tisdag, december 12, 2017

Julbord på Ängavallen

I torsdags var det dags för Malmökontorets julbord och den här gången tog vi oss ända till Ängavallen. Ett mycket bra val om ni frågar mig.
Vi har så julpyntat och fint
Men jag började dagen med att jobba på jobbet. Och det gick bra. Och klockan fyra hade vi jobbat klart och de andra gjorde sig i ordning medan jag såg lika tråkig ut som vanligt. Sen drack vi glögg och bubbel och åt pepparkakor med ädelost och pratade i munnen på varandra tills det var dags att ta en taxi till Ängavallen.
Tomten övervakade så att vi inte blev orediga när vi förfestade
Mmm... Bubbel!
De hade sill! Mängder med sill! Jag älskar sill! På julbordet alltså... Det fanns löksill och Brantevikssill och senapssill och romsill och vinbärssill och ingefärssill och rödbetssill och stekt inlagd sill och rökt lax och gravad lax och senapsgriljerad lax och jag bara åt och åt och åt. Det varma åt jag som vanligt inte så mycket av, men den gräddstuvade svartkålen var to die for! Och sen tryckte jag i mig lite kallskuret och lite ost också innan jag nästan sprack. Och när jag vilat en stund gick jag på gottebordet där allt var pyttelitet. Perfekt, för då kan man prova fler sorter. Jag tryckte i mig chokladbollar och kola och kransekage och sjuuuukt goda snickerskakor. Sen sprack jag nästan igen. Så det var en fin kväll med god mat och mycket prat och en trubadur som sjöng för oss.
Åh så juligt och fint! Och alldeles fel ingång...
Så vi gick vidare...
Förbi ett spöklikt träd...
Och när vi kom rätt satt en trubadur och sjöng jullåtar
G-bordet, som det heter i min mans familj...
Mandelmusslebordet
Julbordet!
En rejäl servett är bra att ha!
Sill!!!
Fisk och lax
Ägg
Patén var fin!
Min första tallrik var till bredden fylld med sill och lax
Sen blev det ost! Och kallskuret! Och revben! Och svartkål!
Jag förklarade smaken på osten som att man slickade på en ko. Liknelsen uppskattades av vissa, men inte av andra...
Söta små marsipangrisar
Min lilla gottetallrik
God Jul!
Och sen tog vi en taxi till Centralen där min man hämtade mig. Och när vi kom hem satte vi oss i soffan och tittade på tv en stund och provade lucka sju i min mans romkalender.

Inga kommentarer: