torsdag, augusti 31, 2017

Sommarens sista dag

Tänk att det är siste augusti redan?! Tänk att det är september i morgon och hösten är officiellt här. Jag känner mig inte alls redo att börja med höstskor, men jag kan ju inte gå med bara ben hur länge som helst, de blir ju inte brunare direkt... Och raka dem har jag tröttnat på för länge sen... Men som sagt, inte redo för strumpbyxor och höstskor. Men jag löste det genom att köpa mig ett par jeans igår. Tyvärr har jag inte lyckats lista ut vad jag ska ha på överkroppen, men det får ge sig... Har läst en del om The Five Piece French Wardrobe de senaste dagarna och tänker att jag ska inspireras av den och satsa lite mer på baskläder och lite mindre på impulsinköp...

I måndags var jag på jobbet igen. Trött som satan, men kämpade på med utbetalningarna och fick sen en väldigt envis leverantör på halsen. En leverantör som envisas med att vi betalat 1000 EUR för mycket, medan jag hävdar att vi har betalat alldeles enligt de fakturor vi fått... Och när jag kom hem från jobbet var huset alldeles inkapslat i byggnadsställningar. Och till middag hade vi tacogratäng och vi tittade på matlagningsprogram på tv hela kvällen.
Alldeles inkapslat

I tisdags fortsatte den envisa leverantören att envisas och jag började tro att det var jag som var korkad och bad en kollega titta på röran. Hon kom också fram till att jag hade rätt och den envisa leverantören fel. Leverantören fortsatte sitt envisa mailande hela eftermiddagen, men jag låtsades att jag inte var på kontoret och svarade inte. Och när jag kom hem från jobbet satte vi oss i trädgården med var sin cigarr och var sitt glas vin och där satt vi väl i två timmar innan vi gick in och lagade kyckling i kantarellsås med vitkålsgratäng.
Fint och lummigt ändå trots byggnadsställningar
Hela familjen satt ute i röran
Igår tog jag nya tag i den envisa leverantören och kom fram till att hon måste vara sifferblind då hon hävdade att hon gett två fakturor samma nummer. Jag kunde inte på något vis ge med mig att 4541 och 4551 är samma nummer så jag skrev ut det i bokstäver. Det hjälpte inte. Sen skickade jag alla bankbekräftelser, men jag tror inte ens att hon tittade på dem. Dylan var med mig på jobbet och när vi slutat gick vi genom stan för att möta min man och Dixie. Och jag passade på att köpa mig ett nytt nagellack. Och på vägen hem handlade vi mat och när vi kom hem var alla fönster och dörrar förplastade på huset. Även balkongdörren, så det fick min man klättra upp på byggnadsställningen och åtgärda. Sen satte vi oss åter igen i trägården ett par timmar med en cigarr och ett glas vin. Och sen åt vi Bookmaker Toast och såg Präst söker fru.


I morse började dagen med ett mail från den envisa leverantören där hon skrev "Am I right or am I wrong?". Så jag svarade att hon var wrong. Och skickade med ett väldigt tydligt excelark där jag specifierat alla fakturor och alla utbetalningar och förklarade att om det nu är så att hon saknar en inbetalning från oss, ska jag kontakta banken så får de undersöka det hela. Hon svarade att hon skulle skicka det till sin ekonomiperson. Sen har jag inte hört mer, men jag håller inte andan om man säger så... Jag hade sushi till lunch och efter jobbet gick Dylan och jag till bilen och mötte upp min man och Dixie. Vi åkte hem och funkiorna längs med huset var försvunna. Uppgrävda av männen som ska putsa om huset. Jag börjar tvivla på att detta var en sån bra idé. Min man åkte och handlade, jag tog fredagsbadet en torsdag. Vi har ätit biff och klyrror och min man ska börja packa bilen inför morgondagens Stockholmsresa. Jag bloggar.
Övre däck är täckt av sand. Eller puts. Gammal puts alltså
Huvudingången är smutsig
Hur ska detta någonsin blir fint igen?
Funkiorna är borta...
I woodlandet ligger ett stuprör
Tomaterna är dammiga
Staketet är borta
Dahliorna hamnade underst i en bygghög
Ja, det kan väl bara bli bättre...?

Inga kommentarer: