måndag, januari 01, 2018

Mellandagarna

I onsdags var ju julen slut och jag hade fortfarande jullov. Och vid lunch dumpade min man mig på Centralen där jag tog tåget till Triangeln för att träffa Syrran. Vi gick en sväng inne på Triangeln, åt kebab/falafel och promenerade längs gågatan och hamnade på NoaNoa där jag köpte mig en klänning på rean. Sen fick vi lite bråttom till bion. Vi köpte popcorn och gick in och han som kontrollerade biljetterna kände att han behövde berätta för mig hur man skruvar upp ljuset på min telefon, på grund av pdf-biljetter alltså, och jag sa iskallt att jag vet hur man gör eftersom det är min telefon. Blir så trött på killar/män tror att jag inte fattar hur tekniska prylar funkar...

Vi såg Solsidan, filmen alltså, och den var rolig och bättre än jag förväntat mig. Och när filmen var slut gick vi ännu en sväng på stan innan vi åkte hem.

Där hemma stod min man i köket och förberedde kvällens middag som bestod av flamberad oxfilé med grönpepparsås. Min Syrra och jag slog oss ner framför Super Mario med vin och Brillat. Det gick inte bättre med Super Mario den här gången.
Vi åt och drack och spelade Super Mario och såg Jills Veranda tills det var dags att gå och lägga sig.

I torsdags hade jag lite sovmorgon medan min man steg upp och bakade nattjästa bullar. Och efter frukosten, medan han jobbade, somnade jag i soffan. Och för att vakna till liv tog jag med Dylan ut på en långrunda. Och när jag kom tillbaka hade Syrran vaknat till liv. Dylan och jag följde henne till bussen och sen såg jag en film medan min man jobbade. Och sen somnade jag i soffan igen. Tror att jag var så trött på grund av att jag hade bihåleinflammation. Och till middag hade vi biff och klyrror och sen såg vi En man som heter Ove.
I fredags jobbade min man på jobbet och jag hade så många planer för min fredag. Men jag hade så ont i bihålorna att jag mest satt och tyckte synd om mig. Jag hade tänkt bada, men var rädd att somna och drunkna i badkaret. Till sist ryckte jag upp mig och tog en dusch och gjorde mig i ordning för kvällens julfirande hos Becka. Men innan jag åkte dit gick jag en sväng på stan och köpte mig ett par örhängen eftersom jag har som nyårsmål att börja använda örhängen.

Och sen gick jag inom apoteket och frågade vad jag skulle ta mot bihålorna och hon rekommenderade ibumetin så jag köpte och tog sen bussen till Becka. Vi fick glögg och pepparkakor och Boeuf Bourguignon och marängsviss och bytte julklappar och lyssnade på musik halva natten. Min man kom vid halv elva för att hämta mig, men vi råkade stanna kvar till klockan nästan var två. Älskar att lyssna på musik och prata musik och spela musik och få musik spelad för mig.

Och i lördags tog vi sovmorgon och fortsatte kurera mina bihålor med ibumetin och det verkade funka. Och vi spelade spel och gick ut med jyckarna och planerade och handlade till nyårsafton och såg High-Rise (mycket märklig, men bra, film) och åt Bookmaker Toast med massor med senap och pepparrot för att rensa ut bihålorna.

Inga kommentarer: