söndag, januari 07, 2018

Första veckan i januari, Dylan och nålen och en smoothie

Det blev tisdagmåndag och dags att gå tillbaks till jobbet efter elva dagars jullov och det var faktiskt inte lika illa som befarat. Visst var jag trött och van vid att sova middag, men jag var effektiv och fick mycket gjort och det kan bero på att Mr T inte var där. Även om han Skajpade för att påminna mig om mina arbetsuppgifter. Om jag nu skulle ha hunnit glömma dem under ledigheten antar jag...? Och på väg till bussen gick jag inom Kicks och köpte mig en svart kajalpenna på grund av ett plötsligt begär. Och när jag kom hem såg vi en Beckfilm och åt spagetti och köttfärssås.

På onsdagen hade jag Dylan på jobbet och han sov som en gris hela dan medan jag faktiskt jobbade effektivt igen. Trots att Mr T var där och såg till så att jag fortfarande inte glömde mina arbetsuppgifter. Och efter jobbet åkte vi och handlade och till middag hade vi fiskpinnar med hollandaisesås och klyftpotatis och sen såg vi en Beckfilm. Eftersom det ju är vad vi gör.

På torsdagen spårade min man med Dixie, så jag hade Dylan på jobbet igen. Och tillsammans hade vi ännu en effektiv dag. Och till lunch blev det sushi och klockan tre kom min man och hämtade oss och då undrade naturligtvis Mr T om jag var klar med allt. Och jag sa som det var, att jag inte var klar och sen hade jag dåligt samvete hela kvällen över att jag gått hem i tid från jobbet. Men åt pyttipanna (som inte var god) och såg Beck så det var en bra kväll ändå.

Och sen blev det en jävla helvetesfredag. Jag var ju ledig och hade tänkt städa ut julen och dammsuga och ta ett bad och gå ut med Dylan, men det blev inte så. Min man åkte iväg till jobbet och jag gick ner för att göra frukost. Innan min man gick sa han att Dylan inte kunnat bajsa på morgonrundan, så när Dylan då ville gå ut i trädgården, lät jag honom. Och jag hängde med. Dylan gick och strök sig mot mig och var ganska mattig och till slut försökte han bajsa och gnällde direkt. Och sen började han att skrika. Ett jävla helvetesvrål som gjorde så ont i mig och jag fick genast panik och var på gränsen att börja gråta. Dylan kom till mig, jag klappade om honom och försökte verka normal och han försökte igen och det där jävla avgrundsvrålet kom igen. Så jag började gråta och ringde till min man som fick komma hem. Och han ringde till djursjukhuset som sa att antingen kunde vi ge honom laxermedel eller så kunde vi komma in. Vi valde att komma in. Min man fick åka in med honom själv. Jag klarar inte av djursjukhuset längre. Jag är så blödig och vill bara gråta när jag är där, så medan min man satt och höll Dylan i tassen, satt jag hemma och oroade mig och grät. Efter två timmar fick de komma in och han blev sövd och röntgad och det visade sig att han svalt en synål som hamnat på tvären i ändtarmen. När jag fick höra om nålen började jag stortjuta och kände mig som världens sämsta djurägare. Men de kunde plocka ut den utan operation och en stund senare var de hemma igen. Dylan var alldeles groggy och somnade ståendes i sin korg. Och min man som tillbringat ungefär hela sin (halva) arbetsdag på djursjukhuset åkte iväg för att handla förtugg till vår fredagskväll. Jag plockade undan julen och dammsög och tog ett bad. Och sen åt vi förtugg och biff och klyftisar och såg Criminal Minds och var alldeles, alldeles utmattade hela familjen efter en jobbig dag.

Och jag kan inte sluta tänka på smärtan min lille hund måste ha känt med nålen på tvären i rumpan. Vrålet han utstötte vill jag aldrig någonsin behöva höra igen! Och tänk så skönt att den i alla fall kom nästan hela vägen ut så de kunde ta den utan operation. Tänk om den fastnat på vägen? Jag vill bara inte ens tänka på det! Men tack och lov har han hämtat sig och är samme gamle goe kille som vanligt. Utan problem att bajsa.

Igår orkade vi inte göra så mycket. Vi var väl helt slut efter fredagens vedermödor. Vi var ute med jyckarna förstås och min man handlade och jag försökte blogga och vi såg en Beckfilm och sen åt vi biff och klyftisar på grund av orkade inte laga ordentlig mat, och såg Tom of Finland. Och somnade i soffan i nästa Beckfilm och kom inte i säng förrän ett.
För ovanlighetens skull kunde Dylan tänka sig att posera för mig
Ligger lite på sidan och ser gullig ut
Favoritposen; desperat uppsyn
I morse skulle vi haft fantasifull lyxfrukost, men vi glömde göra overnight oats innan vi la oss och vi glömde göra fröknäcke. Så innan vi gick ut med jyckarna svängde min man ihop chipapudding och när vi kom hem åt vi den med crème fraîche och färska hallon. Och en latte och en hallon/banan/vaniljsmoothie. Så det blev en lite fantasifull frukost ändå. Nästa helg ska vi försöka komma ihåg att förbereda frukosten. Jag är så sugen på fröknäcke med avokado. Och overnight oats. Gärna med banan och jordnötssmör.
Smoothie till höger, latte till vänster
Och chiapuddingen med färska hallon
Dylan har varit lite rastlös idag, så han och jag tränade "tass". Han fattade ganska fort. Men sen blev han sjukt trött och däckade i soffan. Ett par timmar senare var han rastlös igen, då gick jag ut med honom i trädgården och kastade boll. Fast med en plastleksak. Det tyckte han var kul. När vi kom in igen somnade han och har ungefär sovit sen dess.

Min man badar. Jag dricker treo och funderar på att sätta på tv:n. Ikväll blir det schweizisk kalvgryta och en Beckfilm.

Inga kommentarer: