onsdag, december 27, 2017

Julen

Lille Julafton tillbringade vi på Mobilia. Med att leta julklappar till Systersonen. Och det gick faktiskt riktigt bra. Vi passade på att köpa amaryllis till Modern och Brillat till oss och svartkål till julbordet. Och när vi kom hem stuvade vi svartkål och packade in julklappar och såg Christmas Vacation och gick och la oss och sov in Julafton.
Svartkålen vi stuvade
Julklapparna vi packade in
På Julafton studsade jag upp ur sängen och vi gick ut en runda med jyckarna innan vi åt vår julfrukost bestående av mackor med julskinka och gingravad lax. Och sen gjorde vi oss julaftonsvackra och stoppade in jyckarna i bilen och körde ner till Ystad för att fira jul hos Modern och Rolf.
Vi tände det fjärde adventsljuset när vi åt frukost
Jag hajar fortfarande till när jag ser honom i foajén hos Modern
Vi kom fram, la klapparna under granen, umgicks med kidsen, hjälpte till att ta fram maten... Och sen åt vi. Och jag fick ett ben från ålen i halsen och fick panik. Och min man googlade att man skulle dricka olja, så jag fyllde mitt snapsglas med olja och i stället för att svepa det, välte jag ut det över duken. Men tack och lov inte över min klänning. Så jag hällde upp ett nytt glas med olja och lyckades svepa det utan fler incidenter. Och det måste ha funkat, för sen kände jag inte av benet mer.
Min man hjälper min Moder med dukningen?
Revbenen som ska glaseras
Vi la våra julklappar under granen
Modern hade klätt granen fint
Amaryllisen slår snart ut
Systersonen körde racerbil med min man
Jag ansvarade för äggen
Min man var lika het som vanligt
Fullt fart på kidsen
Åh, vilka fina ägg!
Två tummar upp för grissini på julbordet!
Skål!
Och vi åt och drack och skålade och delade ut julklappar och åt ris á la malta med rom i körsbärssåsen (Sjukt gott! Måste jag ha i fortsättningen!) Och sen åkte min man och jag hem.
När vi var ute med jyckarna kom Tomten och lämnade julklappar
Systersonen var mest fascinerad av snöret runt julklapparna
Systerdottern delade ut julklapparna
Och när vi var hemkomna var klockan halv tio och vi svidade om till mjukiskläder och hällde upp champagne och bytte julklappar med varandra. Jag fick en underbar BH, en ljusstake, ett läppstift, en penna till padden och ett serum som kommer att göra mig minst tio år yngre... Min man fick saker för sitt välbefinnande; romglas, rom, cigarrer, inneskor och ansiktsprodukter. Och sen såg vi Solsidan tills det var dags att sova.
Våra julklappar var alldeles nerbarrade
Julaftonschampagne! Vilken bra tradition!
Dylan ville också varade på ett hörn
På Juldagen åt vi ännu en julfrukost och sen gick vi ut en långrunda med jyckarna. Och på vägen hem  gick en man framför oss med byxorna lite väl mycket nerhasade och vi såg alldeles för mycket av hans röv. Så fick fick sakta in rejält för att slippa få alltför mycket rövinformation. Vi kom hem till slut och tillbringade resten av dagen med att ta det lugnt, spela spel, se Flykten till framtiden och äta ungsgrillad kyckling.
Juldagslunchen bestod av något så ickejuligt som ost och salami
Amaryllisen slog ut
På Annandagen tog vi sovmorgon och gick sen med jyckarna till Spille. Och resten av dagen grilladevmin man tjocka revben  och vi tillbringade eftermiddagen med att spela Mario och vi insåg ganska snabbt att vi sög. Inte hjälpte det med att vi hade romprovning samtidigt heller... Sjukt gott med revben och jag ser fram emot när den riktiga grillsäsongen sätter igång! Och sen såg vi Solsidan och när vi gick och la oss var julen slut.
Dixie blev trött av allt julfirande

Inga kommentarer: