torsdag, december 14, 2017

Fyra kalas och en dålig stämning

I fredags vaknade jag klockan sex och var skithungrig! Efterdyningarna efter torsdagens julbord förstås. Så jag fick börja dagen med en omeprazol... Men eftersom jag skulle ta tåget till Stockholm hade jag inte tid att känna efter hur hungrig jag var, så jag satte igång med morgonbestyren. Och packningen. Och slängde i mig lite frukost och strax efter nio sa jag hejdå till jyckarna och min man körde mig till stationen. Där jag lyxade till det med en saffransbulle och en latte. Och sen satte jag mig på tåget.

Tågresan gick bra. Vi var i tid hela vägen och jag roade mig med att lösa korsord och lyssna på musik och min bok. Och när vi kom fram och jag skulle ta tunnelbanan till Syrran funkade inte mitt kort. Så jag fick gå till SL-disken och där visade det sig att mitt kort var för gammalt. Så jag fick ett nytt. Och sen kunde jag äntligen bege mig till Syrran.

Hos Syrran satt Modern och väntade och när jag lastat av mig mina prylar gick vi bort och hämtade kidsen på förskolan. Jag vet inte om Lilian visste att jag skulle komma och hämta, men när hon såg mig såg hon alldeles överraskad ut och sen fick jag en bamskekram. Riktigt samma mottagande fick jag inte av Bruno. När han fick syn på mig, gick han och gömde sig hos sin Mormor.
Vi gick hem till Syrran igen och umgicks med kidsen och varandra och vid fem dök Moster Annika upp och vi pratade och drack vin och en stund senare kom Syrran också hem. Och vi fortsatte att dricka vin och prata och vi åt ost och jag gav kidsen sina presenter och Syrran satte igång att göra smörgåstårta och vi andra hjälpte till.

Det blev sent, Moster åkte hem, vi gick och la oss, jag sov i Brunos säng, han sov hos Syrran, Modern sov i soffan. Jag vaknade med jämna mellanrum, precis som vanligt. Syrran och Kidsen snarkade som galningar, Mohammed klöste på en fåtölj, Modern skällde på honom. Jag somnade om.

I lördags vaknade jag tidigt och låg kvar i sängen och löste korsord tills resten av gänget vaknat. Och efter frukosten tog Modern och jag med oss Kidsen till Ica, Syrran förberedde inför eftermiddagens kalas. Vi kom tillbaka, Modern dekorerade smörgåstårtan, jag var mest i vägen och vid två kom Kidsens far och farfar. Och vi åt smörgåstårta och saffransbullar och drack vin och kaffe och hjälpte Lilian att bygga legot hon fick i present och när far och farfar lämnat oss, satt vi och pustade ut en stund.
Och strax efter sex började nästa firande när Syrrans före detta grannar kom för att fira Lilians födelsedag. Så då åt vi ännu en omgång smörgåstårta och drack ännu mer vin och satt och pratade tills klockan blev mitt i natten och grannarna gick hem och vi gick och la oss. Och natt till söndag förflöt ungefär på samma sätt som natt till lördag. Snarkningar, Mohammed ville ha mat, jag vaknade och somnade om.
I söndags tog jag med Lilian på en shoppingtur till MoS efter frukost. Och på väg till tåget såg vi två tomtar och Lilian konstaterade att de var fejk eftersom de hade jympaskor och en riktigt tomte skulle ju aldrig ha på sig jympaskor...
Vi kom fram till MoS, gick runt och fönstershoppade drygt en timme och tog sen tåget tillbaka så vi inte skulle komma försent till eftermiddagens barnkalas.

Barnkalaset kom och gick med tre högljudda femåringar och en högljudd tvååring och minipizzor och minihamburgare och pepparkaksdekorerande och ballonger och under tiden satt Modern och jag i vardagsrummet med var sitt glas vin.
Minimaten gjorde inte mig och Syrran proppmätta, så när kalaset var över promenerade vi till en indisk restaurang där vi köpte indisk mat och min vindaloo var så stark att ögonen nästan tårade sig och den brännande känslan på läpparna försvann inte på hela kvällen. Och sen blev det lite dålig stämning. Eller som Syrran sa, dålig stämning var en underdrift... Så jag tog tillfället i akt och gick ut och pratade med min man i telefon samtidigt som jag gick en liten pokérunda. Sen blev stämningen lite bättre och vi drack lite vin och pratade och gick och la oss.

I måndags vaknade jag av att klockan ringde. Och ringde och ringde och ringde och ingen vaknade mer än jag. Jag försökte få liv i Syrran och kidsen, men det var helt omöjligt så jag fick säga till Modern som var lite radikalare än jag. Så till slut var alla vakna och uppe och sprang runt som yra höns och Modern tog en taxi till flyget och Syrran tog Kidsen till förskolan och jag tog det lugnt och packade väskan och gjorde mig i ordning.

Ute var det snö på grund av snöfall under natten och jag kunde inte dra min väska, så jag fick bära den. Och halkade och var på väg att trilla, men i stället stukade jag hela kroppen. Kändes det som. Jag  promenerade bort till NK, blev ignorerad av säljarna, men lyckades till sist få köpa en flaska saltvattenspray. Sen kollade jag på NKs julskyltning som var baserad på Fanny och Alexander och jag blev sugen på att se filmen i jul. På Åhléns kände jag mig mer välkommen och köpte ett nytt rouge från Bobbi Brown och fick en burk lakrits på köpet. Och när jag utforskat Åhléns gick jag till Centralen och köpte något att äta och sen funderade jag på att sätta mig och ta ett glas vin, men jag kände mig så jäkla ofräsch, att jag såg framför mig hur de skulle neka mig... Så jag bara satt tills det var dags att ta tåget.
Tågresan hem gick också bra. Jag såg Bachelor och lyssnade på musik och löste korsord och vi var tjugo minuter sena, men det gjorde inget. Min man och Dylan mötte mig vid tåget och Dylan reagerade inte ens när han såg mig. Om han ens såg mig? Dixie, som väntade i bilen, blev däremot väldigt glad. När vi kom hem hoppade jag in i duschen och sen var maten nästan klar och vi firade min hemkomst med oxfilé, aioli, klyftpotatis och sparris. Och senaste avsnittet av TWD. Och börjar man bli trött på dem eller...???

Inga kommentarer: