måndag, juli 24, 2017

Glass, glass, glass i stora, stora lass

Jag tror det har blivit lite för många treo de senaste veckorna. När jag vaknar på morgnarna har jag så ont i finger och handled att jag börjat dagen med en treo. Nu går jag omkring och mår lite illa mest hela tiden. Vilket jag kan göra när det blivit lite för mycket treo... Så det blir väl att dra ner på dem. Igen...

I alla fall, det är skönt att ha semester, har jag sagt det innan eller? Vi slappar och njuter och ser den ena märkliga filmen efter den andra. Det enda jag stör mig på är att jag bara är på min tredje bok. Såg framför mig hur jag avverkade den ena boken efter den andra under semestern... Hade det inte varit för att jag blivit besatt av Cooking Craze så kanske det blivit fler böcker lästa...?

I måndags var min man och fick klorna klippta på jyckarna. Och när han kom hem fick jag feeling och svängde ihop en vansinnigt god chokladglass. Sen fick jag feeling igen och svängde ihop en vinbärsglass som var om möjligt ännu godare. Sen åkte min man till djursjukhuset och vaccinerade jyckarna och Dylan skaffade sig ett pass. Vi åt gorgonzolaburgare med chutney till middag och såg Adult Beginners. Helt okej film.
På väg att bli vinbärsglass
Mmm...  Gorgonzolaburgare

I tisdags gick vi med jyckarna på Spille för första gången på länge, länge. Sen åkte vi till Nova och åt lunch och shoppade jeans till min man. När vi kom hem satt vi ute och drack espresso med grädde och drack lite rom. Vi lyxade till det med ostfondue till middag och sen såg vi The Chamber, den hitintills sämsta av John Grishamfilmatiseringarna.
En ljusrosa stockros!

I onsdags sken solen och vi stannade i trädgården. Jag rensade ogräs och klippte rosor och lyssnade på en bok. Min man hittade ett jordgetingbo i woodlandet. Vi eftermiddagsfikade på den goda glassen och till middag kolgrillade vi flankstek som vi åt med klyftisar och chimichurri. Sen såg vi The Lobster, kanske den konstigaste filmen jag sett i hela mitt liv?
Våra tomater växer som jag vet inte vad! Vi har fått binda upp dem rejält. Ser mer ut som ett buskage...
Jag är så nöjd med mina röda kallor jag köpte för halva priset
Allt i blomlådan växer galet


Undrar om tomaterna hinner mogna i år?
Den enda gula blomman jag accepterar i min trädgård
Precis när jag knäppte bilden landade fjärilen

Min man grillar lite flankstek 

I torsdags visste vi inte vad vi skulle hitta på, så vi tog med jyckarna ut i Bokskogen för att se om vi kunde hitta lite svamp. Det var varmt och kvavt och jyckarna uppförde sig som idioter och skulle bara slåss kopplade och vi hittade massor med yttepyttekantareller, men plockade bara en handfull. Sen blev vi helt trötta och matta och åkte och handlade och åkte hem. Och jag blev alldeles åksjuk och hämtade inte mig förrän vi gick och la oss. Men vi satt ute en stund när vi kom hem och solen sken och vi åt glass och jag tittade när min man klippte äppleträd och sen åt vi biff och klyftisar och aioli och kantareller (köpta) till middag. Och såg den bästa filmen på länge; The Apartment. Trots att den är nästan 60 år gammal kändes den hyfsat "modern".
Jag såg en stock i skogen
Vi gick precis samma väg som vanligt
Ner för den lilla backen för att se om det fanns kantareller
Min man hade fullt sjå med att hålla reda på jyckarna 
Kolla! En kantarell!
Och pytteröksvampar


Dixie fick ha nosgrimma. Det uppskattade hon inte!
Jag såg inte skogen för alla träd

Detta ansiktet alltså!!!
I fredags var det tråkigt väder. Igen. Så jag ställde mig och gjorde glass. Igen. Citronglass och rabarberglass blev det. De blev inte dumma alls... Nästa glassprojekt blir nog kokosglass. Min man gjorde råbiff till middag och sen såg vi Greenberg. En konstig film...
På väg att bli citronglass
På väg att bli rabarberglass
Råbiffen!
I lördags tillbringade vi förmiddagen med att städa och plocka undan, både ute och inne eftersom Svärmor skulle komma på middag klockan tre. Vi dukade i uterummet och jag plockade en rejäl bukett blommor. Och sen gick strömmen. Men eftersom jag gått teknisk, lokaliserade jag problemet till en våt kontakt i trädgården. Medan köttet låg på grillen och potatisen var i ugnen, satt vi på övre däck och drack fördrinken, som bestod gin och cava, och småpratade. Och sen åt vi kött och potatis och sparris och aioli. Och till efterrätt blev det vinbärsglass med vinbärssås och chokladglass med chokladsås. Allt hemmagjort förstås... Svärmor gick vid sju och min man och satt ute en stund till och sen gick vi ut med jyckarna och jag snubblade över min mans jättefötter och föll pladask på knä och stukade foten. Som tur var bara lindrigt...

Mmm... Glass!
I söndags vaknade jag klockan fyra och hade galet ont i huvudet. Varm var jag också. Jag låg och vände och vred mig och gick upp och drack lite vatten och möblerade om bland kuddarna och tog lite nässpray och till slut fick min man gå  och leta reda på värktabletter. Sen var klockan fem och jag somnade. Och vaknade med huvudvärk och ont i handleden eftersom jag inte orkat linda den innan vi gick och la oss. Det regnade hela dan och jag låg mest i soffan och spelade spel och lyssnade på en bok. Vi åt rester till middag och såg Så som i himmelen innan vi gick och la oss.
Rabarberglass. Med ripple och crumble
Idag behövde jag lämna trädgården och hemmet, så vi tog med oss jyckarna till Stadsparken i Lund och gick en sväng. Sen behövde jag muntras upp, så vi lämnade jyckarna hemma och åkte till Emporia där jag köpte två röda läppstift innan vi åt lunch. Och sen åkte vi hem och satte oss i trädgården och rökte cigarr och drack gin och tonic och löste korsord. Nu ska vi äta lammfilé och se Game of Thrones.

Inga kommentarer: