lördag, oktober 28, 2017

Höst i trädgården och överallt

I torsdags hade jag sällskap av Dylan på jobbet och på förmiddagen var det dags för det årliga pensionspratet. Inte med Dylan, med banken. Banken tyckte jag skulle skaffa högre lön för att öka på min pension, men det är ju inte det lättaste... I alla fall såg mina pensionsprognoser inte så himla dåliga ut och när jag kom hem tittade min man och jag tillsammans på våra prognoser och kom fram till att vi nog kan ha det ganska bra tillsammans när vi slutar jobba.

I fredags jobbade jag halvdag hemifrån. Jag som ska försöka vara helledig på fredagar... Det går sådär med det... Jag hade sjukt ont i axel och nacke hela dan så jag var inte så effektiv och slutade redan halv tolv. Och sen tog jag en treo och åt lunch och plockade undan och gick ut med Dylan i trädgården och vid tre hoppade jag ner i badet med ett glas vin och RuPaul. Och sen kom min man hem med fredagens godsaker och jag fick spänningshuvudvärk och tyckte bara synd om mig, men ett glas vin senare kändes det bättre. Och som vanligt åt vi biff och klyftisar. Och vi skulle se Grey's, men det fanns inget nytt avsnitt så det blev Riverdale istället.
I lördags sov vi ända till åtta och hundarnas runda blev försenad och när rundan blir försenad kan inte Dixie äta frukost och äter inte Dixie frukost, mår hon dåligt hela dan. Vi lät inte det hindra oss, utan efter frukosten packade vi in jyckarna i bilen och åkte till Pildammsparken för att ta en höstpromenad. Jyckarna tyckte det var toppen och av Dixies illamående märktes inget alls. Vi gick i sakta mak runt i parken och lät jyckarna titta på fåglar och dammar och hundar och människor och hoppa upp på saker och gå ner i saker och stoppa in nosarna i buskagen. Och det märktes att de tyckte om dagens runda. Och när vi promenerat klart i parken åkte vi och handlade och när vi kommit hem och ätit en sen lunch, satte jag igång med kvällens långkok; porterstek. Så himla gott det blev! Och så lättlagat det var sen! Bara att koka upp öl och kryddor och sen lägga ner steken och gå och göra något annat. Jag älskar verkligen mina långkokslördagar! Och sen avslutades kvällen med Passengers.
I söndags gjorde jag typ ingenting alls. Och kände mig väldigt ineffektiv, men ibland behöver man göra ingenting alls för att få lust att göra något. Så jag låg mest i soffan och löste korsord och tittade på RuPaul och sen tog jag ett bad och min man lagade kyckling med brun sås och det var så gott så gott.

I måndags hade jag båda jyckarna på kontoret på eftermiddagen och efter jobbet åkte vi till Ikea eftersom jag blev sugen. Och på Ikea köpte vi det vanliga; ljus och servetter. Och fler guldbestick, för varför inte? Och sen fick jag mannen att gå med på att vi börjar planera en eventuell köksrenovering...


I tisdags hade jag bara Dylan på kontoret. Och efter jobbet åkte vi och handlade och när vi ätit middag var det äntligen säsongsstart för The Walking Dead.

I onsdags jobbade jag igen. Och på väg hem gick jag inom Åhléns och köpte ett läppstift, eftersom mitt Ruby Woo försvunnit spårlöst...

I torsdags jobbade jag hemma hela dan och när jag var klar var klockan tre och jag gjorde mig i ordning för torsdagsbadet. Jag såg Bridget Jones 2 medan jag badade och när min man kom hem låtsades vi att det var fredag eftersom jag skulle på AW dagen efter.

Och sen blev det fredag och jag vaknade med en jävla spänningshuvudvärk och hade så ont att jag mådde illa. Så det blev varken jobb eller AW för mig... Istället låg jag i soffan och såg Bridget Jones's Baby och jag försökte få min man att åka in till jobbet, men han jobbade hellre hemma. Och vid halv fem när han jobbat klart åkte vi till Emporia för att köpa kvällens middag. Och vi råkade hamna på Sephora där jag råkade köpa en ögonskuggepalett... Och sen blev jag trött och matt och vi åkte hem och firade fredag igen...

Inga kommentarer: