onsdag, december 06, 2017

Första veckan i december

Första fredagen i december var jag alldeles ledig. Och jag hade så många planer, så mycket jag ville hinna med. Det blev inte så. Jag var ute med jyckarna, jag städade och plockade undan, jag bloggade och sen hade jag så ont i axlarna att jag mest ville gråta. Så jag la mig i badet med Annie Hall och låg där tills min man kom hem. Och sen åt vi parmaskinka och salami och drack vin och åt biffen och klyrran och aiolin och kollade tv. Och när vi gick och la oss hade jag så ont i nacke och axlar att jag nästan började gråta, men jag tog en tablett och lite ormrot och somnade till slut.
Min man öppnade den första luckan i sin kalender. Och jag fick också smaka
Jyckarna öppnade också sin kalender. Jag fick inte smaka
Dylan tyckte jag tog för lång tid på mig att öppna luckan
Vi tände förra årets datumljus
Första lördagen i december steg vi upp och tog med jyckarna på Ridgebackpromenad med släkten. Jyckarnas släkt alltså. Det var precis lika trevligt som vanligt. Jag blev kär i den yngsta generationen som bara var drygt tre månader och alldeles, alldeles bedårande. Och jag hälsade på en tik från Daisys kull och då blev jag lite sentimental och blödig. Och när vi gick vår promenad halkade jag i leran. Det kändes som om jag skulle klara mig och hålla mig på fötterna, men nä. Jag damp i marken. Och två stycken kom rusande för att hjälpa mig. Obs! Ingen av dem var min man... Dixie försökte också hjälpa mig. Men resten av rundan gick bra. Och när rundan var klar åt vi lussekatter och drack kaffe och det var prisutdelning och Dixie fick en ask choklad som min man och jag tog hand om. Och sen åkte vi och handlade och hämtade paket på posten och åkte hem och jag somnade i soffan och vi åt pizza till middag och såg Bad Santa 2 och Billy Bob Thornton är ju väldigt het.
Dylan och Dixie var taggade. Mest Dylan
Att få hälsa på Jessica var dagens höjdpunkt sa Dylan
Man ser ju tydligt att Astrid är Dylans halvsyster
Daisys kullsyster Mindy
Här promenerade vi
En lång karavan med Ridgebackar
Dylan hade som vanligt en egen agenda
Fin utsikt över den lilla sjön
Till vänster syns Dixies bror och Dylans syster
Jag hamnade sist hela tiden på grund av fotografering av typ allt
Dixie och hennes championsyskon

Första söndagen i december julpyntade vi och satte upp stjärnor och tog fram adventsljusstaken och städade och plockade undan och tände ljus och drack glögg och åt lakritspepparkakor och jag skulle bakat, men orkade inte så jag tog ett bad med en julfilm i stället och under tiden lagade min man sjukt goda oxrullader.
Glögg och pepparkakor
Stjärnor!
Rullader! 
Dixie blev trött av allt julfixande
Dylan också
Första måndagen i december var det jobb. Och på lunchen gick jag ut och shoppade röda ljus och lite fina snören till julklapparna och små söta granar att piffa köksskåpet med. Och efter jobbet kom min man och hämtade mig och min jobbdator och vi åkte och handlade och sen åt vi tacos till middag.
Röda ljus i mässingsljusstakarna ger omedelbar julstämning
Igår jobbade jag hemma. Och låg i sängen och jobbade samtidigt som jag lät dammsugaren jobba. Och sen gick jag ner i soffan och jobbade och jyckarna gjorde mig sällskap och klockan tre slutade jag för dagen. Och jag hade tänkt baka och fixa tills min man kom hem, men somnade i soffan. Och sov i drygt en timme. Och när min man kom hem åkte vi och köpte julstjärnor och middag och hämtade ett paket. Och till middag hade vi Mac'n'cheese.

Idag jobbade jag på jobbet och på något märkligt vis lyckades jag vara där redan klockan åtta! Och jag tillbringade förmiddagen med att vara sjukt ineffektiv, men efter lunch hämtade det sig och jag var oväntat effektiv. Och på väg till bussen köpte jag goda ostar och kex eftersom vi låtsas att det är fredag idag på grund av att jag åker till Stockholm på fredag. Och är på julbord i morgon. Så ikväll blir det Jills Veranda och biffen och klyrran och aiolin och sparrisen. Och vinet!

Inga kommentarer: