torsdag, januari 04, 2018

Nyårsafton

Vi tillbringade vår nyårsafton precis som vi brukar tillbringa våra nyårsaftnar. Efter frukost och diverse segande och tv-tittande, stoppade vi in jyckarna i bilen och körde ut i Bokskogen för att gå vår nyårspromenad runt slottet. Och precis som vanligt tog jag cirka hundra foto på slottet och träden som omger det. Och precis som vanligt stannade vi vid den stora stubben och tog porträttbilder på jyckarna. Dylan var inte så medgörlig eftersom han verkar tycka det är överskattat att titta in i kameran. Dixie däremot poserade villigt. Och sen stod vi och tittade på hjortarna en stund. Speciellt Dylan var väldigt fascinerad och försökte trycka in nosen genom staketet.

Och när vi gått färdigt åkte vi till Ica för att köpa en hummer och en Brillat. Det har verkligen blivit mycket Brillat detta jullov...

Och när vi kom hem somnade jyckarna i köket och min man och jag tog ett långt bad och delade en flaska Pellegrino. Och när vi badat klart tog vi på oss våra finaste mjukiskläder och jag sminkade mig och sen gick vi ner och började på kvällens middag. Som bestod av hummer med smält smör och champagne till förrätt och oxfilé provençale till varmrätt.
Vi hade tänkt ha ost till efterrätt, men vi var så mätta att vi nöjde oss med var sin cigarr och ett glas rom. Och plötsligt var klockan tolv och det smällde raketer och jyckarna låg i vardagsrummet och sov sig genom det hela. Och halv två kände vi att det var dags att krypa till sängs. En alldeles perfekt nyårsafton om ni frågar mig. Fast vi kunde faktiskt engagerat oss lite mer när det gällde maten. Oxfilé Provençale var ett sista minuten beslut eftersom vi inte orkade tänka. Nästa år tänker jag att vi är lite roligare och lite mer avancerade.
På nyårsdagen gick vi ut en långrunda med jyckarna och sen tillbringade vi resten av dagen i soffan framför tv:n eftersom vi bestämde oss för att nyårsmålet är att se alla 38 Beckfilmerna under det första halvåret. Och till middag åt vi panerad ost.

Inga kommentarer: