söndag, september 17, 2017

Kräftskiva 2017

I fredags var det dags för PGM's (ganska) årliga kräftskiva igen. Vi började med att träffas på kontoret och jobba undan det viktigaste och sen satte vi oss i två bilar och ett tåg och körde ner till Mr T's lantställe där kräftskivan hölls.
Vi möttes av fint gräs
Och av en söt katt med vit mustasch
Vi hjälptes åt att röja ur uterummet och satte upp bord istället. Ja, de andra hjälptes åt, jag fotograferade mest, men nån ska ju göra det med... Vi dekorerade och möblerade och dukade och hade ett lunchavbrott för pizza. Och sen förberedde vi lite till och när vi kände oss klara gick de flesta av oss ner till havet. Jag fotograferade, de andra poserade. Och när vi kom tillbaka la Katta och jag upp kräftorna på fat innan det var dags för henne och Mr T att åka och hämta det danska kontoret vid tåget.
Så här såg det ut före piff och pynt
Det städas och fixas
Och hämtas bord
Fågelhuset stod kvar
En palm gav lite tropisk känsla
Det vita vinet hade lyckats frysa till is i kylen...
Vi satte upp kräftgirlanger
Jag hittade ett växthus när jag gick runt i trädgården
Vi gick till havet
Där fanns nypon
Och hav!
Och jag var där!
Beverly Hills 90210? Nä, mina arbetskamrater!
Ölen låg på kylning
Danmark kom, vi kramades, skålade, drack öl och vin, åt snacks, pratade och sen var det dags att spela kubb. Jag erbjöd mig att inte vara med. Det hjälpte inte ett dugg. Matchen tog aldrig slut ändå och till sist blev det kallt och alla gav upp. Och vi gick in och dukade fram pajer och kräftor och ostar och snaps och öl och vin och sen satte vi oss till bords. Det var så gott med kräftor! Det är ju så gott med kräftor. Och pajerna var jättegoda. Även min som jag var så nervös över... Beröm fick den faktiskt också. Vi åt, pratade, skålade, sjöng snapsvisor, lyssnade på musik, pratade musik, plockade undan, hade musikquiz och mitt lag kom tvåa. Inte tack vare mina lagkamrater om man säger så... Och vid tio kände Katta och jag och tre till oss färdigfestade, så vi hjälptes åt att städa undan det värsta och sa farväl de som fortsatte festandet och körde hem. Min man hämtade mig vid stationen och när vi kom hem drack jag en treo och vi drack ett glas vin, åt lite salami och tittade på tv innan vi gick och la oss.
Välkommen!
Dags att spela kubb!
Danmark fuskade....
Röda fina kräftor
Pajer och ostar. Den nästan svarta pajen är min, men den var faktiskt inte bränd...
Så här fint blev det när vi var klara
Vad står på?
Barbapapa var med på kräftskivan
Damark respekterade inte att tårtan skulle fotas innan man började ta för sig...
Åh, så mysigt vi hade det!

Inga kommentarer: