lördag, november 11, 2017

Oktober blev november...

Sista lördagen i oktober vaknade min man med huvudvärk, vilket innebar att jag gick morgonrundan med jyckarna. Och när vi kom hem hade min man tagit en treo och börjat på frukosten. Resten av dagen tillbringade jag med att städa och plocka undan och laga boeuf bourguignon

Sista söndagen i oktober åkte vi till Anderslöv för att ställa ut Dylan. Utställningen var i ett ridhus och där var kallt som attan och det var många timmars väntan. Men vi roade oss med att titta på de andra hundarna, dricka kaffe, äta en macka, träna Dylan på att stå och springa och gå på toaletten. Toaletten ja... Den var full med spindlar. Ganska svårt att koncentrera sig på att pricka rätt när man samtidigt måste hålla koll så man inte blir attackerad av spindlar... Men det gick!

Dylan då, hur gick det för honom? Jodå, han var jätteduktig och blev etta och bäst i rasen och fick HP och tävlade vidare i gruppfinalen. Tyvärr hade de inga rosetter så vi har inga bevis... Och när vi kom hem var jag kall och stel och öm och hoppade direkt i badet medan min man lagade pizza.

Sista måndagen i oktober tillbringade jag på jobbet, sista tisdagen lika så. Men då hade jag sällskap av Dylan. Och vi firade av oktober med att äta Biff Rydberg. Första på länge, länge...
Sen blev det onsdag och november och Josefin och jag blev sjukt sugna på sushi och slog till.

Första torsdagen i november gjorde jag nya naglar. Och sen fick jag feeling och jobbade till halv sju då min man kom och hämtade mig. Vi hade date night med räkor och vitt vin och Zumbo's Just Desserts.

På fredagen var det halvdag och jag tog ledigt eftersom jag jobbat in en del på torsdagen. Min man jobbade, så jag tog ut jyckarna på morgonrundan. Och efter frukost och lite korsordslösande tog jag med Dylan ut på en rejäl runda. Till middag hade vi Wallenbergare och på grund av lördagens utställning packade vi bilen och väskan innan vi gick och la oss. Och snacka om att Dylle blev taggad när vi plockade fram hans utställningskoppel och mappen med registreringsbevis och vaccinationsintyg! Han fick en himla massa spring i benen och struttade runt och gnällde som en besatt. Så det känns ju bra att han tycker om det här med att ställas ut.
Och i lördags åkte vi ju som bekant till Växjö för att ställa ut Dylan. Duktige, duktige Dylan. Det är så himla härligt att han tycker om hela den här utställningsbiten och det är så skönt att Dixie inte har något emot en dag i bilen. Och så är det roligt att vi träffar folk vi känner. Så var det inte alls förra gången vi försökte oss på det här med utställning...

I söndags tog vi det lugnt. Jättelugnt. Jag gjorde verkligen inte många knop. Löste lite korsord, spelade lite spel, tog ett långt bad och till  middag åt vi säsongens första Vacherin Mont d'Or.
I måndags var det jobb igen. Och till middag hade vi biff och sötpotatispommes och bea.
I tisdags åkte min man till Stockholm och jag jobbade hemma med jyckarna och när jag kände mig ensam och behövde lite sällskap började jag titta på svenska Bachelor och blev helt besatt! Jag kan verkligen inte fatta hur man kan utsätta sig för något sånt där...??? Men ändå tittar jag.
I onsdags vaknade jag kvart över sex och det första jag hörde var en hund som ylade som en besatt. Så jag flög ner för trapporna för att se vad som stod på. Det var Dixie som ville ha nytt vatten... Så det blev en tidig morgon med en tidig morgonpromenad och tidig start på jobbet. Och jag jobbade till två, gjorde mig i ordning, tog ut Dylan i trädgården, cyklade till Coop, med fara för mitt liv eftersom cykelbanan var avstängd, handlade, cyklade hem och jag är övertygad om att en bil nuddade vid mig när jag cyklade. När jag kom hem gick jag ut med jyckarna, först med Dylan och sen med Dixie, precis som vanligt, satte mig sen och pustade ut en stund innan jag gav jyckarna mat och gav mig själv mat och sen jobbade jag två timmar och sen var det dags att gå ut med jyckarna igen och sen tog jag en dusch och gick och la mig och när jag tittade på klockan var hon bara kvart över nio. Men det var skönt att komma i säng tidigt så jag pratade med min man en stund och spelade spel och uppdaterade både phone och pad.

I torsdags gick jag ut med jyckarna och gjorde mig i ordning och tog bussen till jobbet och jobbade hårt och intensivt till ett då jag tog bussen hem till jyckarna. Som förmodligen hade sovit som grisar hela förmiddagen. Vi hade lite soffmys och sen började jag städa undan inför min mans hemkomst. Och när jag städat och fyllt diskmaskinen förberedde jag kvällens hamburgare. Och sen blev klockan sex och min man kom hem med en fin bukett blommor och vi hade date night med tända ljus och mycket prat och sen såg vi finalen av Zumbo's Just Desserts.
Och igår var det fredag och jag jobbade på jobbet, mest med att bringa reda i pärmarna vår sommarvikare bringat oreda i. Och klockan tre gick jag hem och på vägen fick jag ont i magen, men gick ändå inom Kicks och köpte en ögonskuggeprimer och fick en liten mascara på köpet. Sen fick min man hämta mig på Centralen eftersom jag hade så ont. Min man lämnade mig hemma och körde sen för att handla, jag satte mig i soffan med ett glas vin, lite tryffelsalami och eftersom jag var i kapp med Bachelor hade jag lite abstinens och började titta på Paradise Hotel. Och det är ju ännu pinsammare och alla ser exakt likadana ut och jag kan fan inte sluta titta! Vi åt den sedvanliga biffen och aiolin och sen hade vi helkväll med tre avsnitt Grey's Anatomy innan vi gick och la oss.

Inga kommentarer: