tisdag, november 21, 2017

Hen skjuter sig själv i foten...

Förra lördagen åkte min man iväg vid åtta för att spåra med Dixie. Dylan och jag gick ut morgonrundan medan de gjorde sig i ordning, så Dylan inte skulle se vad som var på gång. Förra gången min man åkte iväg för att spåra med Dixie, blev Dylan tokig och stressad och lugnade inte ner sig på över en timme. Så orkade jag inte ha det igen. Så vi gick ut innan de åkte och kom hem när de åkt. Och vi hade en trevlig förmiddag, Dylan och jag. Vi bloggade och tittade på Paradise Hotel och när min man äntligen kom hem med Dixie åt vi lite lunch och sen hoppade vi i badet med en flaska bubbel. Och till middag svängde vi ihop en schweizisk kalvgryta.

På söndagen bestämde vi oss för att bygga ett staket mot framsidan. Så efter frukost gick min man ut och mätte och sen åkte vi iväg till Hornbach för att handla. Men de hade inte riktigt vad vi tänkt oss, så vi åkte till ByggMax i stället. Och där hittade vi allt vi behövde. Och på vägen hem köpte vi ljusslingor på Rusta och lunchpizza på Coop och sen åkte vi hem och byggde staket. Och det blev riktigt bra. Inte jätterakt  och jämnt, men det kommer inte att synas när rostvinet och klätterhortensian vuxit till sig.

I måndags jobbade jag igen. Och när jag jobbat klart åkte jag hem och till middag hade vi tacos.

I tisdags behövde min man vara på jobbet redan klockan sex, så då tyckte jag att det var lika bra att jyckarna och jag också passade på att börja tidigt. Så kvart i sex var vi klara och körde hemifrån, parkerade på Stortorget och Dixie och min man gick till sitt jobb och Dylan och jag promenerade genom ett folktomt Malmö till vårt jobb. Och på jobbet var det fullt upp hela dan och trots att jag var tidig och jobbade till fem, så hann jag bara med hälften eftersom det dök upp nya "akuta" saker mest hela tiden. Och efter jobbet då min man kom och hämtade oss, var jag så trött att jag mest bara ville gråta. Men det gjorde jag inte. Vi tröstade oss med biff och sötpotatispommes och bea i stället.

Men en kul grej hände på jobbet. Angelica, som tycker att jag har så fancy mat med mig till lunch, berättade att hon berättat om mina lyxiga matlådor för sina kompisar men att vi har det trevligt tillsammans ändå. Det tyckte jag var gulligt av henne...

I onsdags hade jag en klipptid klockan nio, så jag tog det ganska lugnt på morgonen och köpte med mig en liten latte jag smuttade på hos frisören. Och sen klippte vi det kort. Alltså kort på riktigt. Jag tror han klippte av nästan en decimeter och all den gamla varma färgen. Mitt hår är inte ens axellångt numera! Och när jag klippt mig gick jag till jobbet och åt sushi och jobbade hårt, hårt, hårt tills det var dags att gå hem. Och till middag hade vi fläskpannkaka.

I torsdags hade jag med mig Dylan till jobbet igen, men vi började inte klockan sex. Tack och lov... Men det var fullt upp hela dan, igen, och revisorerna var där och klockan fem gick vi hem. Och åt Bookmaker Toast till middag på grund av jättetrötta.
Och sen blev det fredag! Och jag jobbade på jobbet och gick hem kvart i ett och på väg till bussen köpte jag en klänning och två salami och lunch. Och när jag kom hem åt jag sagda lunch. Och hade lite soffmys med jyckarna innan jag la mig i badet med Paradise Hotel och ett glas bubbel. Och där låg jag tills min man kom hem med parmaskinka och en delice. Vi åt lite förtugg, lagade biffen, sötpotatispommesen, aiolin och champinjonerna och såg Grey's och Modern Family tills jag somnade i soffan.

I lördags steg vi upp och gick ut med jyckarna precis som vanligt och jag önskar så att jag kunde få stanna kvar i sängen en morgon. Men nu är det som det är... Och efter frukosten åkte vi iväg till Blomsterlandet för att köpa något att ha på trappan nu till jul. Det blev en jättefin liten ceder som jag tänker att vi ska plantera ut i woodlandet sen när julen och vintern är över. Och sen åkte vi till Nova och kollade i affärer och fikade på latte och saffranssnäcka och när vi kom hem åt vi en sen lunch och fastnade framför Paradise Hotel och fick bråttom ner i duschen eftersom vi skulle på middag hos Svärmor.

Jyckarna stannade hemma och vi åkte iväg och Svärmors jycke fattade tycke för mig och jag för honom. Vi fick kalkon och äppletosca och sen drack vi te och åt choklad. Och sen var klockan halv tio och vi åkte hem till jyckarna. Och när vi kom hem drack vi vin och tittade på Paradise Hotel tills jag somnade i soffan...
I söndags fick jag inte heller ha sovmorgon. Så vi gick ut med hundarna och vi åt frukost och det regnade och stormade hela dan och en takgrej blåste ner, men inte loss och jag var rädd att bli halshuggen så min man fick gå upp på vinden och lirka ner den. Tur att det inte hände när jag var ensam hemma... Jag hade tänkt städa hemmet, men det blev så att jag städade min dator som envisades med att säga att den var full.

I går morse steg min man upp klockan fyra och åkte halv fem och jag somnade om och sov till sju. Och när jag varit ute med jyckarna var klockan åtta och jag började jobba. Och det gick så trögt. Jag hade ont i axeln och tog en treo som inte hjälpte så jag gjorde lite yoga, som faktiskt hjälpte lite. Och sen fick jag ont i magen. Alltså inte på grund av yogan... Och jobbade till halv tre, gick ut med hundarna, tog ett bad, gick till Netto, åt middag, kollade på tv, gick ut med jyckarna igen, pratade med min man i telefon, gick och la mig och tittade på Paradise Hotel tills jag somnade.

I morse sov jag till sju. Och gick ut med jyckarna och började jobba kvart i åtta. Och var alldeles seg och trött i huvudet och kämpade mig genom dagen. Till halv två orkade jag, sen letade jag reda på en klicker och tränade med Dylan en stund och han är ju en stjärna alltså! Det var första gången vi tränade med klicker och inklickandet gick som en dans och sen visste jag inte vad jag skulle lära honom, men eftersom han frivilligt gjorde "down dog" så fick det bli så. Och sen försökte jag organisera bland mina foto en stund innan jag gick ut med Dylan och sen med Dixie och sen har vi kollat tv och organiserat foto och tittat på PH och varit ute igen. Och nu ska jag snart gå och lägga mig och när jag precis har somnat, kommer förmodligen min man hem.

Och apropå Paradise Hotel; jag kan bara inte sluta att titta! Det är helt galet och de som är med är faktiskt inte jättesmarta och svänger sig med en massa märkliga uttryck till höger och vänster. Ett uttryck som förekommer oftare än andra är "han/hon skjuter sig själv i foten/benet/huvudet". Minst en gång varje avsnitt är det någon som säger det. Och snart kommer väl jag att börja säga det...

Inga kommentarer: