onsdag, augusti 09, 2017

Emmylou Harris på Liseberg

I torsdags steg vi upp klockan sex, precis som vanligt, duschade och klädde på oss och åt frukost, precis som vanligt, gick ut med jyckarna och packade en resväska. Nästan precis som vanligt. Klockan tio satt vi i bilen och körde mot Billeberga för att lämna av jyckarna på hotellet och sen fortsatte vi mot Göteborg.

Det ösregnade ungefär hela vägen. Jag tycker verkligen inte om att åka bil i vanliga fall och ett ösregn hjälper sannerligen inte till att göra det bättre. Snarare tvärt om. Men det gick bra. Vi tog det lugnt och det gjorde, i stort sett, alla andra också. I Halmstad stannade vi på Max för att äta lunch och kissa.

Klockan tre körde vi in i Nordstans parkeringshus och min man lyckades med konststycket att köra in på fel våning och hamnade i en återvändsgränd hos Bilia och jag fick panik och började gråta på grund av rädd för parkeringshus sen vi körde vilse i ett i Paris när jag var liten... Men min man var rådig och tog oss ut utan problem och sen lyckades vi parkera bilen.

Vi gick till vårt hotell, Pigalle, i ösregn, och checkade in oss, beundrade rummet en stund och gjorde oss sen i ordning för att promenera till Liseberg. I ösregn. Fast man kan ju inte säga att vi var redo att promenera i ösregn. Vi hade inga regnjackor eller gummistövlar eller så. Bara ett paraply att dela på. Vilket innebar att när vi kom fram till Liseberg var jag plaskblöt på min vänstra sida och min man plaskblöt på sin högra.
Åh, vilken mysig korridor!
Åh, vilket mysigt rum!
Åh, vilken härlig säng!
Och hotellnyckeln såg ut som en hotellnyckel
Hissen sa "bon voyage" och skrämde livet ur mig
Lampan i korridoren såg ut som något från ett spökhotell. På ett bra sätt såklart!
Och Göteborg regnade det
Och sen gick vi runt där i regnet och jag kunde typ inte fota något på grund av ösregn. Så vi köpte var sin ful plastsäck att dra över oss så inte min högra och min mans vänstra sida också skulle bli plaskblöta. Vi började bli hungriga och försökte hitta något att äta och fastnade till sist för Stjärnornas Krog. Mest eftersom det låg ganska nära scenen där Emmylou skulle spela och hon höll på att soundchecka för fullt. Så vi satte oss på uteserveringen och beställde in en flaska vin och funderade på vad vi skulle äta medan vi lyssnade på musiken. Overkligt! Sen blev det tydligen panik med vår beställning för vi var tvungna att vara klara om en timme för bordet var bokat. Så lät det inte när vi kom och satte oss... Så vi bestämde oss för grillbuffé. Det skulle vi inte gjort, för den var inget vidare.  Övertillagat kött och undermåliga tillbehör. Inte värt pengarna tyckte vi. Men vinet var gott. Och vi ser det som att vi betalade för att se Emmylou Harris soundchecka. Själva konsertbiljetten ingick ju i inträdet till Liseberg...
Min man
Emmylou Harris och hennes band som soundcheckar. Det gryniga är ösregn
Jag tog kort på en staty föreställandes en man sittandes naken på en hjärna?
Fina planteringar hade de inne på Liseberg
Jag var också med på resan!
Fattar inte att man åker sånt här? Onaturligt är vad det är!
Denna är åtminstone fin. Fast jag hade inte velat åka den heller... 
När vi ätit klart slutade det att regna. Helt otroligt! Och folk hade börjat samlas framför scenen, så vi gick också dit och ställde oss. Nästan längst fram, kändes ju taskigt att tränga sig förbi de som redan stått där en halvtimme... Halv sju ställde vi oss och väntade och klockan åtta kom hon ut på scen. Det var femte gången jag såg henne och nio år sen sist.
Åh! Emmylou Harris!!!
Hennes röst var fantastisk, precis som vanligt. Låtvalet kunde varit bättre, alldeles för många lugna låtar, men det verkar vara dem hon gillar mest. Alltid de lugna låtarna som är med på alla compilations. Men det gjorde inget. Det var bra ändå. Jättebra. Och hennes röst... Fantastisk! Det blev ingen Tulsa Queen den här gången heller, men å andra sidan sjöng hon After the Gold Rush och Save the Last Dance. Och The Boxer! Hade glömt hur mycket jag älskar The Boxer!
Hon sjöng!
Hon spelade!
Efter konserten bestämde vi oss för att ta en taxi till hotellet. Jag hade ju stått i mina tofflor i över tre timmar och mina fötter kände sig inte sugna på en halvtimmes promenad. Så vi tog alltså en taxi. Och när vi var framme på rummet dröjde det inte många minuter förrän himlen öppnade sig och regnet öste ner.
Pariserhjulet var väldigt fint mot den dramatiska himlen
Egentligen hade vi tänkt ta ett glas vin i hotellbaren, men vi var så trötta att vi bara satt i soffan och softade. För vi hade en soffa på hotellrummet! Kändes verkligen som världens lyx! Dessutom var sängen väldigt skön! Kändes också lyxigt!

Inga kommentarer: