikea att göra från början, glömde vi bort. Jag var så koncentrerad på att få med allt på listan till jobbet. Men vi rafsade åt oss ett gäng servetter, kollade på en säng och suktade efter ett nytt kök. Och sen var jag så hungrig att jag nästan var aggressiv, så vi skyndade oss hem och stekte en biff och jag somnade i soffan efter maten.

Och sen blev det onsdag och vår tiotusende dag tillsammans. Vi körde till jobbet och hade med oss jyckarna och ikeaprylarna och jag tillbringade min första timme på kontoret med att dela ut inköpen och skruva ihop min golvlampa. Men det blev så bra med golvlampan! Och nu är jag sugen på att möblera om och göra fint inne på mitt kontor. Alla andra har städat och piffat och möblerat och gjort sina kontor personliga. Det ska jag också göra. En dag.

Vi åkte hem från jobbet, bytte om till något bekvämare, tog fram ost och champagne och skålade för oss och våra tio tusen dagar tillsammans. Och jag fick en present av min man. Jag hade ingen till honom, så jag får gottgöra det en annan gång.
Jättefina örhängen inuti!
Favoritkexen med favoritosten
Favoritkexen, favoritosten och favoritchampagnen
Och när champagnen var urdrucken, åt vi grekiska köttbullar med tzatziki och jag somnade i soffan, precis som vanligt.

I torsdags hade vi åter igen med jyckarna på jobbet och Dylan var klängig och behövande och jag fick lägga en filt precis nedan för min stol där han kunde ligga. Tydligen var en meter mellan mig och fåtöljen han brukar ligga i, alldeles för mycket. Och efter jobbet åkte vi och hämtade ett paket med tofflor jag beställt på 70% rea. Underbara! Svarta! Våren får gärna komma nästa vecka tack! Och sen beställde jag mat till helgen och det här med att vi köper maten på nätet älskar jag faktiskt! Så mycket tid det sparar oss alltså!

Och sen blev det fredag och min man och jag tog bussen tillsammans till jobbet och jyckarna stannade hemma. Vi köpte en fredagslatte på vägen och jag var på jobbet halv nio och fick undan massor innan klockan blev halv ett och dags för mig att gå hem.

Jag gick genom stan, köpte fredagstulpaner på väg till Hansa och på Hansa köpte jag kvällens förtugg; gruyère, parmaskinka och melon. Och jag checkade ut själv eftersom jag hade lite bråttom att hinna med bussen hem. Den går ju bara en gång i timmen under dagen... I alla fall, så började det lysa rött när jag skulle betala mina varor och en butiksarbetare kom springande och det blev avstämning. Vilket jag ju klarade galant. Och sen skulle jag försöka betala mina varor igen och åter igen lyste det rött. Men den här gången kom det ingen springande. Trots att hon som satt i kassan efterlyste någon i högtalarna flera gånger. Så jag stod där och blev stressad, men till slut kom det någon och det visade sig att pappret som skriver ut kvittot tagit slut. Det löste sig, jag köpte vin, hoppade på bussen till centralen och när jag kom fram såg jag att jag hade fem minuter till godo. Men sen blev bussen tio minuter sen. Och sen blev bussen tjugo minuter sen. Och sen kom det en buss från  ingenstans och en chaufför från någon annanstans och vi kom iväg nästan trettio minuter sena. Och jag var stressad över att jyckarna var ensamma hemma och över att maten skulle levereras mellan två och fyra och jag inte var hemma.
Fredagsbuketten gjorde sig inte så bra på bild
Jag kom hem till slut. Jyckarna hade haft det bra, jag åt en mycket sen lunch och pratade med Modern i telefon och maten kom och jag plockade undan och min man kom hem och vi åt kvällens förtugg och drack vin och åt lamm och aioli och såg Criminal Minds och jag somnade i soffan.

I morse steg min man upp halv åtta och gav mig sovmorgon. Älskar honom för det! Jag sov ända till halv nio! Och när jag kom ner hade han varit ute med jyckarna och var i full färd med att laga en avancerad frukost; ägg och bacon i portionsformar. Mycket, mycket gott! Resten av dagen tycker jag mest att jag varit på väg att göra något. Men så har jag kommit på något annat och inte gjort något alls. Sen fick jag sjukt ont i nacken och axeln och gick och tog ett långt bad med Bron och ett glas bubbel eller två. Och när jag kom upp, två timmar senare, satte vi på ett värmeplåster och smorde in mig med ormrot och sen "svepte" jag en treo och här sitter jag nu. Med ett glas vin och en tom tallrik där jag haft lite förtugg från igår. Snart blir det ankbröst och trattkantarellsås. Och en film.
Formen innan äggen och ugnen
Och efter ägg och ugn. Fast vitan var inte klar så de fick åka in en sväng till
En favoriträtt; ankbröst med sötpotatis, trattkantarellsås och brysselkål

Inga kommentarer: