onsdag, september 06, 2017

Stockholm

I fredags steg vi upp tidigt. Vi duschade och gjorde oss i ordning, åt frukost och gick ut med jyckarna, packade resväskan och packade bilen. Och kvart i elva satte vi oss i nämnda bil och påbörjade vår roadtrip till Stockholm och Syrran. Första stoppet var jyckarnas hotell och det var precis lika jobbigt som vanligt. För mig. Jyckarna börjar väl bli vana nu...

Andra stoppet var Slogstorp och Qvesarum där vi köpte en födelsedagspresent till Syrran. En affisch på en maskros som jag också blev sugen på... Och sen körde vi lite fel (ganska mycket fel...) eftersom vi inte litade på GPS:en. Men sen. Sen var vi på väg till Stockholm. Och vi stannade till vid McDonalds på vägen för lite lunch och jag tror att jag numera hatar hamburgare.
Qvesarum
Min man är en utmärkt bilförare och jag är en utmärkt DJ så vi kompletterade varandra perfekt. Jag spelade massor med bra musik hela vägen och eftersom jag även är en utmärkt kartläsare så ledde jag oss också rätt genom Stockholm och halv åtta landade vi hos Syrran.
Vi satt i en bilkö och jag beundrade bergen

Mohammed hälsade oss välkomna
Vi bar upp mattan och sideboardet vi hade med oss och fick en rundtur i nya lägenheten och sen svängde Syrran ihop lite mat och vi drack vin och pratade tills det var dags att sova. Kidsen var hos fadern, så min man och jag fick sängen och Syrran var förvisad åt soffan...
Så himla fint hos Syrran
Och växterna trivs
Naturligtvis vaknade jag alldeles för tidigt på lördagen och låg och spelade spel medan de andra sov. Ganska skönt det med... De andra vaknade, min man gick och köpte frukost, vi åt frukost, gjorde oss i ordning, åkte till Bromma Blocks, handlade, gick i djuraffären utan att handla, min man och jag åt sushilunch (inte lika god som hemma) och sen åkte vi tillbaks till Syrran.

Min man och jag lämnade Syrran och tog tåget in till stan för att besöka Fotografiska. Jag kan inte ens komma ihåg när jag var där senast? Jag blev så glad när jag såg att de fortfarande visade Like a Horse. Jag trodde jag precis missat den. Gillade jättemycket! Hästar är väldigt vackra djur, nästan lika vackra som Ridgebackar... Irving Penn var både ock, men Viviane Sassen var nog inget för mig. Den kändes alldeles för djup och svår. På fel sätt...
Min man poserade villigt
Stadshuset i bakgrunden
Riddarkyrkan - min favoritkyrka
I Gamla Stan var det fullt med folk
En annan fin kyrka jag inte vet namnet på
Vi gick inom Swedish Hasbeens där de hade rea  på fina tofflor, men de fanns inte i min storlek....
Vid Slussen tog jag kort på en ful vägg
Gröna Lund låg kvar
Den obligatoriska bilden
Framme!
Tyckte verkligen om den här utställningen
När vi kände oss nöjda med Fotografiska och inte shoppade något i shoppen på grund av alldeles för mycket folk, så promenerade vi tillbaka genom Gamla Stan. Och stannade till på en liten vinbar för var sitt glas vin och en bit Brillat Savarin. Och sen åkte vi hem till Syrran. Som hade förberett goda tilltugg och hällde upp champagne och sen satt vi och skålade och pratade tills maten var klar. Och när maten var uppäten satt vi och tittade på foto tills klockan var mitt i natten och det var dags att sova.
Vi såg ljuset i slutet av tunneln
Här satt vi och drack vin
Och åt ost
Riksdagshuset
Champagne hos Syrran
Jag läste två bra böcker innan jag somnade...
På söndagen hade vi lite sovmorgon och när vi ätit frukost och packat våra väskor hoppade vi in i bilen och körde till Slottsträdgården Ulriksdal och gick runt och tittade och jag hade velat köpa med mig en himla massa, men vi har ju inga lediga rabatter, så det blev inget. Men fint var det!
Okej, tack!
Åh, vad jag vill ha en massa rudbeckior igen!
Och en hortensia!
Prästkragen ser nytvättad ut
Det suger verkligen i Rudbeckiatarmen
Ett gäng såna här får gärna flytta hem till mig!
Jag vill också ha tillgång till självplock! Som inte är i min trädgård alltså
Syrran väljer bland blommorna
En tunnel med gurka och squash och pumpa
Kål hade jag plockat!
Fina rosa rävsvansar(?)
Denna är så fin, men passar tyvärr inte in i vår trädgård
Funderar på att starta försäljning av mina sticklingar... De tog 79:-/st...
Och när vi tittat överallt åkte vi hem till Syrran, åt en snabb lunch, packade in våra grejor i bilen och påbörjade resan hem. Halv fyra satte vi oss i bilen och strax innan elva körde vi in på vår uppfart. Vi stannade såklart på vägen och åt också. Ingen hamburgare denna gång dock. I stället stannade vi på Den Gyllene Uttern där jag åt oxfilé och drack ett glas vin. Min man åt röding och drack alkoholfri öl. Kändes som världens lyx!
Den Gyllene Uttern
Annat än McDonalds!
Mmm... Oxfilé!
Naturligtvis kom vi inte i säng meddetsamma vi kom hem. Vi packade upp och slängde i tvätten och duschade och  sa hej till Jack och somnade inte förrän efter tolv..

Inga kommentarer: