lördag, oktober 07, 2017

Sista veckan i september och första veckan i oktober

Förra måndagen var det lön. Det firade jag med att köpa nya mattallrikar och ha sushi till lunch. Och när jag kom hem från jobbet var det dags för ännu en rätt från matkassen. En annan matkasse den här gången. Mycket godare. Även om det inte var min typ av rätt. Typ ratatouille med stekt halloumi. Halloumin var jättegod, ratatouillen smakade mest tomat. Tycker inte om tomat. Såvida den inte är färsk och solmogen.

På tisdagen köpte jag en latte på väg till jobbet, och på EH spelade baristan jazz för fullt och jag kunde inte låta bli att kommentera det. Så vi bondade över jazz och jag fick något nytt att lyssna på. Och efter jobbet åt vi schnitzel med plommonsås. Också från matkassen. Och faktiskt väldigt gott. Men sött...

På onsdagen steg min man upp klockan fyra och jag somnade om. Och sov till halv sju! Jag som vaknat vid fem den senaste veckan. Så jäkla skönt det var att vakna och känna sig utvilad! Jag väckte jyckarna och vi gick ut och kvart över sju började jag jobba. Jag var inte den mest koncentrerade katten i kullen, men fick ändå en del gjort. Och framåt eftermiddagen när jag började känna mig ensam satte jag på RuPaul's Dragrace säsong 9. Jag jobbade till fyra och när männen som putsade huset gått hem, gick jag ut med jyckarna. Och kvällen tillbringade jag med mikrad boeuf bourgignon och RuPaul. Och när jag gick och la mig ville jyckarna göra mig sällskap i sängen och jag såg såklart fram emot att få sova med jyckar. Tyvärr var Dylan inte lika pepp när det blev verklighet. Han kunde inte komma till ro. Han flyttade sig och flyttade sig och provade olika ställningar och olika ställen i sängen. Inget funkade. Inte ens när han la sig på mig funkade det för honom, vilket jag ju är tacksam för... Och klockan ett tröttnade jag på hans rastlöshet och gick ner med dem i köket. Synd om Dixie, för hon såg ju fram emot en natt med matte.

På torsdagen vaknade jag också halv sju och kände mig utsövd och skuttade ur sängen och skuttade ut med jyckarna och började jobba kvart över sju igen. Och jag jobbade och jobbade och männen putsade och putsade och när de putsat klart för dagen gick jag ut med jyckarna och la mig sen i badet med ett glas vin och RuPaul... Och sen förberedde jag klyftisar och aioli och när min man kom hem vid åtta stekte han lammfilé och jag fick ett doftljus i resepresent och när vi tittade på tv hörde vi ett märkligt ljud mot fönstret, men såg inget eftersom det var kolsvart ute. Vi hörde ljudet igen och såg fortfarande inget. Min man trodde det var en fågel. Det trodde inte jag. Nästa gång vi hörde ljudet såg vi att det var Jack som satt på byggnadsställningen och tittade på oss. Och slog på fönstret. På natten vaknade vi av att Dylan skällde som en galning. Min man gick ner för att se vad som stod på. Det var Jack som stod på. Han satt på byggnadsställningen utanför köksfönstret och störde jyckarnas nattsömn. Vi är innerligt glada att han inte upptäckte det här med byggnadsställningarna tidigare...

På fredagen jobbade jag på jobbet ända tills klockan blev två. Då gick jag och köpte cigarrer och förtugg och finvin och sen åkte jag hem. Och när jag kom hem var det fullt med män som avslutade husputsningen. De städade och plockade i ordning och satte upp stuprör och balkongräcken och det lät i hela huset så min man och jag gick ut med jyckarna och när vi kom tillbaka var de fortfarande igång. Och klockan var över fem och vi tänkte sätta oss i soffan med ett glas vin och lite förtugg, men det kändes konstigt när det stod en man på en byggnadsställning utanför fönstret... Men vid halv sex gick de hem och vi började fira fredag. Med förtugg. Och biff och klyrror och aioli.

I lördags unnade vi oss lite sovmorgon och steg inte upp förrän strax efter åtta. Och ett par minuter senare dök det upp ett gäng män som plockade ner byggnadsställningarna. Och det lät! Satan vad det lät! Jag stod inte ut med oväsendet så vi åkte iväg för att handla till en höstkruka. Först till Blomsterlandet. De hade inget. Sen till Plantagen, de hade ännu mindre. Så vi avslutade med Hornbach och de hade allt jag ville ha och lite till. Sen åkte vi till Alnarpsparken och gick med jyckarna och när vi kom hem var klockan tre och männen var kvar. Men en stund senare hade de plockat ner alla byggnadsställningar så min man och jag gick ut och satte oss i trädgården med ett glas vin och en liten cigarr. Och när vi var klara gick vi in och lagade kalops med mormorsmorötter. Och när jag kokte de där mormorsmorötterna lyckades jag bränna mig på ångan. Rejält. Men kalopsen blev god och morötterna lika så.
Fin grind i Alnarp
Som en orgasm av höstfärgerMängder av kål

Slottet var rött
Höstkrukan på trappan
En liten sneak peek av huset
Natt till söndag vaknade jag med en jävla huvudvärk. Så min man fick leta reda på en tablett så jag skulle kunna somna om. Det tog mig en timme och jag roade mig med ett korsord medan jag väntade på att huvudvärken skulle avta. När jag vaknade hade jag fortfarande huvudvärk så det blev en treo till frukost. Och jag tillbringade dagen i soffan med huvudvärk medan min man spacklade. Eller nåt. Och sen blev det kväll och min man lagade fläskstek med svål. Jag älskar svål!

I måndags jobbade jag på kontoret och på lunchen gick jag ut och spontantshoppade en klänning och på eftermiddagen bjöd Mr T på tårta på grund av födelsedag. Och när jag jobbat klart åkte jag hem. Och vi lyxade till det med biff och aioli eftersom min man skulle åka till Stockholm följande dag. Jag hade ont i huvudet när vi gick och la oss så det blev en nattpanodil.

I tisdags steg min man upp klockan fyra och jag somnade om direkt. Och vaknade inte förrän sex. Men på grund av nattpanodilen var jag fortfarande lite luddig i huvudet, så jag låg och spelade spel till sju och gick sen ut med jyckarna och började inte jobba förrän åtta. Och hade lite stresspanik och lite ont i huvudet och var inte speciellt effektiv och tänkte bara jobba mina sju timmar och passa på att planera helgens födelsedagsfirande. Men sen kom det in massor av fakturor att boka och jag bokade och hade sällskap av RuPaul och plötsligt hade jag jobbat drygt åtta timmar. Så jag gick ut med jyckarna en och en. Och mikrade lite mat och tittade på RuPaul och gick ut med jyckarna igen och gick och la mig. Och äntligen, äntligen kom de och hämtade byggnadsställningarna och vår uppfart är nu vår igen och vårt hus är klart och definitivt finast på hela gatan. Nu gäller det för oss att fixa till uppfarten och framsidan så de matchar...

I onsdags steg jag upp lite tidigare och gick ut med jyckarna lite tidigare och började jobba strax efter sju. Och började dagen med att sortera papper och hur mycket papper kan man ha??? Jag älskar dagar då jag jobbar papperslöst, de dagarna känns mycket mer effektiva. Vid fyra ville Dylan gå ut, så jag tog med mig båda på en kortrunda då det såg ut att börja regna vilken sekund som helst. Och minsann, så fort vi kommit innanför dörren öste regnet ner. Hårt. Eftersom jag kände mig ganska på g, så satte jag igång att jobba igen och tänkte jobba till sju ungefär. Tyvärr ville vårt hem något annat. Plötsligt blev allt svart. Strömmen gick i hela huset och jag hade ju ingen aning om vad jag skulle göra? Så jag ringde till min man, som var på AW. Han fick guida mig ner i källaren och elskåpet. Jag fick lysa mig fram med ficklampan på telefonen. Allt såg bra ut, förutom att jag inte hade någon ström. Jag till och med skruvade ut alla säkringar och kollade så att de var hela. Det var de. Till sist fattade vi att det var jordfelsbrytaren som slagit ifrån, trots att den visade grönt. Varför den visar grönt när den är av och rött när den är på fattar jag inte...? I alla fall så gick den inte att slå på igen och ingen annan var av så vi var beredda att ringa efter en elektriker. Men till sist kom vi på att det kunde vara kontakten till utebelysningen som blivit våt. Så jag gick ut, gummistövlar på såklart, och drog ut kontakten ur förlängningssladden och gick in och slog på jordfelsbrytaren igen och voila! Ström igen! Så min man fick återgå till sin AW och jag tänkte fortsätta att jobba. Och strömmen var tillbaka säkert tio minuter innan den försvann igen. Den här gången visste jag ju vad jag skulle göra, så jag gick ner och tittade i elskåpet och den här gången hade en sån där flärp åkt ner. Till vardagsrummet. Så jag ringde min man vi diskuterade vad som behövde göras, uppenbarligen var det något fel på något i vardagsrummet den här gången, jag drog ut sladden med allt som hade med tv:n att göra till en kontakt i matrummet och det funkade. En liten stund. Jag höll på att bli galen! Men med hjälp av min man ordnade vi så att jag i alla fall hade ström i större delen av huset och i åtminstone halva vardagsrummet så jag tänkte börja jobba igen. Då insåg jag att jag inte hade internet eftersom kontakten till internetprylen nere i källaren var strömlös och det gick inte att komma åt den och sätta i en förlängningssladd på grund av för mycket skräp i källaren. Så jag rostade en macka till middag och kopplade upp datorn till internet via telefonen, vägrade prata med min man, pratade i stället med min Syrra och jobbade till nio, gick ut med jyckarna och la mig i sängen för att titta på RuPaul's Drag Race, men padden vägrade att koppla upp sig till internet via min telefon så jag gav upp och lyssnade på en bok i stället.
Han Dylle vet hur man kopplar av
Åh! Hösten!
Dylan och jag hade ett fotoskjut i trädgården. Dixie ville inte komma ut och vara med...
I torsdags vaknade jag innan sex och gick ut  med jyckarna direkt och messade sen till min man för att höra om han hade någon idé om vad jag skulle göra för att få internet. Vi bestämde att jag skulle trotsa sopberget i garaget och klättra in och dra ut alla kontakter jag kunde hitta. I fall om att det skulle vara den där förlängningssladden som fortfarande spökade. Och faktiskt! När kontakterna var utdragna och alla flärpar var på rätt ställe slog inte jordfelsbrytaren till och jag hade internet och började jobba som en besatt redan halv sju. Planen var att jag skulle jobba till två för att hinna städa och fixa och planera och bada innan min man kom hem vid sex. Fast sen visade det sig att han skulle komma hem redan vid fem. Och jag hann långt ifrån bli klar till två så jag jobbade till halv fyra och hann varken städa, fixa eller planera utan prioriterade ett bad med RuPaul. Och min man kom hem och gick ut med jyckarna och jag steg upp ur badet och vi åt räkor med aioli och en baguette och såg Grey's Anatomy och Modern Family tills det var dags att krypa i säng.
Så här såg det ut när jag jobbade hemma. Papper, papper, papper. Alla dessa papper!
Igår var det fredag och jag var äntligen tillbaks på jobbet! Med klänning och lockat hår och rött läppstift. Första gången på länge som jag såg respektabel ut... Klockan elva hade jag tid att göra naglar och var lite wild n' crazy och gjorde dem i svart, rött och leopard. Sen lyxade jag till det med sushilunch och jobbade till två, gick till Picard och köpte macarons, tog bussen till Ica och köpte salami och tog sedan bussen hem. Min man kom hem efter en stund, solen sken, vi satte oss i trädgården och rökte var sin liten cigarr och åt vårt förtugg och gick sen in och åt biff och klyftisar och såg Grey's Anatomy och jag somnade i soffan eftersom det var fredag.
Soliga höstdagar ändå va?
Kvällens cigarr var från Nicaragua

Jack ville väldigt, väldigt gärna smaka vårt förtugg
Åh! Huset!

Inga kommentarer: