fredag, december 22, 2017

Veckorna innan jul

Tänk att det är julafton i övermorgon? Redan?! Tycker december gick så fort, brukar det gå så fort? Ja, det gör det förmodligen... I alla fall så känner jag mig ganska redo för julafton. Vi har några ärenden som måste utföras i morgon, så som julklapp till Systersonen, Brillat Savarin till champagnen. Brillaten blir nog inga problem, men julklappen oroar jag mig lite för... Men som Tim Gunn säger; make it work!

Förra tisdagen gick jag hem från jobbet tidigt eftersom jag kände mig trött och varm och hängig och hade ont i halsen och ungefär överallt. Och på onsdagen jobbade jag hemifrån. Eftersom jag fortfarande kände mig hängig och hade ont ungefär överallt. Tydligen var jag snurrig i huvudet också, för jag kom inte ihåg hur Nespressomaskinen funkade så latten rann över. Rejält. Och på torsdagen var jag tillbaks på jobbet. Kände mig bättre, men inte bra. Torsdagens arbetsuppgifter krävde dock att jag befann mig på jobbet, så jag kämpade. Och när det blev fredag vaknade jag med huvudvärk och magvärk och kände mig allt annat än redo att åka till Köpenhamn på julbord, så jag åkte in till jobbet och jobbade två timmar och tog med min dator hem. Och efter en timmes vila började jag jobba igen och fick flow och jobbade till halv fem och satt och tänkte på mina kollegor som åkte till Köpenhamn och sjöng karaoke och åt fläsksvål. Min man och jag var alldeles oplanerade, så vi åt ostfondue.

En kväll blev vi sugna på skräck, så vi hyrde The Conjuring och det var tydligen väldigt längesen vi såg skräck, för vi blev ganska skrämda båda två, så för att vi skulle känna oss lite orädda när vi gick och la oss, började vi se Solsidan från början.

Varje kväll dricker min man rom från sin kalender och jag smakar också.

En dag kom lampan jag beställde när det var Black Friday och den är alldeles fantastisk och vad som nästan är ännu mer fantastiskt är att jag skruvade fast alla kupor och glödlampor och hängde upp den. Helt själv!

En dag klädde vi vår lilla gran. Två veckor tidigare än vanligt. Den är liten och fin och alldeles lagom och så luktar den så gott.

I lördags tog vi med jyckarna till Stadsparken i Lund för att de skulle få lite omväxling. Och sen åkte vi till Nova för att jag skulle få lite omväxling. Jag köpte ett nytt rött läppstift på grund av älskar röda läppstift. Och sen köpte vi lite nya hyacinter och amaryllis på plantagen. Och när vi kom hem julpiffade vi hemmet en stund. Och sen åt vi biff och klyftisar och såg Hidden Figures.

I söndags försökte jag ta julkort med jyckarna, men de ville inte samarbeta det minsta. Så det blir inget i år.

Och den här allra sista veckan innan jul har jag jobbat på som bara den. Jag har skjutit undan alla stresskänslor och värkkänslor och bara kört på. Bara för att jag ska kunna vara ledig mellan jul och nyår. Och jag lyckades! Jag har börjat dagarna med treo och jobbat fokuserat med att fakturera, göra utbetalningar, lägga upp royalty på servern, svara på mail, boka fakturor och när arbetsdagen tagit slut har jag fortsatt ett par timmar på kvällen framför tv:n. Jag har haft Dylan med på jobbet två dagar och jag har ätit sushi och jag har gjort naglar. På jobbet har vi ohemula mängder godis och jag kan inte sluta äta. Och hemma har vi sett Solsidan varje kväll.
Och idag har jag varit alldeles, alldeles ledig på grund av stängt kontor. Och efter frukost åkte jag in till stan och tänkte att jag var tidig som var där strax efter tio, men det var alla andra också, jag sprang till och med på Mr T!  Jag var fokuserad och hade en lång lista och bockade av det mesta; ny ögonskugga, julklapp till Systerdottern, julklänning till mig, utförde ett ärende åt Syrran, julklapp till min man, julklapp till Dylan, upp om på kontoret och lånade toaletten (fast det stod inte på listan såklart), bröd till julskinkan och den gravade laxen och sen åt jag en sen lunch från Gateau medan jag väntade på bussen. Och när jag kom hem var jag helt slut och snurrig i huvudet och det kändes som den senaste veckan började komma ikapp mig. Så jag vilade en stund och sen åkte min man för att handla maten vi ska äta över julen och jag la mig i badet med en julfilm. Och nu ska vi snart äta en sen middag och kanske orkar vi se Elf, kanske somnar jag mitt i maten?

I morgon är det lille julafton!

Inga kommentarer: